ZLATAN HASANBEGOVIĆ

OGLASIO SE MINISTAR KOJI JE PODIGAO NAJVEĆU BURU 'Nema moga nikakvog stava o antifašizmu. I Staljin i Tito i Pol Pot bili su antifašisti'

Zagreb, 220116.Trg svetog Marka.Veliko zanimanje okupljenih medija izazvao je kandidat za ministra kulture Zlatka Hasanbegovic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Novi ministar kulture Zlatko Hasanbegović komentirao je kritike na njegov račun koje su stigle prilikom zasjedanja Sabora i prosvjed Platforme 112 pod nazivom 'Smrt slobode izražavanja' koji je održan na Trgu Sv. Marka prije sjednice.

- Prosvjedi su normalna stvar, ali ono što me malo ražalostilo je što sve ovo poprima elemente jednog ideološkog linča koji nema uporište u bilo kakvim činjenicama, nego selektivnim korištenjem mojih različitih izjava koje sam davao u proteklih deset godina i to u kontekstu nekih specifičnih tema. Jedino relevantno pitanje je program vlade i mog resora. Nema moga nikakvoga stava o antifašizmu, već odnosu prema jugoslavenskom totalitarističkom naslijeđu. I Staljin i Tito i Pol Pot bili su antifašisti. Sve što sam s tim u vezi imao reći predlažem svima da dobro pročitaju sve moje intervjue i radove iza kojih stojim i dalje, oni su dani pod punom odgovornošću i povodom drugih tema koje su tada bile aktualne. Ovdje sam sad u potpuno drugom svojstvu i jedino je relevantno pitanje programa za moj resor te ne vidim nikakav poseban povodom mom ideološkom seciranju - izjavio je ministar Hasanbegović.

Drago Prgomet izjavio je da nije zadovoljan programom.

- Što se tiče prijedloga programa mandatara moram priznati da sam puno više očekivao previše želja, a premalo načina kako će to ostvariti. U konačnici Hrid neće danas podržati hrvastkog mandatara ni ovakvu Vladu, a što se tiče programa i budućnosti nismo zatvoreni ovu vladu doživljavamo kao hrvatsku vladu, i sve što je na tragu reformi koje su dobre za državu ćemo i podržati - kazao je Drago Prgomet te dodao da mu je sporan ministar kulture u novoj vladi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:27