KONCERTI U SVIBNJU

VIDEO: U TVORNICU KULTURE STIŽE hISTeRIAna FEST! Letronika, Barbara Munjas Calligraphy, Barbari i TheLink20 garantiraju žestoku svirku za pamćenje!

 
Barbara Munjas
 Neja Markicevic / CROPIX

Rovinj Music Lab u Tvornicu Kulture donosi hISTeRIAna fest u sklopu kojega će 19. svibnja nastupiti Letronika, Barbara Munjas Calligraphy, Barbari i TheLink20.

Promo

Barbari su bend nastao na samom početku 2013. godine. Nekolicina članova novonastaloga benda, uključujući i Barbaru Munjas, godinama su bili dio poznatoga istarskog benda Gustafi, no vrijeme čini svoje i pojavi se potreba za izražavanjem sebe onakvoga kakvim jesi i toga trenutka nastaju Barbari!

Odmah 2013. izdaju svoj prvi album "Monfiorenzoundeground", koji zajedno s drugim albumom "Santa Barbara" izdanim 2014. nailazi na potporu publike i kritike. No zapravo, ono gdje su Barbari po mnogim mišljenjima u punome sjaju jesu live koncerti, pa ne čudi što su 2015. osvojili nagradu Karlovačko Rockoff festivala upravo za najbolju izvedbu, u kojoj nema nikakve prepreke za kolanje sirove energije koju ova skupina odašilje svirajući i to se uvelike osjeti!

Posljednji koncert u Zagrebu bend je imao 2015. tako da 19. svibnja u Tvornici Kulture, u sklopu hISTeRIAna festa pod okriljem Glazbenog Laboratorija Rovinj, zagrebačka publika ima priliku čuti što se sve od onda promijenilo. Barbari su: Barbara Munjas, Alen Bernobić, Dino Kalčić, Ivan Benažić Benza, Luka Berić i Eric Vojak.

Posljednja faza kretanja Barbare Munjas kroz glazbu dovodi je do točke gdje zajedno s Alenom Bernobićem i Markom Kalčićem pokreće Barbara Munjas Calligraphy. I Alen i Marko iznimno su talentirani te kreativni glazbenici, sposobni izraziti svoju glazbu i emociju kroz različite instrumente. Obojica su u životu surađivali, i još uvijek surađuju, s mnogim umjetnicima te posjeduju iznimno otvoren i širok pogled na glazbu što ih lišava ograničenosti u stvarlaštvu.

U posljednjih godinu dana nakupilo se pjesama čiji je broj i više nego dovoljan da bi tvorio sadržaj albuma. Snimanje istoga u fazi je pripreme, a uskoro se ulazi i u studio pa se može očekivati i predstavljanje prvoga singla, a kako sve to zvuči uživo, publika će moći čuti u Tvornici Kulture.

TheLink20 (čita se "delinkventi") rovinjski su cover bend koji se 2003. godine prvi put okupio na rovinjskome trgu i to u sastavu Dino (vokal), Benza (gitara), Milli (gitara), Luka (bas) i Tonči (bubanj). U posljednjih 15 godina nikad nisu svirali izvan rokerskoga okvira te su ostali vjerni distorziji. Danas bend čine Massi (vokal), Dino (gitara), Benza (gitara), Ang (bas) i Teo (bubanj).

Malo koji glazbenik, bez obzira na staž i iskustvo, voli da se njegov novi bend/projekt, nastao suradnjom više iskusnih i poznatih glazbenika, naziva super grupom. Međutim, kad je u pitanju Đana Šegon (ex Kultura, SuperNeon, Free Tibet), Marko Kalčić (Svadbas, Ruiz, Barbari), Goran Salvi (Nola, Barbari) te najtraženiji producentski tandem danas u Hrvatskoj, Jura Ferina i Pavle Miholjević (Svadbas), u najmanju ruku treba obratiti pažnju na njih i njihovu suradnju ostvarenu pod imenom Letronika.

Ova itekako iskusna ekipa trenutačno radi na albumu "Fancythings... You Don't Have at Home", koji planiraju predstaviti na jesen ove godine, a publici će se uskoro predstaviti singlom "Love". Pjesma je izuzetno plesnoga ritma u elektro/indie pop maniri s naglašenim grooevom, a zbog svoje radiofoničnosti vrlo vjerojatno je i prvi veliki hit grupe Letronika. Prvi koncertni nastup ovoga benda možete podržati u Tvornici upravo u sklopu hISTeRIAna festa!

Ulaznice za hISTeRIAna fest možete nabaviti u pretprodaji po cijeni od 40, dok će na dan koncerta upad biti 60 kuna.

Službena prodajna mjesta su: Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i www.entrio.hr.

Promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 23:07