HT DONOSI

POLIMAC: Mojih 20 najboljih serija i filmova na Pickboxu i MaxTV

 
 Profimedia, Album

Prvi domaći streaming servis nudi velik izbor stranih serija najrazličitijih datuma: ima tu i klasika kao što su "Mućke" i "Poirot", dobro ocijenjenih programa najrazličitijih žanrova koje smo zbog uredničkog nemara propustili, ali i posve svježe robe za kojom u svijetu trenutačno vlada velika potražnja. U većini slučajeva u ponudi su sve sezone pojedinih serija, tako da možete uživati u tzv. binge-watchingu koliko vam se prohtije.

Povrh jezera

Elisabeth Moss dobila je svoj prvi Emmy za "Sluškinjinu priču", no ništa nije lošija u ovoj kriminalističkoj seriji Jane Campion u ulozi detektivke progonjene sjenama prošlosti. Prvu sezonu emitirao je HRT, no druga je čisti ekskluziv: prinove su Gwendoline Christie iz "Igre prijestolja" i Nicole Kidman, još jedna ovogodišnja dobitnica Emmyja.

Vimeo

Mr. Robot

Zasad je u ponudi na Pickboxu samo prva sezona (u Americi je upravo počela treća), no i to će biti dovoljno da postanete ovisnik. Remi Malek višestruko je nagrađivan za sjajnu ulogu talentiranog hakera koji isprva i ne sluti što ga sve povezuje s anarhoidnim G. Robotom (Christian Slater), spremnim na rušenje svijeta.

UKLJUČI SE U PRVI STREAM ON VIKEND. PRIJAVI SE OVDJE

Uhvatite maloga

Odličan humorni krimić Elmorea Leonarda najprije je uspješno ekraniziran s Johnom Travoltom, a ništa slabija nije ni ova serija, koja se u Americi počela prikazivati ljetos. Chris O'Dowd igra utjerivača dugova za mafiju, čija je nova meta prezaduženi hollywoodski scenarist. Problem je što se i njemu svidi tvornica snova.

Isprani mozak

Premda je CBS otkazao novu seriju Roberta i Michelle King, tvoraca "Dobre žene", nakon samo jedne sezone, to nije nikakav minus: naprosto im je bila suviše bizarna. Mary Elizabeth Winstead igra redateljicu na privremenom zadatku u Washingtonu koja ustanovljava da kukci iz svemira žderu mozgove američkih senatora, a nitko to ne primjećuje.

UKLJUČI SE U PRVI STREAM ON VIKEND. PRIJAVI SE OVDJE

Na dužnosti

Brojne nagrade dostatan su dokaz da je ovo jedna od najboljih novijih BBC-jevih kriminalističkih serija, još je u produkciji, a Pickbox nudi tri sezone s ukupno 17 epizoda. Odigrava se u odjelu za borbu protiv korupcije unutar policije, a sumnje nije pošteđen nitko, pa ni glavni junaci. Tvorac serije je Jed Mercurio, a uloge tumače Lennie James i Martin Compston.

Kraljevska obitelj

Prilično zabavna serija o fiktivnoj britanskoj kraljevskoj obitelji u kojoj vladaricu glumi nekoć vrlo popularna Elizabeth Hurley, bivša cura glumca Hugha Granta i tajkuna Stevea Binga. Problem su njezina djeca, sklona svakojakim nepodopštinama: situacija eskalira kad nakon smrti zakonitog nasljednika krunu treba dobiti njezin neodgovorni sin.

Neprilagođeni

Serija više nije u produkciji, ali je izdržala pet sezona i dobila vrlo dobre ocjene. Junaci su mladi delinkventi osuđeni na dobrotvorni rad koji, zahvaljujući neobičnoj oluji, stječu nadnaravne moći. Mnogo je akcije i crnog humora, a ciljna publika su prvenstveno tinejdžeri. U glavnoj ulozi je Iwan Rheon iz "Igre prijestolja" i "Pakosnika".

