FILM 'HAPPY END'

VIDEO, FOTO: DVA MLADIĆA U VRTLOGU SEKSA, DROGE I PIĆA Redatelj Anđelo Jurkas: 'Ovo je priča o karakterima ljudi, politike i medija ovih podneblja...'

 
 Promo

U Zagrebu je poslije nekoliko mjeseci intenzivnog rada završeno snimanje intrigantne komedije "Happy End", trećeg dugometražnog igranog filma redatelja i scenarista Anđela Jurkasa.

Radi se o zaključnom dijelu trilogije o muško-ženskim odnosima započete ljubavnom komičnom dramom "Zbog Tebe" (2016.), nastavljene aktualnom romantičnom komedijom "Fuck Off I Love You" (2017.), čija se kino premijera očekuje krajem listopada ove godine.

Film je sniman na različitim lokacijama u Zagrebu, Beogradu, na Zrću i u Los Angelesu, a u njemu je sudjelovalo više od 80 glumačkih uloga uz međunarodni cast. U glavnim ulogama pojavljuju se Dino Škare, Jelena Perčin, Barbara Nola, Iskra Jirsak, Dora Lipovčan, Karmen Sunčana Lovrić i mnogi drugi.

Internacionalni dio glumačke ekipe predstavljaju talijanski glumac Giusseppe Panico i Nigerijac George Tochukwu, a osim njih, prvi put u filmu pojavljuju se i Massimo Savić, Edo Maajka, TV voditelj Aleksandar Stanković, redatelji Kristijan Milić i Danilo Šerbedžija, modni stručnjak Nenad Korkut, književnica Milana Vlaović, voditelj Dalibor Petko te mnogi drugi.

Promo

Promo

Promo

Svoju prvu i posljednju filmsku ulogu ostvario je književnik, novinar i multimedijski umjetnik Ante Perković, koji je preminuo početkom godine. On tumači "Gitarističkog Boga", koji je svojevrsna posveta kultnom Zelenom Zubu u tumačenju frontmena Discipline Kičme, Dušana Kojića Koje iz filma "Kako je propao rokenrol".

Film je, baš kao i prethodna dva, sniman bez ikakve financijske potpore HAVC-a i inih drugih državnih tijela, koja se za sada oglušuju na zamolbe koprodukcije za pripomoć pri sufinanciranju i završavanju filmova, pa stoga i jest rezultat koprodukcije nekoliko tvrtki - DOP Produkcija, Ratio Video Production, Studio 25, Media Park i HI Studio.

Direktor fotografije je Danijel Kovačević, filmski score potpisuju Hrvoje Marjanović Sett, Dalibor Grubačević i Vlado Tomić Mosk, a film će biti prepun sjajnog soundtracka na kojem će se čuti Debos & Legenda, Sajsi MC, Krankšvester, Lidija Bačić i drugi.

Neobična priča o dva mladića uhvaćena u vrtlogu seksa, droge i pića, koji jednoga dana shvate kako su žene mitska bića i krenu im pomagati bez pokrića - riječ je o komediji živopisnih strip likova koje opisuju oživljenim Beavis & Butthead karakterima, South Park i Alan Ford junacima.

Priča tematizira seks, politiku, religiju, medije i celebrityje "na balkanski način". Zaplet avanture odvija se oko dvojice kvartovskih prijatelja i luzera, Viktora i Đizusa, koji gonjeni besperspektivnošću situacije u zemlji, jednoga dana slučajno dođu na ideju kako pomoći prvenstveno sebi samima, a nehotično i društvu/zajednici oko sebe.

Promo

Promo

Promo

Ideja je tajna, zaštićena copyrightom, no sasvim neslučajno obuhvaća isključivo žene u nevoljama. Ženama političara, nogometaša, celebova, medijskih djelatnika, glazbenika, filmaša, maloljetnicama, pa čak i časnim sestrama, svima su pomogli.

Ni sami nisu očekivali u što će se usmena predaja o njihovu radu pretvoriti i kako će preko kuloara izrasti mitska priča o dinamičnom dvojcu. Velike pop kulturne zvijezde datoga vremena i prostora uvučene su u nezaustavljivu lavinu suludih situacija i nevjerojatnih događaja koji preko sudskog slučaja stoljeća vode svemu, osim happy endu...

O novom igranom filmu Jurkas je rekao:

- 'Happy End' drugi je naziv za autoironičan pristup sebi samima i smijanje našemu mentalitetu, Balkanu, Hrvatskoj i Rvackoj, paralelnoj stvarnosti u kojoj jedni žive i uživaju najdivniju zemlju i ljude na svijetu, a drugi preživljavaju idiote i morone, od vrha vlasti do susjednih vrata.

Ovo je priča o karakterima ljudi, politike i medija ovih podneblja, kroz koju bismo htjeli podsjetiti buduće gledatelje na onu važnu drevnu vještinu i zaboravljenu disciplinu - smijanje. Priča o dva susjedna zgubidana, stripovska karaktera, kojima se desi božja ili vražja providnost te čarobni trenutak zbog kojeg postaju odabrani spasitelji, ne samo nacije, već i daleko šire...

No glavna i osnovna potka je smijeh i feelgood na bilo koji dostupan i iskarikiran način. Nema nevinih, a seks, religija, mediji, celebovi i politika glavna su meta i oružja kojima se služimo. Misija je da se ljudi smiju barem upola koliko se mi namjeravamo smijati tijekom snimanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 11:44