RASPRODANO LJETO U ŠIBENIKU

POČELA KONCERTNA SEZONA NA TVRĐAVI SV. MIHOVILA Ulaznice za Bryana Ferryja 'planule' u 36 sati, rasprodani Massimo i Gibonni, stiže Róisín Murphy

 
Bryan Ferry, Nina Badrić, Gibonni i Róisín Murphy
 Goran Sebelic, Ivo Ravlic / Getty Images, CROPIX

Proteklih nekoliko godina svi koji prate glazbu čuli su ili bili na nekom od koncerata na šibenskim tvrđavama. Dobar glas očito se daleko čuje jer je ove godine ondje najavljeno uistinu impresivno kulturno ljeto - ukupno 47 večernjih programa koji će se od lipnja do rujna održati na tvrđavama sv. Mihovila i Barone. Neki od koncerata već su rasprodani, ulaznice za Bryana Ferryja "planule" su u samo 36 sati, više nema ni karata za nastupe Gibonnija i Massima, a od organizatora se doznaje kako su blizu sold-out momenta i s najavljenom te vrlo hvaljenom američkom kantautoricom LP.

Ovogodišnju koncertnu sezonu prošli tjedan otvorili su Urban & 4, već 16. lipnja slijede Sweets, Wine and Moonline, a cijela priča proteže se i na srpanj, kolovoz te rujan. Valja spomenuti i kako godišnja članarina za Klub prijatelja šibenskih tvrđava stoji 50 kuna, a svi prihodi usmjeravaju se u obnovu šibenske spomeničke jezgre pa se svakako isplati biti dio te priče jer nitko ne ostaje ravnodušan na ljepotu i pogled koji se pruža s "krova grada" na Tvrđavi sv. Mihovila. Poslušati koncert omiljenog pjevača ili pogledati baletnu izvedbu nekog od renomiranih svjetskih kazališta na spomeniku kulturne baštine je ono što ljetnu pozornicu čini posebnom i privlači brojne posjetitelje kojih je svake godine sve više.

U lipnju posjetitelje očekuju koncerti Šibenske narodne glazbe i Gibonnija. U srpnju nastupaju The Frajle, Maksim Mrvica, Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO. Doći će na svoje i ljubitelji baleta jer osmo izdanje Šibenskog plesnog festivala u istoj večeri dovodi balete Carmen i The Edge. Impozantna lista izvođača nadopunjuje se 25. srpnja nastupom američke kantautorice Laure Pergolizzi, poznatije kao LP. Jednoj od najzaposlenijih zvijezda europskog koncertnog ljeta ovo će biti prvi nastup u Hrvatskoj. Kombinacija njezina moćnog vokala, zviždukanja i ukulela obećava večer za pamćenje. Koncert otvara jedinstveni synth pop-rock Borisa Štoka, a za ples do jutra pod tribinama uz disco i house zadužen je DJ Ilija Rudman. Kraj srpnja obilježit će dva koncerta Massima.

Zavodljive ljetne ritmove soula i bossa nove na Tvrđavu sv. Mihovila 2. kolovoza donosi Mario Biondi. Da bi večer na nogama potrajala dulje pobrinut će Alex Barck s Jazzanova DJ setom. Među poklonicima žanra s oduševljenjem je dočekana vijest da kraljica dance scene, Róisín Murphy, poznata najprije kao frontmenica dance i trip hop dua Moloko, a kasnije i kao samostalna sila koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, kako vokalno, tako i vizualno, 14. kolovoza ponovno stiže u Hrvatsku.

Koncert na tvrđavi održat će i legendarni Kruder & Dorfmeister u sklopu turneje kojom obilježavaju 25 godina postojanja te jedna od najboljih hrvatskih pjevačica Nina Badrić. Pop ikona '70-ih i '80-ih godina prošloga stoljeća, Bryan Ferry, najavljuje spektakl za 5. rujna na kojemu se vraćamo u neka prošla vremena - uz ples koji nikad ne prestaje. Ostaje nam tek za vidjeti koja imena će najaviti Changer festival i Ljetno Yammatovo, koji se i ove godine vraćaju na najljepšu pozornicu Jadrana.

Ovoga ljeta na valovima dobrih vibracija stiže i veći broj posjetitelja, a iz Šibenika poručuju kako su - spremniji no ikad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:23