UKLJUČI SE U PRVI STREAM ON VIKEND. PRIJAVI SE OVDJE

Osveta

Prvenstveno za gledateljice, jer je u pitanju spoj trilera i sapunice, inspiriran Dumasovim "Grofom Monte Cristom", a na Pickboxu su dostupne sve četiri sezone. Junakinja je mlada žena (Emily VanCamp) pod lažnim identitetom koja se želi osvetiti bogatašici (nagrađivana Madeleine Stowe) koja joj je upropastila oca.

Agentica Carter

Hayley Atwell igrala je tajnu agenticu Peggy Carter u filmu "Kapetan Amerika: Prvi osvetnik" (radnja se zbivala za Drugog svjetskog rata), ostavila odličan dojam i poslije se nastavila pojavljivati u Marvelovu serijalu, ali je dobila i vlastitu seriju koja je izdržala dvije sezone. Obje su dostupne na Pickboxu, ukupno 18 epizoda.

SS-GB

Što bi se dogodilo da je Bitka za Britaniju završila pobjedom nacističke Njemačke? O tome je Len Deighton napisao bestseler u stilu političkih fikcija kakve su "Čovjek u visokom dvorcu" i "Fatherland". Junak serije je detektiv Scotland Yarda koji radi za Nijemce, a glumi ga Sam Riley. Iako dobro ocijenjena, serija je izdržala samo jednu sezonu.

Najbolje iz videoteke MaxTV-a

Klasične videoteke više ne postoje, ali su ih posve dobro zamijenile najrazličitije streaming usluge, koje nude kvalitetu kao i najbolji diskovi. Raznovrsnost je iznimno velika, od filmova koji su dobili Oscara, art-dragulja sa svih krajeva svijeta do komercijalnih hitova koji su u kinima prikupili impresivan broj gledatelja.

John Wick 2

John Wick 2

Keanu Reeves stabilizirao je poljuljanu karijeru ulogom vrhunskog plaćenog ubojice kojem se taj posao više ne radi. Ovaj nastavak djelomično je snimljen u Italiji, vizualno izgleda impresivno, a akcija nikako da prestane. Ipak, u pitanju je film s puno stila koji će zadovoljiti i zahtjevne gledatelje.

Bostonski heroji

U kinima se upravo prikazuje film "Snaga je u meni", u kojem Jake Gyllenhaal igra žrtvu terorističkog napada na sudionike bostonskog maratona prije četiri godine, a kako je izgledao lov na počinitelje, vidjet ćete u ovom odličnom akcijskom filmu Petera Berga s Markom Wahlbergom, Kevinom Baconom i Johnom Goodmanom u glavnim ulogama.

UKLJUČI SE U PRVI STREAM ON VIKEND. PRIJAVI SE OVDJE

The Beatles

Ron Howard režirao je i producirao mnoge holivudske hitove (dobio je Oscara za "Genijalni um"), no ovaj dokumentarac napravio je "za svoju dušu". Prikazao je kroz kakav su žrvanj prošli Beatlesi u razdoblju sredinom šezdesetih, dok su usporedo održavali koncerte i snimali singlice i albume. Mnoštvo materijala niste nikad vidjeli.

Izgubljeni grad Z

Britanski istraživač Percy Fawcett prvih desetljeća prošlog stoljeća često je odlazio u šume Amazonije, uvjeren da će naći ostatke iznimno visoke civilizacije. Kasnija otkrića dala su mu za pravo, ali prekasno. Istinitu priču sjajno je režirao talentirani James Gray u produkciji Brada Pitta, a nesretnog istraživača efektno igra Charlie Hunnam.

UKLJUČI SE U PRVI STREAM ON VIKEND. PRIJAVI SE OVDJE

Moonlight

Ovogodišnji Oscari završili su neočekivanom pobjedom niskobudžetnog art-filma. Vremena se, očito, mijenjaju pa je ovaj dojmljiv dramski triptih o sazrijevanju Afroamerikanca gay sklonosti potukao ostvarenja za koja se puno žešće lobiralo. Dobitnik Oscara za sporednu ulogu Mahershala Ali postao je nova holivudska zvijezda.

