PREMIJERA

VIDEO: MAJA POSAVEC KAO LIZA MINNELLI Novi spot popularne pjevačice donosi cabaret moment, zagrebačku publiku uskoro očekuje i koncert u Vintageu

 
 Promo

Novi singl Maje Posavec "Nećemo se naći" šesta je pjesma s njezina prvog albuma "Kada ne bih imala strah", koji je objavljen u travnju ove godine. Kao i ostale pjesme na albumu, "Nećemo se naći" autorski i glazbeno potpisuje Maja Posavec, a za aranžman je zadužen Višeslav Laboš. Istovremeno sa singlom vani je i spot Darka Kušlana u kojemu uz Maju glumi i Petar Cvirn. Snimatelj je Damian Nenadić, a za montažu je zadužena Sandra Bastašić.

Promo

Promo

- Kad me pitaju da predstavim pjesmu, uvijek me iznenadi kako često, gotovo uvijek, pišem o odnosima. Na 'Nećemo se naći' događa se jedna podtema, a to je odrastanje. Svi nešto ili nekoga prerastemo, i onda idemo dalje, u Svemiru je neko drugo vrijeme - kaže Maja o pjesmi i predstavlja ekipu koja je radila na njoj: "Pjesma će biti finalni singl s albuma. Aranžman za klavir radio je moj prijetelj Karlo Hubak, klavirist i dirigent, s kojim sam surađivala na 'Pijanom pilotu' na Detourovu albumu 'A što ak ja', a na ovom smo radili zajedno i pjesmu 'Tiho'. Obje pjesme imaju nešto kazališnog u sebi. One predstavljaju cabaret moment u kojemu ja želim biti kao Liza Minnelli".

Kako je ovo posljednji singl s albuma, Maja je svoj prvijenac "Kada ne bih imala strah" odlučila čitav staviti na YouTube.

- Želim da bude dostupan. Jedan dio albuma publika je mogla čuti kroz singlove, no zajedno s ostalim pjesmama album je zaokružen u jedan cjeloviti koncept. I sama volim slušati albume od početka do kraja, i volim istraživati glazbu na Youtubu - rekla je Posavec, koja je i koncertno izrazito aktivna.

- Nedavno smo održali koncert u mom rodnom Đakovu, na pozornici na kojoj sam praktički odrasla, a 22. studenoga je Vintage, Zagreb. Koncertima predstavljam svoj album, ali i svoj bend, bend Hotel. Prvi veliki nastup imali smo u svibnju u Lisinskom. Publika i kritika jako su lijepo reagirali na nas, a i nama se svidjelo. U bendu su Ivan Kapec na gitari, Vinja Marino na basu, Damir Mihaljević na bubnjevima i Franjo Klinar na klavijaturama. Sviramo cijeli album, plus neke nove, ali i neke stare stvari. Koncept koncerta u našem slučaju podložan je promjenama, mijenjamo se od pjesme do prostora, u jednom trenu smo u intimnoj atmosferi kazališta, a u drugom na rock koncertu. Veselimo se Vintageu i zagrebačkoj publici - zaključila je Maja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:41