POČELO JE KAO SAN

AVANTURA ŽIVOTA: 500 DANA MEDENOG MJESECA Ljubili su žirafe u Africi, oslobađali kornjače u Nikaragvi, radili za smještaj i hranu

 Foto: Blog 365traveldates

Uobičajeno je da novopečeni mladenci na medenom mjesecu provedu dva do tri tjedna, ali Mark (30) i Camille Villafor (28) napravili su iznimku, piše Daily Mail. Svoju priliku za uživanje odlučili su maksimalno koristiti.

Prvu svadbenu ceremoniju imali su u srpnu 2011. u Šangaju, a nešto kasnije su priredili proslavu za obitelj i prijatelje na Filipinima.

Blog 365traveldates

Mark, koji je Camille upoznao u maloj crkvici u Manili, oduvijek je želio proputovati svijet. Godinu dana nagovarao je Camille da se zapute na ovu avanturu sve dok ona nije popustila. Ubrzo nakon toga par je proputovao 11 zemalja i polako se zaljubio u taj način života. Pokrenuli su i blog 365traveldates.com gdje su počeli objavljivati svoje avanture.

Nakon što su posjetili Ameriku, Keniju, Tanzaniju, Gvatemalu, Ujedinjene Arapske Emirate, Španjolsku, Nikaragvu, Kostariku, Panamu, Kolumbiju i Ekvador, svoju avanturu produžili su za još 135 dana. Dnevni budžet bio im je 100 dolara. Odluku su donijeli kad su shvatili da im novac i vrijeme nisu problem.

Blog 365traveldates

- Počelo je kao san, a sve ovo postao je naš način života. Zaljubljivati se u nove zemlje i gradove sa suprugom je zbilja čarobno - ispričao je Mark za Daily Mail.

Dodao je da je uspon na vrh Kilimandžara bilo nešto najteže što su ikad u životu učinili, ali što će zauvijek pamtiti.

Tijekom putovanja bili su i opljačkani, no odlučili su kako ih to neće spriječiti u njihovoj namjeri da obiđu sve ono što su si zacrtali. Došli su na ideju da će potražiti posao u zamjenu za smještaj, hranu i razgledavanje.

Blog 365traveldates

Radili su u motelu u Kostariki gdje su čistili, radili na recepciji i posluživali goste, a zaposlili su se i u Panami.

- Bilo je toliko nezaboravnih trenutaka u tih 500 dana uključujući i to što smo u Ekvadoru vidjeli rijetku pticu, ronjenje na dah u Panami, posjetili smo Masai selo, ljubili smo žirafe, a u Kolumbiji smo zaplesali neizbježnu salsu - ispričao je Mark.

Blog 365traveldates

Dok su boravili u Ekvadoru, Mark je dobio ponudu za posao u Austriji, no morao ju je odbiti. Pronašli su se u mjestašcu na otoku Palavan koji je prema portalu Conde Nast nedavno proglašen otokom broj jedan na svijetu prema izboru čitatelja.

- Pronašli smo zemlju na kojoj ćemo sagraditi kuću i napraviti hotel. Zemljište je 100 metara od plaže. Ovdje planiramo živjeti devet mjeseci u godini, a tri mjeseca kišne sezone potrošit ćemo na putovanja - objasnio je Mark.

Zaključio je da oboje vole tu povezanost s određenim mjestima koje posjete i ljudima koje upoznaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:55