STUDIO SMIJEHA

KONTROVERZNI NASTUP BEZ CENZURE I TABU TEMA U subotu obljetnički show stand-up komičara i pisca Marka Dejanovića

 Privatni album

Marka Dejanovića znate kao Napušenu Pandu, novinara, pisca, recenzenta svjetskih stand-up komičara Jutarnjeg lista te, najvažnije, stand-up komičara.

Potonjim se, evo, bavi već pet godina, pa u Studiju smijeha ove subote sprema obljetnički solo show “Prosti faktori”, s kojim je počeo prije dvije godine.

Župnikova pobuna

- Kažu da je moj show jedan od kontroverznijih. Tu nema cenzure ni tabu tema. Priča se o seksu, Crkvi, politici. Ako je netko uvredljiv, ovo nije idealan show za njega - kaže nam Marko, pa se prisjeća i jedne (ne)zgodne situacije u kojoj su mu u jednome mjestu i otkazali gažu. Razlog: pobunio se župnik.

- Župnik je vidio o čemu je riječ. Rekao je da nitko iz župe neće doći, a vlasnicima kafića u kojemu sam trebao nastupiti je rekao da će župljani i dugoročno početi zaobilaziti njihov lokal ako se show održi. Oni su otkazali. Mislim da sam prvi komičar kojem su na taj način ‘cenzurirali’ show. I to je OK - kaže nam Marko.

Priprema iznenađenja

Za ovo slavljeničko izdanje “Prostih faktora” pripremio je iznenađenja koja ne bi bila iznenađenja da nam ih otkrije, no garantira da će biti urnebesno. Osim tog showa, u tijeku mu je i dvoranska turneja.

Već ovaj petak je u Krku, u Gradskoj vijećnici, onda 25.10. odlazi u bjelovarski Dom kulture, dok ga krajem studenog čeka Kazalište Virovitica.

- Sasvim sam slučajno počeo sa svime time. Pisao sam knjigu i pomislio da bi jedan dio mogao biti pogodan za nekog stand-up komičara, a u konačnici sam to izveo sam. To mi je sada sasvim solidan posao. Iznenađujuće brzo sam se navikao na taj adrenalin, drogu koju izaziva izvođenje i pričanje na pozornici. A ljudima se sviđa to što radim. Znalo mi se dogoditi da usred ličenja stana izađem do trgovine po još boje pa me zaustave na ulici i počnu mi prepričavati moje fore. To je kul - kaže Marko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:10