SPEKTAKL U DOMU SPORTOVA

VIDEO: EDITORS OBJAVILI NOVI SINGL Osjećaj čežnje i ogoljena ljepota Islanda ujedinjeni u magičnom spotu

 
 Rahi Rezvani

Britanska rock petorka Editors objavila je novi spot za singl “Cold” ususret nastupu na Pozitivnom koncertu u petak 30. studenoga.

Bend se i ovaj put poigrava dramatičnim stilom te se video za “Cold” savršeno uklapa u ton šestog albuma Editorsa “Violence”, a osjećaj čežnje nadopunjuje se s ogoljenom ljepotom Islanda gdje je spot sniman. Pjesma opisuje ugodu i povezanost koja se još uvijek može pronaći u vezi koja izumire i govori o prekidu između dvije osobe koje ne žele odustati. To je savršeno uhvatio Rahi Rezvani koji je režirao spot u kojemu glumi i američka balerina Drew Jacoby, a njezina gracioznost suprotstavljena je prepoznatljivim gestama Toma Smitha.

Britanski Editors veliki su miljenici ovdašnje publike, u svojoj karijeri puno pažnje posvetili su Hrvatskoj, a ove godine prvi put inozemni bend predvodi line-up Pozitivnog koncerta. Grupa koja je nekoliko puta bez problema rasprodavala Tvornicu kulture, headliner velikih festivala poput Roskildea i Rock Werthera, sad će stati na pozornicu Veliki dvorane Doma sportova.

Pozitivan koncert, naš najveći i najdugovječniji domaći dvoranski glazbeni događaj, održat će se u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova u petak 30. studenoga i subotu 1. prosinca, a rekordno 14. izdanje Pozitivca bit će i njegovo najjače izdanje do sad. Uz Editorse, koji predvode prvi dan, nastupit će Nipplepeople, Jonathan, Bojana Vunturišević, dok je drugi dan rezerviran za Hladno pivo, Pips, Chips & Videoclips, M.O.R.T. i Ischariotzcky.

Misija Pozitivnog koncerta

Pozitivan koncert, u organizaciji Udruge HUHIV i LAA-a, u svojih je trinaest godina postao najvažniji domaći glazbeni događaj i jedan od najmasovnijih koncerata u regiji uopće, a 14. izdanje u dva dana okupit će više od 16.000 ljudi u Domu sportova. Sam Pozitivac jedna je od akcija HUHIV-a kojom se ukazuje na probleme AIDS-a i HIV-a. Edukacija, poticanje na testiranje i odgovorno ponašanje među mladima osobama i osobama s rizičnim ponašanjem te borba za AIDS free generaciju glavni su ciljevi HUHIV-a i našeg najvećeg dvoranskog koncerta.

Dosad su na Pozitivnom koncertu nastupila ogromna glazbena imena poput Dubioze kolektiva, Josipe Lisac, Bajage & Instruktora, Elementala, TBF-a, Laibacha, Urbana & 4, Leta 3, Stereo MC-a, Stranglersa i mnogih drugih, a svirka se iz prostora Tvornice kulture selila u dvoranu Dražena Petrovića, da bi se od 2011. ustalila u svojoj stalnoj bazi - Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Kroz proteklih 13 izdanja Pozitivan koncert okupio je oko 100.000 posjetitelja.

Ulaznice

Usprkos dosad najjačem line upu, cijene ulaznica i dalje su najpristupačnije za ovakav dvodnevni događaj kod nas. Dnevne ulaznice za prvi dan (petak, 30. studenoga) iznose 90 kuna, a na dan koncerta 100 kuna. Dnevne ulaznice za drugi dan (subota, 1. prosinca) iznose 80, a na dan koncerta 90 kuna.

U prodaji je i ograničen broj dvodnevnih ulaznica po cijeni od 140 kuna. Dvodnevne ulaznice nisu prenosive na druge osobe te će ih vlasnici prvi dan morati zamjeniti za narukvicu pred Domom sportova. Ulaz na subotnji program bit će uz pokazivanje narukvice na ulazu.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima te online www.eventim.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:18