PROJEKT

Aktivna Hrvatska po prvi put u Lici: Više od stotinu Gospićana svih generacija odazvalo se zajedničkom treningu na otvorenom!

 

Po prvi puta sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska održala je zajednički trening s Gospićanima. Pozivu tima Kineziološkog tima iz Zagreba pod vodstvom kineziologa Ivana Antunovića odazvalo se više od stotinu vježbača svih generacija. Na ugodnih 22 stupnja odradili su treningom vlastitom tjelesnom težinom te na taj način poslali poruku svima nama da iako je sezona godišnjih odmora i ljetnih vrućina trebamo nastaviti s redovitom tjelesnom aktivnošću.

''Prvi puta smo odradili trening u Lici i ugodno smo iznenađeni odazivom i entuzijazmom vježbača. Područje Gospića i okolice pogodno je za brojne sportske okolnosti naročito na otvorenom, a Grad Gospić upoznao nas je i s brojnim sportskim projektima koje organiziraju. Pridružit ćemo se projektu Nacionalni dan hodanja koji će se u rujnu održati u Lici. Drago mi je da na ovom treningu bilo i puno mladih s obzirom na porazne statistike koje govore da je upravo za populacija najneaktivnija!''- izjavio je kineziolog Ivan Antunović.

Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Hrvatska liječnička komora mjerila je indeks tjelesne mase. Tom prilikom dr. Mirjana Vrkljan Radošević izjavila je: ''Zbog ljetnih vrućina moramo naročito paziti tijekom tjelesnog vježbanja. Treninge preporučamo u jutarnjim satima ili navečer, piti puno tekućine, a ako trenirate vani obavezno koristite kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom. Također, trenirajte pod stručnim vodstvom kako biste izbjegli ozljede i neželjene posljedice vježbanja na ljetnim vrućinama!''

Generalni partner HEP darovao je majice za trening, NIVEA prostirke za vježbanje, Mivela – vodu s kojom možete sve. Najbolji sportaš u gradu, Decathlon poklonio je lopte koje će vježbači svakodnevno koristiti za vježbu, poliklinika Affidea je educirala i podijelila zanimljive brošure. Merkur osiguranje osvježio je sve nakon treninga zdravim Merkur smoothiem te darovao ručnika za yogu, a Tosama je predstavila liniju unisex uložaka za regulaciju znoja. Partneri projekta su Biotrening, Definicija hrane, poliklinika Vaš pregled te Falkensteiner Hotel&Spa Iadera.

Aktivna Hrvatska nastavlja s Mentalnim treningom u Falkensteiner hotel&spa Iadera u Petrčanima, 20. srpnja u 18 sati, a Šibenik vježba s Asjom Petersen 22. kolovoza na Trgu Republike Hrvatske. Prijavite se za treninge na www.aktivnahrvatska.hr .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 17:40