OD PONEDJELJKA 14. SIJEČNJA

TJEDAN MATEMATIKE U JUTARNJEM LISTU Toni Milun zajedno s vama na maturi!

Darujemo priručnike s više od osamdeset zadataka iz matematike, zajedno s postupkom rješenja.

U ponedjeljak počinje Tjedan matematike u Jutarnjem listu. Svakoga dana uz tiskano izdanje Jutarnjeg lista maturantima poklanjamo zbirke zadataka idealne za pripremu državne mature. I ovoga puta s nama su Algebra i najpoznatiji profesor matematike Toni Milun, koji uz odabrane zadatke iz matematike donosi i postupak rješenja!

Dani matematike traju od 14. do 16. siječnja. Donosimo tri besplatna priručnika s više od osamdeset zadataka. Za cjelovitu pripremu važno je skupiti sva tri priručnika. U ponedjeljak uz Jutarnji list objavljujemo prvi priručnik s tematskom cjelinom Brojevi i algebra, u utorak slijede Funkcije, jednadžbe i nejednadžbe, a u srijedu Geometrija. Sva tri priručnika namijenjena su maturantima na obje razine znanja, osnovnoj i višoj.

Prijave ispita državne mature završavaju 15. veljače 2019. godine u 12.00 sati. Ovo je pravo vrijeme za početak priprema i vježbi iz obaveznog predmeta matematike. Toni Milun, profesor matematike koji je pomogao brojnim učenicima i studentima sa snalaženjem u kompliciranom svijetu brojeva, poznat je po svojim video lekcijama koje su dosad imale više od 20 milijuna pregleda na youtubeu. Za čitatelje Jutarnjeg ovoga je puta pripremio upravo matematičke zadatke koji bi maturante mogli zateći na ispitu mature u lipnju.

Doznajte sve o državnoj maturi u tiskanom i online izdanju!

Osim besplatnih matematičkih priručnika, od ponedjeljka u tiskanom i on line izdanju Jutarnjeg lista, Algebra je pripremila korisne i važne informacije o državnoj maturi. Tako u ponedjeljak možete pročitati sve o prijavi u sustav Postani student i o odabiru predmeta za ispite državne mature. U utorak doznajte sve o odabiru studijskih programa i bodovanju, a u srijedu ne propustite najvažnije informacije o provedbi ispita državne mature.

Ukoliko želite provjeriti kako izgleda cijeli proces državne mature i upisa na fakutete, dođite u Algebru na polaganje probnih ispita državne mature, 26. 1. 2019. u Osijeku, Varaždinu, Rijeci, Puli, Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku i 27. 1. 2019. u Zagrebu na besplatnom polaganju probnih ispita državne mature. Prijava za polaganje probnih ispita državne mature na stranici: https://www.algebra.hr/drzavna-matura/kampanje/polozi-probne-ispite-mature/. Algebra također poziva sve roditelje i maturante na informativno besplatno savjetovanje o maturi koje će se održati 2. veljače u Zagrebu, Ilica 242. Informacije i prijave: https://www.algebra.hr/drzavna-matura/kampanje/kako-prezivjeti-maturu.

Pripremite se za državnu maturu uz Algebru i Jutarnji list!

Vrijeme je priprema za maturu. U ponedjeljak 14. siječnja ne propustite svoj primjerak tiskanog izdanja Jutarnjeg lista u kojem ćete pronaći prvi od tri besplatna priručnika iz matematike za polaganje ovog velikog ispita.

Više detaljnih informacija potražite na stranicama: http://drzavna-matura.hr/.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:34