SNIMANJE U TIJEKU

NOVA SERIJA 'POGREŠAN ČOVJEK' Priču o nemogućoj ljubavi mlade žene autorice Jelene Veljače od jeseni ćemo gledati na RTL-u

 
Emir Ćatović i Ivana Roščić

Što me inspiriralo da napravim televizijsku priču o nemogućoj ljubavi? Nemoguće ljubavi, odnosno teške ljubavi, ljubavi koje moraju proći borbu kako bi se desile ili održale oduvijek su bile i ostale moje teme.

O njima je pisala i Jane Austen, o tome govore "Orkanski visovi", o toj temi oduvijek se snimaju filmovi i serije. Mene takve priče privlače svojom snagom i ultimativnom vjerom u ljubav - kaže Jelena Veljača, jedna od najuspješnijih i najhvaljenijih autorica domaćih televizijskih projekata koja potpisuje radnju RTL-ove nove serije "Pogrešan čovjek", koju ćemo gledati na jesen.

Upoznavanje

Glavne uloge igraju Ivana Roščić i Emir Ćatović. Ivana igra Leu, samohranu majku koja je spremna pogaziti sve svoje principe i uvjerenja kada sazna da joj je kći Zoe (igra je Dora Dimić Rakar) teško bolesna.

Nemajući drugi izbor, Lea odlazi u potragu za Zoeinim ocem Lazarom, kojega svi znaju pod nadimkom Crni (Emir Ćatović), a kojega nije vidjela već 16 godina, uvjerena kako je on krivac za sve njezine nedaće. No kako život uvijek piše nepredvidljive priče, tako će i Leina potraga za Crnim pokazati da svaka priča ima dvije strane...

Emir Ćatović i Ivana Roščić

- Izuzetno smo zadovoljni sjajnom glumačkom ekipom. Atmosfera na snimanju je odlična, pažljiva. Tek se učimo tko smo. Što se glumaca tiče, neki od njih morali su proći audiciju, a neki nisu. Primjerice, za ulogu Mihajla Crnkovića, uspješnog ali beskrupuloznog Lazarova brata, znala sam odmah da želim Petra Benčinu. Mlade glumce, poput Dore Dimić Rakar, nisam poznavala. No većina glumaca koja igra u seriji su na svoj način bili prvi odabir za ulogu, i izuzetno sam sretna zbog toga.

Ivanu Roščić kontaktirala sam jednu besanu noć dok smo obje dojile: ja moju Lenu, ona tek rođenu kćerkicu Megi. Znala sam da je tek rodila i mislila sam da će teško pristati otići na svjetionik s nama i bebom usred zime, ali morala sam pokušati, jer sam osjećala da ona u sebi nosi ono nešto što ima i naša glavna junakinja Lea - tugu u očima. I dogodilo se čudo, pristala je. Smatram da je casting pola uspjeha projekta, doista. Puno puta sam rekla, ali ne škodi ponoviti: obožavam glumce, nitko nije bitan kao oni za vrijeme snimanja ovakvih serija - kaže Jelena Veljača, koja je prije "Pogrešnog čovjeka" bila producentica serija "Larin izbor" i "Prava žena", a kao scenaristica uz te dvije serije radila je i "Zoru dubrovačku", "Stellu", "Ponos Ratkajevih", "Obične ljude" i "Zakon ljubavi".

scena iz nove serije 'Pogrešan čovjek'

RTL-ova serija sa snimanjem je krenula 1. kolovoza, a planirano je da se snimanje završi 1. travnja 2019. Prosječni radni dan na snimanju traje od šest ujutro do šest poslijepodne. Serija se trenutačno snima u dva studija na površini od 3000 četvornih metara, što je ujedno i najveći studio na kojem je snimana neka RTL-ova serija.

Za scenografiju je zadužen proslavljeni scenograf Goran Joksimović Joksa, koji je radio i raskošnu pozornicu Eurosonga 2008. u Beogradu. Osim u Beogradu, "Pogrešan čovjek" snimat će se i na Murteru (otoku na kojem su snimljene scene na svjetioniku), zagrebačkoj Šalati, Opatovini, Gornjem gradu...

Bliska publici

Uz Ivanu Roščić i Emira Ćatovića glumačku postavu čine: Bojana Gregorić Vejzović, koja glumi Keti, uspješnu odvjetnicu i majku tinejdžera, potom Igor Kovač, Dražen Čuček, Roko Sikavica, Bruna Bebić, Anja Matković, Petar Benčina, Marko Nikolić, Dara Džokić... Glumcima se atmosfera na snimanju jako sviđa, uvjereni su da će publika seriju lijepo prihvatiti.

- Vjerujem da će moja Lea postati bliska publici jer je puna života, emotivna, ali i veliki borac. Ona je mlada samohrana majka koja je spremna sve na ovom svijetu učiniti za svoju kćer, a kako sam i sama majka, apsolutno razumijem što je pokreće - kaže Ivana Roščić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:51