Trgovački putnik

Još jedno iznenađenje na ovogodišnjim Oscarima. Iako je u konkurenciji za najbolji strani film favorit bio njemački "Toni Erdmann", pobijedila je iranska drama u režiji Asghara Farhadija, redatelja koji je u toj kategoriji već jednom trijumfirao filmom "Nader i Simin se rastaju". Neobičan pogled na zemlju o kojoj i dalje znamo vrlo malo.

Sluškinja

Korejac Park Chan-wook postao je arthouse zvijezda nakon žestokog trilera "Oldboy", no poslije je pokazao popriličnu raznovrsnost u izboru tema. Ovaj se put odlučio za erotsku melodramu, u kojoj bi sluškinja trebala prevariti gospodaricu, ali pokaže se da je to samo privid. Izvanredne erotske scene glavni su adut ovog neobičnog filma.

UKLJUČI SE U PRVI STREAM ON VIKEND. PRIJAVI SE OVDJE

Sve najbolje

Malo je hrvatskih filmova koji lako komuniciraju s publikom, pa ova romantična komedija Snježane Tribuson - pritom i odlično napravljena - to prije zaslužuje pohvalu. Neobično je što se odigrava u svijetu opere, a jednu od važnih uloga igra naša mezzosopranistica Renata Pokupić. Odlični su joj partneri Ozren Grabarić i Ksenija Marinković.

Gimmie Danger

Iako je film o usponu i padu grupe The Stooges režirao modernist Jim Jarmusch, u pitanju je gotovo klasičan glazbeni dokumentarac u kojem i danas vrlo aktivni Iggy Pop priča kako je to bilo u počecima njegove karijere, kada je sa spomenutom grupom predstavljao čistu rock marginu, da bi poslije inspirirali cjelokupnu punk scenu.

Ne gledaj mi u pijat

Prvijenac Hane Jušić dosad je pobrao mnoštvo priznanja, pobijedio je i na beogradskom FEST-u, a kako mu je izmaknula ovogodišnja Zlatna arena u Puli, ostat će jedna od velikih zagonetki tog festivala. Junakinja je mlada laborantica (izvrsna debitantica Mia Petričević) koju ništa ne može slomiti, pa ni njezina disfunkcionalna obitelj. Hrabar i izazovan film.

UKLJUČI SE U PRVI HRVATSKI STREAM ON VIKEND BESPLATNO

U petak 3. studenog točno u 20 sati počinje prvi binge-watch vikend ikad izveden u Hrvatskoj. Čak 48 sati – sve do nedjelje 5. studenog u 20 sati - sve serije i kultni filmovi dostupni na MAXtv To Go s uključenim Pickboxom bit će besplatne za čitatelje Jutarnjeg. U maratonu može sudjelovati točno vas 5000 – zato vas HT poziva da se uključite i prijavite čim prije ovdje iuživate u filmskom maratonu s društvom, opušteni u toplim domovima, uz omiljene glumce, najbolje serije i filmove s hrvatskim titlovima, i comfort food.

Korisnici HT-ove Tarife za mlade imaju uključenu Stream On opciju, s kojom imaju mogućnost neograničenog strimanja, pa neće potrošiti niti megabajt iz svoje tarife gdje god se nalazili. Svi ostali HT korisnici i korisnici drugih operatera trebaju koristiti Internet paket iz svoje tarife – zato uključite WiFi, napunite baterije svojih mobitela, laptopa i tableta, zavalite se u fotelju i uživajte!

----------------------------------------------------------------------------------

#nemakraja

HT Tarifa za mlade omogućava ti neograničeno gledanje YouTube, Netflix, HBO GO, Pickbox i MAXtv To Go sadržaja u sklopu Stream On opcije, 6 GB i jednu aplikaciju po izboru koja ti neće trošiti internet iz tarife - Instagram/Facebook/Messenger/WhatsApp/Viber - izaberi koju želiš, mijenjaj je svaki mjesec i nema ti kraja

Projekt je napravljen u produkciji Native Ad Studija Hanza Medije i HT-a, u skladu s najvišim profesionalnim standardima Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:33