U 87. GODINI

ODLAZAK POZNATOG HOLIVUDSKOG GLUMCA U bolnici borbu za život izgubio Danny Aiello. Glumio je u nizu kultnih filmova, uključujući Kum II.

 Carlo Allegri / REUTERS

Holivudski veteran Danny Aiello, koji se proslavio ulogama u brojnim kultnim filmovima uključujući drugi nastavak Kuma, preminuo je u bolnici u dobi od 86 godina.

Vijest je potvrdila njegova obitelj objavivši da je smrt nastupila u četvrtak, kao posljedica teške infekcije od koje je glumac obolio, javio je Guardian.

Danny se proslavio ulogama u filmovima poput Bilo jednom u Americi, Ruby, Kum II, Hudson Hawk, Ljubičasta ruža Kaira, Začarana mjesecom, Léon profesionalac, Dva paklena dana i Vruća večera. No, on je možda najpoznatiji po svojoj ulozi iz Spike Leevog filma iz 1989.-e po imenu Učini pravu stvar.

Aiello je rođen 1933. u južnom Bronxu, a nakon odslužene vojske radio je kao vozač autobusa te izbacivač u noćnom klubu. Glumiti je počeo tek s više od trideset godina života, a prva važnija uloga bila mu je uloga barmena 1975. u drami Lamppost Reunion.

Trebalo mu je dugo da se proslavi, no to se nedvojbeno dogodilo 1987. kada je glumio u hit komediji Moonstruck (Opčinjena Mjesecom) igravši ulogu Cherinog zaručnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:17