GUŽVE U PROSINCU

POLICIJA OBJAVILA KOJE SE ULICE ZATVARAJU ZA VRIJEME ADVENTA Evo kako se kretati po Zagrebu sve do 7. siječnja, preporuča se javni prijevoz

 
 Zvonimir Barišin / Hanza Media

Advent u Zagrebu s godinama privlači sve više turista pa ugostitelji već zadovoljno trljaju ruke jer se kapaciteti polako pune, a neki su smještaji rezervirani mjesecima unaprijed. U centru grada već su otvorene gotovo sve adventske kućice, no nestrpljivo se iščekuje službeno otvorenje Adventa koje počinje u subotu u 17 sati paljenjem svijeće na Manduševcu.

Zbog gužvi koje se očekuju tijekom prosinca i početkom siječnja Policijska uprava zagrebačka objavila je upozorenje na privremenu regulaciju prometa koja stupa na snagu u subotu, 2. prosinca, a traje do 7. siječnja 2018.

Radnim danima od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 23 sata zabranjuje se promet za sva vozila osim tramvaja i vozila stanara, na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, na dijelu od Tesline do Hebrangove ulice, a promet Berislavićevom od Gajeve do Zrinjevca odvijat će se dvosmjerno.

PUZ

Petkom, subotom i nedjeljom od 17 do 24 sata zabranjuje se promet za sva vozila osim tramvaja i vozila stanara, na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, zapadnoj strani Trga Josipa Juraja Strossmayera i zapadnoj strani Trga kralja Tomislava, na dijelu od Tesline do Mihanovićeve ulice, promet Berislavićevom od Gajeve do Zrinjevca i Katančićevom od Gajeve do Strossmayerovog trga odvijat će se dvosmjerno.

PUZ

Poseban dio regulacije prometa odnosi se na dostavna vozila. Između 2. prosinca i 7. siječnja dostava u pješačke zone može se obavljati samo u vremenu od 2 do 7 sati ujutro, a izvan tog vremena samo iznimno omogućit će se dostave na obodima pješačke zone:

  • rotor Bakačeva istočna strana
  • Ulica Pod zidom
  • Vlaška - Palmotićeva
  • sjeverna strana Zrinjevca desna traka
  • Masarykova sjeverna strana od taxi stajališta do Preradovićeve
  • Strossmayerov trg istočna strana 3 mjesta
  • Tomislavov trg istočna strana 3 mjesta

Promet motornih vozila Gajevom, Teslinom i Amruševom u pravcu istoka, sjevernim zelenim valom Boškovićeva i Hebrangova u pravcu zapada te južnim zelenim valom Trenkova i Hatzova u pravcu istoka, odvijat će se bez ograničenja.

Zbog posebne regulacije postavit će se i privremena prometna signalizacija, a policija će uspostaviti blokadne punktove. PUZ preporuča svim vozačima da za vrijeme Adventa u Zagrebu umjesto vlastitih vozila koriste javni gradski prijevoz ili izbjegavaju dolazak vozilom u širi centar grada Zagreba, a tvrtkama, trgovinama i štandovima da dostavu u centru grada završe do 7 sati ujutro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 15:42