INDIE VELIKANI

VIDEO: NAJVAŽNIJI KANADSKI BEND 21. STOLJEĆA U ZAGREBU Wolf Parade u srijedu u klubu Močvara predstavljaju aktualni studijski album 'Cry Cry Cry'

 
Wolf Parade
 Shane McCauley / Promo

Kad su prije dvije godine miljenici indie publike Wolf Parade objavili povratak na scenu nakon petogodišnje stanke, rijetko tko usudio se prognozirati hoće li njihovo okupljanje rezultirati i novim albumom ili će se raditi tek o nostalgičnoj turneji, u prvom redu po sjevernoameričkom kontinentu. No kad je u listopadu prošle godine svjetlo dana ugledao njihov četvrti studijski album "Cry Cry Cry", postalo je jasno da ovaj kvartet ima ozbiljne planove sa svojim najvažnijim glazbenim projektom.

Navedeni album objavljen je za kultni Sub Pop Records iz Seattlea, izdavačku kuću s kojom bend radi od samih početaka i sjajnog prvijenca "Apologies to the Queen Mary" objavljenog u rujnu 2005., albuma koji se danas smatra jednim od najvažnijih i najutjecajnijih indie rock izdanja prošlog desetljeća.

Uslijedili su "At Mount Zoomer” 2008. godine te "Expo 86" kojemu je prethodila i velika europska turneja u sklopu koje su 2010. Wolf Parade prvi put zasvirali u Zagrebu. Poznato je da prijateljstvo Zagreba i dvojice autora i lidera Wolf Paradea Dana Boecknera i Spencera Kruga datira još od prije prave afirmacije ove grupe; Spencer je Zagreb prvi put posjetio još u proljeće 2005., kad je sa svojim Frog Eyes zasvirao kao potpora Danu Bejaru i njegovu bendu Destroyer, da bi tijekom 2008. i 2009. obojica zasvirali u Zagrebu, Spencer sa Sunset Rubdown, a Dan s Handsome Furs.

Konačni dolazak Wolf Paradea Zagreb je dočekao napunivši 2010. do kraja veliku dvoranu Teatra &td, a oni su uzvratili nastupom kojim su uvjerljivo demonstrirali zašto ih mnogi smatraju najvažnijim kanadskim bendom 21. stoljeća.

Ulaznice po cijeni od 80 kuna potražite u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13), a na samome ulazu u srijedu one će stajati 100 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:51