Profimedia, Landmark
MARGARET ATWOOD

Stiže dugo očekivani nastavak 'Sluškinjine priče', snimat će se i serija

Još jedan roman Margaret Atwood, nakon jako uspješne 'Sluškinjine priče', će dobiti svoju ekranizaciju. Naime, nova knjiga slavne spisateljice 'The Testaments, koja je nastavak distopijskog romana iz 1985. bit će objavljena 10. rujna, a već se planira kako će se priča predstaviti i na malim ekranima.

Spisateljica Margaret Atwood za nekoliko će dana predstaviti novi roman "The Testaments", a već se planira njegova ekranizacija. Streaming servis Hulu i MGM udružili su snage i otkrili za TIME kako već razmataju kako pristupiti novom materijalu koji je zapravo nastavak romana "Sluškinjina priča" iz 1985. godine. Još se ne zna hoće li postati dio postojeće serije ili, pak, zaseban projekt, ali sigurno je kako će interes biti velik s obzirom na to da se radi o nastavku serije koja je osvojila i kritiku i publiku.

Margaret Atwood je do sada o novoj knjizi otkrila samo da će se radnja događati 15 godina nakon kraja "Sluškinjine priče" kada je Offred ušla u kombi koji će je odvesti u nepoznatu budućnost. Prva sezona hit serije kuće Hulu, koja je premijerno prikazana u travnju 2017., se poprilično pridržavala radnje iz knjige, ali kako su se sezone nastavile nizati, pa je sad već najavljena četvrta, morali su razraditi priču izvan originalne priče slavne spisateljice.

Njezina nova knjiga sada bi im ipak mogla biti od pomoći jer priča nije ispričana iz perspektive Offred, nego druge tri žene povezane uz Gilead: kćeri Offred govorit će ih svojih perspektiva - mlade žene koja je odrasla u takvom društvu i kanadske tinejdžerice koja je saznala da je rođena u Gileadu te iz perspektive tete Lydije, jedne od negativnijih likova i u romanu i u seriji.

Margaret Atwood
Make Equality Reality Gala, Inside, Los Angeles, USA - 03 Dec 2018, Image: 400189567, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Shutterstock Editorial
Profimedia, Shutterstock Editorial
Margaret Atwood

Serija "Sluškinjina priča" je do sada osvojila 11 nagrada Emmy, a posljednja sezona, iako su prve dvije oduševljavale, je dobila i poprilično kritika da se priča sporo razvija i ponavlja. Isto je primijetila i Atwood.

- Ne mogu i dalje držati Offred u Gileadu jer će se početi vrtjeti u istoj priči. Moraju je maknuti od tamo, a ja sam im za to dala mnogo opcija - izjavila je Atwood koja je novu perspektivu dala upravo u novoj knjizi.

Linker
24. travanj 2024 12:16