StoryEditor
Kombinacije koje osvajaju

Najbolji gadgeti za vaše školarce pomoću kojih će još bolje učiti, ali se i zasluženo opustiti

 Zinkevych/Getty Images/iStockphoto

Bliži nam se nova školska godina, a iako još uvijek uživamo u bezbrižnosti ljeta, vrijeme je da se pripremimo za školske izazove. Uz neizostavne knjige, bilježnice, torbe i ostale potrepštine, ne možemo zanemariti ulogu gadgeta koji mogu biti uvelike od pomoći kod učenja. Tehnologija se razvija strahovito brzo, a posebice uz izazove kojima smo suočeni u ovoj godini, treba uzeti u obzir stvari koje mogu olakšati učenje vašem djetetu, a ujedno i vama.

Srećom, danas možemo naići na brojne kombinacije u ponudi Hrvatskog Telekoma, ali također trebate uzeti u obzir i koji su gadgeti primjereni za koji uzrast.

 

Mobitel

image
Dolgachov/Getty Images/iStockphoto

Danas se više ni klince ne može zamisliti bez mobitela, zar ne? Ipak, kod roditelja se često javlja (opravdano) pitanje treba li djetetu mobitel već od prvog razreda osnovne škole ili je to ipak prerano? Nepobitna je činjenica kako današnji klinci barataju tehnologijom vrlo prirodno i okruženi su njome već (ponekada doslovno) od rođenja.

Mobitel je idealno sredstvo komunikacije pomoću kojeg vam se dijete može javiti u svakom trenutku je li stiglo kući, na trening, ali odličan je i za hitne slučajeve. Ono što je važno jest u samom početku postaviti granice i tako naučiti dijete da mobitel ne smije koristiti tijekom nastave te da ga za to vrijeme isključi i spremi u školsku torbu. U slobodno vrijeme, sami odredite koliko vremena dijete smije provesti na mobitelu.

Također, umjesto da samo ''visi'' po brojnim aplikacijama, iskoristite zajedno prednosti aplikacija koje će poticati dječju maštu i učenje, primjerice stranih jezika, ali postoje i brojne aplikacije s matematičkim zadacima, lekcijama iz fizike i kemije i brojnih drugih predmeta. Uz igru i zabavu, dijete s lakoćom može usvojiti znanja, a da nije ni svjesno da aktivno uči. Također, nemojte zaboraviti i na kamere na mobitelu. Proučite sa svojim klincima postavke, osnove fotografije i snimanja i pretvorite mobitel u idealan alat za nove hobije uz učenje.

Pametni satovi

image
Zinkevych/Getty Images/iStockphoto

Jedna od fantastičnih stvari koje nam je omogućila moderna tehnologija jest kombinacija klasičnog ručnog sata i mobitela. Ova kombinacija rezultirala je popularnim pametnim satovima koji su idealni za komunikaciju, ali i praćenje gdje se nalaze što zna biti itekako svrhovito kada su mlađa djeca u pitanju. Pametni satovi klince osvajaju svojim razigranim bojama i dizajnom, a roditelje jer u sebi imaju ugrađen GPS pomoću kojeg mogu pratiti kretanje djeteta, ali i fizičke aktivnosti tijekom čitavog dana i treninga.

Laptop

image
Damircudic/Getty Images

Kada pričamo o djeci koja se nalaze u višim razredima škole, pričamo o školarcima koji su već usvojili radne navike i učenje, a također su upućeni kako se služiti mobilnim uređajima i internetom. Laptop je idealno rješenje za računalo kod kuće jer ne zauzima previše mjesta, može se nositi posvuda, a djeca mogu koristiti laptop u jednakoj mjeri za učenje i za zabavu. Ipak, kao i kod mobitela bitno je postaviti granice korištenja. Bez obzira na to što su odgovorni i pažljivi, važno je kontrolirati njihove navike i uvesti pravila kojih se moraju držati kako biste uspješno zaštitili svoje dijete od negativnih učinaka interneta.

Vrijeme za opuštanje uz Play Station

image
Jovanmandic/Getty Images/iStockphoto

Nećemo se lagati, ali popularna „plejka“ je već dugo zabavna jednako djeci kao i odraslima. Play Station 4 Pro igrača je konzola koja u svojem asortimanu ima brojne igrice koje mogu potaknuti kreativnost, maštu, ali i učenje. Naravno, uz velik izbor imate i igrice koje kod djece potiču natjecateljski duh i zdravu dozu konkurentnosti koja nam svima treba. S druge strane, uz igrice koje zahtijevaju umreženo igranje s drugim igračima, potiče se i timski rad i suradnja od malih nogu. Naravno, nerijetko će se i roditelji htjeti pridružiti što ujedno dovodi do urnebesnih obiteljskih druženja koja će se zasigurno pamtiti.

Šećer na kraju uz vrhunski TV

image
Skynesher/Getty Images

Logično, Play Station se ne može iskoristiti u punom sjaju bez kvalitetnog TV uređaja. Fantastične performanse za igranje, ali i klasično uživanje u televiziji donosi Smart TV tvrtke Philips. Osim što nudi najbolju sliku te zvuk koji će vam pružati dojam kućnog kina dok uživate u omiljenim filmovima i serijama, Smart TV dolazi s ugrađenom pomoćnicom koja je osvojila svjetsko tržište, po imenu Alexa. Alexa će odgovoriti vašem školarcu na pitanja za koja možda vi nemate odgovor, a dobro će doći i za neke vaše nedoumice.

U želji za najboljom edukacijom i stvaranjem najljepših sjećanja školskog doba, Hrvatski Telekom je u svoju ponudu unio ekskluzivne kombinacije s kojima ćete uštedjeti novce, a svojim klincima i sebi omogućiti idealan početak nove školske godine! Odaberite mobilni uređaj i s njime ostvarite mogućnost kombiniranja najboljih popusta. Kako? Uz kombinaciju s mobitelom možete birati laptop, TV ili Play Station 4 na poklon. Tako ostvarujete pogodnost jer je cijena kombinacije (paketa) niža nego da se uređaji uzimaju zajedno. Stoga, krenimo svi veselo i opremljeno u novu školsku godinu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2020 16:36