HT DONOSI

VIDEO: OTKRIVAMO TKO ĆE BITI U LIVE PRIJENOSU PRVOG STREAM ON VIKENDA Neviđen eksperiment petero zagrebačkih studenata

 
Miroslav Radović, Jaksa Bešker, Alka Bešker, Ana Marija Crnković, Mihovil Horvat
 Dragan Matić / CROPIX

Odrasli su uz pametne mobitele, laptope i superbrzi internet. Oni nemaju strpljenja za čekanje nove epizode serije svaki tjedan već cijele sezone žele konzumirati u komadu. Reklame im idu na živce, a najviše od svega alergični su na ideju da netko drugi za njih bira sadržaj koji će gledati. Upravo zbog toga, bježe od televizora i okreću se svojim multimedijalnim uređajima, YouTubeu i streaming servisima uz pomoć kojih sami kreiraju svoju filmsku i televizijsku stvarnost.

Upoznajte petero hrvatskih studenata, pripadnika najmlađe generacije, čije su se navike dramatično promijenile u digitalnom okruženju.

Ana Marija Crnković (24), Miroslav Radović (25), Mihovil Horvat (20), Alka Bešker (23) i Jakša Bešker (25) okupit će se u petak točno u 20 sati u udobnom stanu u centru Zagreba s jednim ciljem – pogledati što više serija i filmova na Pickboxu i MAXtv-u i zabaviti se. Zajedno će provesti 48 sati. Sve do nedjelje u 20 sati provest će zajedno, gledati svoje omiljene serije i filmove, jesti omiljenu hranu, družiti se... A doći će im u posjet i gosti iznenađenja.

Tako će Ana Marija, Alka, Miroslav, Mihovil i Jakša provesti zajedno prvi hrvatski Stream On vikend kao i još 5 tisuća ljudi, čitatelja Jutarnjeg i Slobodne Dalmacije koji dobivaju Pickbox i MAXtv besplatno na 48 sati.

GLEDAJ PICKBOX I MAXTV 48 SATI BESPLATNO. PRIJAVI SE OVDJE

- Ovo je savršeno jer ćemo cijela dva dana u komadu biti zajedno, družiti se i gledati serije i filmove – govori Ana Marija, studentica 3. godine ranog i predškolskog odgoja na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu te ljubiteljica sitcoma koje koristi kako bi "pustila mozak na pašu", a isto misli i njezin fakultetski kolega Miroslav.

- Obožavam komedije, Deadpool mi je najdraži film svih vremena. To je super način za isključiti se iz svijeta na neko vrijeme – priča Miro koji, inače, uz studij radi i u jednom zagrebačkom multipleksu. Ljudi misle da zato što radi u kinu gleda sve što je na programu, međutim, za vrijeme radnog vremena, za to nažalost nema prilike. Miro propušteno zato nadoknađuje u slobodno vrijeme i u isto se to kino, barem jednom tjedno, vraća – kao posjetitelj. Ipak, najdraže mu je kod kuće, pred laptopom, cijelu večer potrošiti na neku dobru seriju. Taman je izašla nova sezona Netflixove SF uspješnice Stranger Things, govori, i jedva je čeka progutati u jednom vikendu, a razmišlja da u te svrhe uzme i slobodan dan.

- Serije su baš ovisničke. Ne volim taj osjećaj kada mi je nešto toliko napeto da ne mogu dočekati iduću uepizodu – kaže Jakša, pasionirani ljubitelj hororaca i apsolvent na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, međutim, s njime se nitko od njegovih prijatelja ne slaže.

ŠERAJ FOTKE NA INSTAGRAMU I OSVOJI NAJBOLJI SMARTPHONE!

- Pa upravo je u tome i čar – ubacuje se njegova mlađa sestra Alka – Zato što je cijela priča puno dugotrajnija od filma, lakše se povezati s likovima i glumcima. Ali, ako se baš moram odlučiti, i ja glasam za cjelonoćno gledanje filmova umjesto serija – nastavlja i dodaje kako je zadnji film koji je pogledala remake kultnog hororca "Ono", no iz kina, blago rečeno, nije izašla baš oduševljena. Draži su joj psihološki trileri ("što uvrnutije to bolje"), kao što je njezin omiljeni film "Nestala" s Rosamund Pike i Benom Affleckom u glavnim ulogama.

