OVO SE NE PROPUŠTA

VIDEO: WARDRUNA PREMIJERNO U HRVATSKOJ Dark folk Norvežanima, koje slušamo i u hit TV seriji 'Vikinzi', zagrebački koncert bit će jedini u regiji

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 16.01.2019. u 14:04

Ester Segarra www.e-segarra.com

 

Kultni norveški dark folk bend Wardruna prvi put stiže na ove prostore. Svoj spektakularni audio vizualni show donose u nedjelju 7. travnja u koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog.

Wardrunu su 2002. osnovali Einar Selvik i Gaahl, bivši članovi black metal benda Gorgoroth, zajedno s Lindy Fay Hella, u želji da stvaraju glazbu temeljenu na nordijskoj kulturi. Dosad su objavili tri albuma, svaki baziran na setu runa upotrebljavajući povijesne i tradicionalne instrumente te ih kombinirajući sa zvukovima iz prirode i elektronikom. Globalni proboj doživjeli su 2014. kad su pozvani da zajedno s Trevorom Morrisom naprave glazbu za drugu sezonu hit serije "Vikinzi". Na krilima ogromnog uspjeha serijala, album "Runaljod - Ragnarok" debitirao je na prvome mjestu Billboardove top liste world izdanja.

 

Posljednjih godina Einar Selvik izvodio je akustične verzije Wardruninih pjesama i glazbe skladane za "Vikinge". Koncertnu energiju zabilježio je na novom izdanju "Skald", koje je objavljeno 23. studenoga.

Obožavani i iznimno cijenjeni od žanrovski šarolike publike Wardruna će premijerno stići i u Hrvatsku. Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog ugostit će ih u nedjelju 7. travnja 2019. godine, a ulaznice za ovaj spektakularni nastup rasprodane su već u prvih pet dana.

 

Izdvajamo