StoryEditor
Savjeti profesionalaca

Savitljiv ili krut potplat, malo veći broj ili taman, koji materijal? Evo kako odabrati prave cipele za vaše dijete

Nepravilna obuća može dovesti do oštećenja stopala, a u kvalitetnima će se dječja stopala pravilno razvijati
PROMO
 Shapecharge

Kada kupujemo cipele za mališane uvijek se nađemo u nedoumici da li smo izabrali dovoljno kvalitetnu obuću, a svakako se nameće i pitanje da li je ona sigurno odgovarajuća za stopalo našeg djeteta. Vrlo je važno znati prepoznati i izabrati kvalitetnu dječju obuću, znati odabrati prave materijale, ali i oblik koji najviše odgovara stopalu djeteta, i to ne samo kad je riječ o prvim cipelicama, već i kasnije kroz cijelo djetinjstvo. Nepravilno izabrana obuća može dovesti do oštećenja stopala, a u kvalitetnim i pravilno izabranom modelu cipela dječja će stopala ostati zdrava, aktivna i pravilno će se razvijati.  Donosimo vam mini vodič kako bi vaši mališani uživali u svakom koraku, a vi zajedno s njima.

 

1.PRATITE HOD VAŠEG DJETETA I USTANOVITE JESU LI CIPELE UDOBNE ZA NOŠENJE

Mala djeca vole trčati i vrlo je važno da odaberete udobnu obuću za njih. Cipelica, posebno ona za prve korake, mora biti čvrsta i povišena na stražnjem dijelu koji drži skočni zglob. S druge strane, potplat mora biti mekan i savitljiv. Nikako ne valja birati cipelice s krutim i debelim potplatom te mekanim dijelom na peti, odnosno stražnjem dijelu. Kad kupujete djetetu cipele, dopustite mu neka prohoda nekoliko koraka u njima, tada ćete najbolje moći vidjeti da li su mu iste udobne, Ako primijetite da je hod nepravilan, znači da cipela nije odgovarajuća vašem mališanu.

image
PROMO

2. IZMJERITE STOPALO VAŠEG DJETETA

Cipele nikako ne smiju biti premale ili prevelike. Idealan razmak između palca i vrha cipele jest 6 – 12 mm, adekvatan prostor omogućava da se djetetovi prstići mogu slobodno kretati, a što je važno kod pravilnog razvoja stopala. Na vrlo jednostavan način možete provjeriti da li je cipela odgovarajuće veličine ako dijete ne vodite u kupovinu sa sobom. Neka vaše dijete bosonogo stane na komad kartona, a potom nacrtajte obris oba stopala i izrežite oblik stopala iz kartona. Pri kupnji cipela koristite kartonska stopala i obratite se za pomoć prodajnom osoblju koje će vam prema veličini kartona pomoći izabrati odgovarajuću veličinu. Još jedan test koji možete napraviti je opipavanje palcem vaše ruke gdje se nalazi najduži prstić vašeg djeteta. Ako prst ne udara o stijenku cipele već ima dovoljno prostora između, veličina je odgovarajuća.

image
PROMO

3. PRI ODABIRU CIPELA VAŽNO JE DA PRIPAZITE NA MATERIJALE

Kvalitetni materijali pomoći će u većoj prozračnosti i elastičnosti cipele što je uistinu važan faktor pri odluci o kupnji obuće za vaše dijete. Preporučuje se i da cipela ima unutarnji anatomski uložak od mekog i prirodnog materijala za optimalnu udobnost dječje nožice, ali bitna je i elastičnost potplata. Sintetički materijali mogu dovesti do znojenja stopala što može uzrokovati neugodan miris, ali i druge, ozbiljnije probleme. Kako bi se vaš mališan sigurno kretao u svom novom paru cipelica, poželjno je da potplat dobro prianja na podlogu te da ne klizi. Dodatno, poželjno je birati cipelice s niskom petom kako bi se težina vašeg djeteta ravnomjerno rasporedila po površini.

image
PROMO

PRAVE CIPELE ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE IZABERITE U CICIBANU

Za udobnu šetnju i igranje osigurajte vašem djetetu cipele od kvalitetnih materijala krojene uz nadzor stručnjaka, a savršen par cipela koje će vašem djetetu odgovarati kao da su krojene po mjeri potražite u Cicibanu. Sve cipelice koje pronađete u Cicibanu rađene su od materijala vrhunske kvalitete, a proizvedene su na ekološki prihvatljiv način. U Cicibanu, osim kvalitete, možete pronaći i vrhunski dizajn, jer dizajneri dječjih cipelica prate svjetske modne trendove koji diktiraju kombinacije različitih materijala, boja i ukrasnih detalja. Ako pak niste sigurni u pravi odabir cipelica, u Ciciban dućanima dočekat će vas vrhunsko osoblje koje će vam pomoći otkloniti sve sumnje kako bi vaše dijete bezbrižno skakutalo u novom paru obuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2020 09:49