PRVACI EUROPE

ZAGREB TREĆI PUT ZAREDOM PROGLAŠEN NAJBOLJOM ADVENTSKOM LOKACIJOM NA STAROM KONTINENTU! Glavni grad Hrvatske pobijedio u glasovanju i Beč i Budimpeštu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.12.2017. u 17:35

CROPIX

 

Zagrebački adventski sajam je po treći put izabran za najbolji Advent u Europi, objavila je internetska stranica European Best Destinations. Drugo mjesto osvojio je francuski Colmar, treći je Beč, četvrta Budimpšeta, a peti je još jedan francuski grad, Strasbourg.

U glasanju je sudjelovalo više od 200.516 ljudi iz 131 zemlje svijeta, a svoj glas za Zagreb dalo je čak i troje glasača iz Kenije. Gledano po pojedinim državama, Zagreb je bio destinacija broj jedan za Amerikance, Kanađane, Ruse, Grke i Australce, dok je Britancima, Nijemcima i Austrijancima bio na drugom mjestu, odmah iza vlastitih gradova na listi.

europeanbestdestinations.com
 

Hrvati su najviše glasali za Zagreb, no neki su ipak udijelili glasove i kod nas uvijek popularnim destinacijama Beču, Budimpešti i Pragu.

Za Zagreb je ukupno glasalo 38.830 ljudi, dok je za Colmar pristiglo 24.625 glasova, a za Beč 16.354.

europeanbestdestinations.com

- Jednom davno, jedna od najčuvanijih hrvatskih tajni bila je da njezin glavni grad Zagreb ima jedno od najboljih adventskih događanja u Europi. Sada je ta tajna otkrivena, jer je Zagreb proglašen najboljom adventskom destinacijom u online glasanju. Pravi glasovi pravih ljudi, piše na službenim stranicama natjecanja.

- Advent u Zagrebu ima program prepun događanja, koncerata i specijaliteta - zamislite si trepereće svjetlo svijeća, šarene ukrase, blagdansku hranu i piće, koncerte, zborove i još mnogo mnogo toga.

Portal napominje svojim čitateljima lokacije koje ne bi smjeli propustiti, pa tako navodi Trg bana Josipa Jelačića, Europski trg, park Zrinjevac, klizalište na Trgu kralja Tomislava, te ih poziva da u Zagrebu obave i svoju božićnu kupovinu, jer se mogu naći sve poznate marke no jeftinije nego u, primjerice, Ujedinjenom Kraljevstvu.

- Kako su brojni europski glavni gradovi pretrpani i preskupi u danima prije Božića, Advent u Zagrebu nudi prostor za šetnju i dobru vrijednost za novac. Glavni grad Hrvatske svjetluca u doba Adventa, i dolazi vaše vrijeme da se pridružite tisućama posjetitelja koji će iskusiti pobjednika natjecanja - Zagreb.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo