ZABAVA GARANTIRANA

VIDEO: PRVI DJ KOJI JE DOBIO KULTNO PRIZNANJE ENGLESKE KRALJICE Legendarni Norman Jay MBE dolazi u zagrebački The Garden Brewery

 
 DEAN CHALKLEY

Norman Jay MBE, nesumnjivo jedan od najcjenjenijih i napopularnijih DJ-eva na svijetu, prvi put dolazi u The Garden Brewery u četvrtak 13. rujna.

Suosnivač legendarnog Good Times Sound Systema i londonske radijske stanice KISS FM, Jay je njegovao “Rare Groove” scenu i pomicao granice rastuće plesne kulture u Velikoj Britaniji koju je neizmjerno obilježio, a gotovo 40 godina okuplja gomile oko Notting Hill Carnivala te ga je engleska kraljica nagradila titulom MBE za zasluge u glazbi.

Odrastajući na očevoj kolekciji ploča, do vremena kasnih '70-ih slovio je kao novi autoritet za suvremenu afro-američku glazbu uključujući funk, disco, soul i jazz fusion. Inspiriran klupskom scenom New Yorka, Norman je s bratom Joeyjem izgradio Good Times Sound System, svirajući funk, soul i disco na Notting Hill Carnivalu. Zacementirao je svoj ugled kao suosnivač tad piratske radijske postaje KISS FM, a Jay je ujedno iskovao termin i njegovao “Rare Groove” scenu te osigurao da radijem dominira najbolje od groovea '70-ih i '80-ih. Na klupsku kulturu utjecao je otvaranjem kluba High On Hope i labela Talkin’ Loud kojeg je osnovao s Gillesom Petersonom i pokrenuo acid jazz scenu.

Tijekom '80-ih i '90-ih Jay je nastavio graditi ugled jednog od najpopularnijih DJ-eva, svirajući pred punim klubovima gdje god da ode, a zvukove undergrounda i rijetki groove uspješno je plasirao u mainstream. Engleska kraljica nagradila ga je titulom MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire) za zasluge u DJ-ingu i glazbi, čime je postao prvi DJ nagrađen tom nagradom.

Norman Jay  MBE this image is the property of Dean Chalkley
DEAN CHALKLEY

Lani je objavio “Mister Good Times”, kompilaciju koja je uhvatila iskreni duh Good Times projekta, a trenutno i dalje svoje legendarne Good Times večeri predstavlja na odabranim lokacijama u Velikoj Britaniji. Nastavljajući svoj rad kao radijski urednik i svirajući eklektični miks plesne glazbe po cijelome svijetu, Norman Jay MBE ostaje na kormilu klupske kulture, pretvara brojne generacije u glazbene zaljubljenike, predstavlja nove zvukove i nikad ne zaboravlja svoje korijene čime jamči “Good Times”.

Za pultom će mu se u The Garden Breweryju pridružiti Nick & Pepi, Adriatic Coasting duo. Ovo je i službeni after party otvorenja Zagreb Burger Festivala koji će od 13.-23. rujna preuzeti Strossmayerov trg, zajedno s The Garden Brewery kao službenim pivom.

Ulaznice za Normanov nastup u The Garden Breweryju dostupne su u sustavu Entrio.hr po cijeni od 70 kuna u pretprodaji i 90 kuna na ulazu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:00