LJETNA POZORNICA

VIDEO: 'B STRANA' LJETA NA TVRĐAVI BARONE Mladi jazzeri za uvod u program koji će ugostiti renomirane domaće i strane glazbenike

 
B's FUNstallation
 Promo

ŠIBENIK - Dobre vibracije ovoga ljeta širit će se i Tvrđavom Barone, počevši od 2. lipnja u 21 sat, i to nastupom B's FUNstallation, jazz seksteta mlađe jazz generacije koji će svojim nastupom otvoriti ovogodišnju "Stranu B", kulturno-umjetnički program koji se odvija na ljetnoj pozornici Tvrđave Barone.

Promo

Okupljeni pod trubačem Zvonimirom Bajevićem, B's FUNstallation predstavlja kreativan projekt koji donosi svježi glazbeni izraz u kompozicijama koje iznose njihovo viđenje stvari, pojava, osjećaja i situacija koje doživljavaju. Iz dugogodišnjeg zajedničkog muziciranja i prijateljevanja u okviru HGM Jazz orkestra Zagreb, a kasnije i zajedničkog profesionalnog puta u Jazz orkestru HRT-a, čiji su danas većim dijelom stalni članovi, šestorka je u proljeće 2012. zaživjela kao manji, fleksibilan, samostalni izvođački sastav čiji su članovi Mario Bočić - tenor saksofon, Miron Hauser - trombon, Zvonimir Bajević - truba, krilnica, Luka Žužić - klavijature, trombon, Goran Rukavina - kontrabas, električna bas gitara i Adriano Bernobić - bubnjevi.

B's FUNstallation surađivali su i ostvarivali svoju glazbenu afirmaciju s nizom glazbenika (Elvis Stanić Group, Jazz Me Do Quintet, Satellite Quartet, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, The Problems, Vedran Ružić sekstet, Lasse Lindgren Big Constellation, The Bonebomb, Big band RTV Slovenija...) te nastupali na jazz festivalima i koncertima diljem Hrvatske te u inozemstvu, kada je u sklopu dvotjedne kineske turneje sastav održao uspješne koncerte u velikim koncertnim dvoranama pred brojnom publikom.

Bend je 2014. snimio, a 2015. i promovirao autorski album prvijenac "Sixto" u izdanju nezavisne izdavačke etikete Destinatio Tokyo, na kojemu se nalazi osam kompozicija četvorice članova sastava. Drugi studijski album "Blue Line" bend je snimio početkom ove godine, a na Tvrđavu Barone dolaze u pravo vrijeme da šibenskoj publici predstave skladbe s oba albuma.

Promo
B's FUNstallation

Izvrstan je to uvod u ovogodišnju "Stranu B", kulturno-umjetnički program namijenjen za članove Kluba prijatelja i sve posjetitelje s važećim dnevnim ulaznicama, koji mogu uživati u intimnoj atmosferi pogodnoj manjem broju gledatelja, u sklopu kojega nastupaju renomirani domaći i inozemni glazbenici te predstavnici različitih izvedbenih umjetnosti.

U lipnju nas, osim jazz kreativaca B'sFUNstallation, očekuje i nastup nostalgične kantautorice jedinstvenoga štiha Nine Romić, koja će 8. lipnja gostovati na Tvrđavi Barone povodom proslave Dana Kluba prijatelja šibenskih tvrđava te predstaviti svoj aktualni album.

Nakon Nine, 16. lipnja glazbene iskre u Firework party nadodati će jazz i blues kvartet Sweets, Wine & Moonline donoseći na Tvrđavu Barone dašak glamura staroga Hollywooda.

Druga strana ljeta, prožeta snažnim scenskim i glazbenim elementima, uparenima s neodoljivom ponudom gastro-kulturnog centra Tvrđave Barone, i ove godine jamči opuštajuće tople ljetne večeri Strane B.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:03