KONCERT KOJI JEDVA ČEKAMO

VIDEO: WHITE LIES OBJAVILI ALBUM 'FIVE' Nove pjesme, koje izazivaju osjećaj euforije, tugu i radost, bend će u ožujku predstaviti u Tvornici kulture

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.02.2019. u 14:45

Promo

 

Engleski post punk bend White Lies objavili su novi album “Five” koji će koncertno predstaviti u Tvornici kulture u nedjelju 10. ožujka.

White Lies sve su bolji s vremenom, “Five” je jedan od najodvažnijih povratničkih albuma, a kritika ga već hvali i kaže kako izaziva osjećaj euforije, ali s oštricom, te podjednako pruža tugu i radost.

 

Album otvara “Time to Give” duga čak sedam minuta kojom bend stvara zvučni zid. Od glasne himne “Ritual”, zvučnih eskapada “Big TV”, preko synthpop zvuka “Friends”, “Finish Line’” i “Denial” okrivaju melodične riffove, “Tokyo” trijumf synthova i popa, a “Believe It” i “Fire and Wings” za kraj pokazuju razvoj od starijeg bendovskog zvuka u kojemu dominira gitara ka novom.

Album “Five” pokazuje nove kreativne puteve ovog trojca iz zapadnog Londona, a u pjesmama pokazuju novo samopouzdanje i ovo je prekretnica koja ih je pogurnula u neke drugačije smjerove u istraživanju vlastitoga zvuka i umjetničkih teritorija. 

Pisanje i snimanje albuma odvijalo se na obje strane Atlantika. Radili su s dugogodišnjim poznanikom Edom Bullerom koji je producirao zadnja dva albuma, priključio se i inženjer zvuka James Brown (Arctic Monkeys, Foo Fighters), producent Flood, a dobitnik Grammya Alan Moulder (Smashing Pumpkins, Nine Inch Nails, The Killers) zadužen je za miksanje albuma.

 

Hvaljeni londonski bend White Lies novim studijskim uratkom obilježava i 10 godina karijere, a zagrebački nastup bit će jedina prilika vidjeti ih u regiji na pratećoj velikoj europskoj turneji. Počevši već u siječnju, do kraja ožujka vodi ih na nastupe po UK-u, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Norveškoj, Danskoj, Poljskoj, Češkoj, Austriji, Italiji, Švicarskoj, Francuskoj, Luksemburgu i Irskoj, nakon čega se sve nastavlja u Sjevernoj Americi te Meksiku.

Prije njih nastupit će Boniface i predstaviti zarazne indie-pop himne koje su ga ustoličile kao novi pop talent.

Ulaznice u pretprodaji stoje 110, a na dan koncerta 130 kuna.

Službena prodajna mjesta su: Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1), Aquarius CD shop (Varšavska 13, Zagreb), Dancing Bear (Gundulićeva 7, Zagreb), Croatia Records (Bogovićeva ulica 5, Zagreb), Dirty Old Shop (Tratinska 18, Zagreb), Pločnik (Međimurska 21, Zagreb), Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb), Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo