STARTA JESENSKA SEZONA

VIDEO: 'SRETAN SAM ŠTO ĆU NAPOKON ISKUSITI ZAGREB' Opskurna synthpop atrakcija Soft Riot prvi put u našoj metropoli, u subotu nastupa u klubu Jabuka

 
Soft Riot
 Marija Buljeta

Jesenska sezona u zagrebačkom klubu GK Jabuka počinje ovaj vikend. Napokon se vraća "petak" - naime, klub se od 14. rujna, nakon kraće ljetne pauze, otvara i zadnjim radnim danom u tjednu. Tijekom ljeta radilo se samo subotom, kako bi se zaposlenici odmorili nakon naporne zime i dežuranja nad dvorištem.

A u subotu kreće i koncertna sezona, i to internacionalnim nastupom. Opskurna synthpop atrakcija Soft Riot, iza koje stoji Kanađanin s UK adresom, prvi put nastupa u Hrvatskoj, i to u GK Jabuka, nakon čega se nastavlja slušaonica Music For The Masses DJ-a Davora Ve.

Jack Duckworth, čovjek koji stoji iza projekta Soft Riot, za svoju glazbu kaže kako ju je pomalo teško opisati, pogotovo jer mu se zvuk mijenjao s novim izdanjima u posljednjih šest godina.

- Kad me netko pita o žanru, samo kažem kako je riječ o eksperimentalnom synthpopu, ali tu ima svega: new wavea, post-punka, syntha, ambienta, itala, proga i svega između - opisao je Jack. U Zagrebu još nije bio i nema nikakvih očekivanja od grada i publike.

- Sretan sam što ću svirati uz svoga prijatelja Iv/An-a (Ivana Antunovića) i iskusiti Zagreb - zaključio je.

Program Soft Riot & Iv/An počinje u subotu, 15. rujna, u 22 sata, za upad treba izdvojiti 30 kuna, a poslije spomenutoga nastupa slijedi slušaonica Music For The Masses.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:09