- Baš sam ga neki dan i ja pogledao, odličan je! - uključuje Mihovil kojem je, kako kaže, gledanje filmova sastavni dio kurikuluma. Mihovil studira Filmsko, televizijsko i multimedijalno oblikovanje na VERN-u i jednog dana planira pisati scenarije. Super mu je, objašnjava, ideja da svoje stavove i mišljenja može izreći putem takvog modernog medija.

GLEDAJ PICKBOX I MAXTV 48 SATI BESPLATNO. PRIJAVI SE OVDJE

- Malo mi ide na živce što više niti jedan film koji se ne bavi nekim socijalno osjetljivim pitanjem ne može ući u konkurenciju za neku veliku nagradu kao što je Oscar. Mislim, super je to da pokušavamo podići svijest o stvarima koje muče društvo, ali žao mi je što nema više originalnih priča – nadovezuje se Miro nakon čega među petoricom prijatelja počinje žučna rasprava o tome koji je zadnji nagrađivani film koji ne spada u kategoriju "društveno osjetljivih".

- Pa "La La Land"! - ispali Alka.

- Stvarno! Super je film, unatoč tome što je mjuzikl. Baš me ugodno iznenadio – kaže Jakša nakon čega njegovi prijatelji kroz smijeh upozoravaju na njihovu naklonost prema tinejdžerskoj komediji "High School Musical" koju su braća Bešker jedno vrijeme gledali svakodnevno.

- Ma to je bilo prije deset godina, ali i dalje pamtim sve dijaloge i pjesme iz filma – smije se također buduća odgajateljica Alka dodajući kako nisu svi filmovi za svaki dan već ih gledaš prema trenutačnom raspoloženju.

Kako su vizualni mediji njihova svakodnevica, a ekrani pametnih telefona sve su veći, ne prođe niti dan, a da ne upale YouTube. Na njemu, složni su, gledaju baš sve – tamo se informiraju, slušaju muziku i gledaju kojekakve zabavne showove koje domaće televizijske kuće ne prenose. Također, YouTube je sjajan partner za kraćenje vremena na zamornim predavanjima, tramvajskim stanicama, putu do fakulteta ili kuće...

Što će gledati 48 sati zatvoreni u stanu, još nisu odlučili, no sigurno je da će se na popisu naći svega osim hororaca. Dok je ženski dio društva oduševljen adrenalinom koji preplavi tijelo kada se čovjek dobro preplaši, "nježniji" dio društva takve bi egzibicije volio izbjeći. Izuzev Jakše, dečki su pristaše komedija. Od njih se bolje spava, zaključuju.

GLEDAJ PICKBOX I MAXTV 48 SATI BESPLATNO. PRIJAVI SE OVDJE

U petak 3. studenog točno u 20 sati počinje prvi binge-watch vikend ikad izveden u Hrvatskoj. Čak 48 sati – sve do nedjelje 5. studenog u 20 sati - sve serije i kultni filmovi dostupni na MAXtv To Go s uključenim Pickboxom bit će besplatne za čitatelje Jutarnjeg. U maratonu može sudjelovati točno vas 5000 – zato vas HT poziva da se uključite i prijavite čim prije ovdje i uživate u filmskom maratonu s društvom, opušteni u toplim domovima, uz comfort food, omiljene glumce te najbolje serije i filmove s hrvatskim titlovima.

Korisnici HT-ove Tarife za mlade imaju uključenu Stream On opciju, s kojom imaju mogućnost neograničenog strimanja, pa neće potrošiti niti megabajt iz svoje tarife gdje god se nalazili. Svi ostali HT korisnici i korisnici drugih operatera trebaju koristiti Internet paket iz svoje tarife – zato uključite WiFi, napunite baterije svojih mobitela, laptopa i tableta, zavalite se u fotelju i uživajte!

#nemakraja

HT Tarifa za mlade omogućava ti neograničeno gledanje YouTube, Netflix, HBO GO, Pickbox i MAXtv To Go sadržaja u sklopu Stream On opcije, 6 GB i jednu aplikaciju po izboru koja ti neće trošiti internet iz tarife - Instagram/Facebook/Messenger/WhatsApp/Viber - izaberi koju želiš, mijenjaj je svaki mjesec i nema ti kraja

Projekt je napravljen u produkciji Native Ad Studija Hanza Medije i HT-a, u skladu s najvišim profesionalnim standardima Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:10