CROWFOUNDING KAMPANJA

VIDEO: FILM 'VAROŠKI AMARCORD' O ODRASTANJU VELIKANA Vukov, Dedić i Kovač - tko je htio biti Hajdukov golman, a tko je 'dilao' erotske fotografije?

Bliži se kraj snimanja dokumentarnog filma 'Varoški Amarcord', mladog šibenskog redatelja Ivana Živkovića, koji govori o odrastanju i životu poznatih žitelja šibenske Ulice Nikole Tesle u poznatoj četvrti Varoš.

Među glavnim akterima dokumentarca su Vice Vukov, Arsen Dedić i Mate Mišo Kovač, koji su odrastali upravo u Varošu, a osim spomenutog trojca, u filmu su i brojna druga poznata lica poput Ive Pattiere, Krasnodara Rore, Pere Nadoveze, Nevena Belamarića, Duška Jaramaza i Arsenova starijeg brata Milutina Dedića.

- Za potrebe filma Milutin Dedić došao je čak iz Beograda. Ima briljantno sjećanje i fantastično je prenio slike odrastanja njega i Arsena u Varošu - rekao je redatelj Ivan Živković, najavljujući u svome filmu i brojne snimljene ekskluzivne materijale.

Promo

- Mišo je bio zaluđen nogometom, sanjao je da će postati Hajdukov golman... Arsen je džeparac zarađivao svirajući flautu na sprovodima. Bio je vražji, uvijek spreman na spačke i provokacije, a profesoru u glazbenoj školi 'dilao' je erotske fotografije - stoji u traileru dokumentarca.

Kako je ispričao redatelj Živković, film je dosad uspio snimiti uz nešto donacija, vlastitim sredstvima, a ovih dana pokrenuo je i crowfounding kako bi uspio završiti film.

Mladi Šibenčanin iza sebe već ima jedan dokumentarac o životu trenera nad trenerima Miroslava Ćire Blaževića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 22:07