NE PROPUSTITE

FOTO: FULIRANJE JE OAZA ZABAVE U ZAGREBU Na Strossmayerovu trgu rasplešite nožice i razveselite gladne trbuščiće uz gastro novitete!

ZaFULiraj na One Dread, Johnny Cash Tribute Band i Klapu Kampanel
 Sandro Sklepić

Do kraja godine Fuliranje na Strossmayerovu trgu oaza je zabave te glazbenog i gastro guštanja. Ako ste pomislili da ste vidjeli i okusili baš sve, razmislite još malo, pomnožite 40 gastro kućica s 4 do 5 različitih jela, zbrojite to sa 7 kupola i bit će vam jasno kako Fuliranje skriva još mnoštvo neotkrivenih kutaka i delicija.

Sandro Sklepić

Sandro Sklepić
One Dread

Uz mnoštvo domaćih i stranih DJ-a (KADO, Nik Orosi, Ilija Rudman, ZOZO, Simon O’Keeffe, Bobby Beige, Abel, Itch, Sladoled, hrwoE) u predbožićnom tjednu čekaju vas i dva vruća koncerta. U četvrtak 20. prosinca na Strossovu trgu nastupa vesela roots-reggae- dancehall ekipa One Dread. Tena, Nika, Tea i bend zagrijat će vas i rasplesati na partiju za pamćenje. Večer uoči Badnjaka, 23. prosinca, vraćamo se dobrom starom rocku uz Johnny Cash Tribute Band - Wanted Man.

Dok uživate u dobroj mjuzi uz ognjište u centralnom dijelu trga, možete guštati u jelima na žlicu koja su apsolutni hit u ovim hladnim zimskim danima: Good Food ‘for good mood’ ima fantastične gulaše. Austrijsku inačicu ovog tradicionalnog mađarskog jela možete probati na Wurst baru.

Sandro Sklepić
Wurst Bar - Gulaschsuppe

Sandro Sklepić
Lumperaj - vinski gulaš

Ako preferirate domaću verziju onda potražite domaći vinski gulaš 'to go' po receptu tate Grge, kod ekipe iz Lumperaja, a ispred kupole Schmeck partijanere dočekuju jelima iznenađenja. Nema adventa bez graha, a na Fuliranju se za najbolji grah pobrinuo restoran Time. S grahom se savršeno stapa okus dimljenih špic rebara simpatičnog naziva ‘Nasty Black Pig’, kojima se možete omastiti kod tandema Kascheta & Meat the King. Uz čašicu dobrog vina kao predjelo ili zalogajčić izvrsno će prijati ličke mesne plate koje poslužuje Bakina padela.

I Fuliranje svoje kobase za trku ima: Papaya nudi tri vrste hot-dogova po receptu Marina Medaka. Tradicionalni danski rød pølse možete kušati na danskoj kućici Atelier Køkken. Švicarska kućica St. Moritz priprema švicarsku kobasicu sa švicarskim raclettom, a organsku hrenovčicu u duguljastom krafna pecivu degustirajte na centralnoj kućici Rakijarnica & Mason Burgers&Stuff.

Restoran El Toro ubacio je šiš ćevap u pecivo i tako je nastao Salchichas Navidenas, a momci za roštiljem kućice Grillano očarat će vas svojom čarobnom piletinom i mućkalicom.

Za one koji ne jedu meso tu su Fish & Chips i Shrimp&Chips na kućici Mangosta, inače poznatoj po okrepljujućim koktelima, ali i po street food zalogajčićima, a na kućici Veganšpek čeka vas fini namaz od bakalara.

Sandro Sklepić
Grillano - čarobna piletina

Sandro Sklepić
Mangosta - Fish & Chips

Nakon slanog dobro se i zasladiti. Tu su crumble od jabuka ili lješnjaka u praktičnim teglicama koji pripremaju Good Food-ovci. Počastite se fritulama s Oreom, tzv. Crispy Oreo na St. Moritzu. Bread Club rastopit će vas vrućim, izvana prhkim, a iznutra sočnim Cookijima s čokoladom i lješnjakom ili kikirikijem i slanim karamelom. Pravi hit je Sticky toffee pudding Katsui Ramen Bara. Na RougeMarinu zapalit će vas Goruća Rum Baba, a ako ste ljubitelj tradicionalnih deserata tu je Božićna datulja s preljevom od karamele i Zlevanka s preljevom od šljiva i smokvi koje su osmislili veseljaci na Mime’s Gourmet Baru.

Sandro Sklepić
RougeMarin - goruća Rum Baba

Osim glavnog stagea, Fuliranje ove godine ima još jednu pozornicu u Schmeck grijanoj kupoli gdje će se u ponedjeljak 17. prosinca održati ‘I hate Mondays by Studio Smijeha - best of open mic u 19 sati. U utorak od 18 sati miksa DJ Aldo Morro, Wednesday Vibes od 18 sati začinit će DJ hrwoE. U četvrtak nam dolazi Klapa Kampanel koja od 18 sati donosi dalmatinsku vibru na Fuliranje. Petak je funky dan uz Tom Buga, u subotu drmaju DJ’i Yakka i Pablo Panda, a nedjelja je lagana uz Sunday Acoustic Sessions i Matta Graftona od 19:00 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:02