DR. IVANA NOLA

BEZ NOŽA, BEZ OPERACIJE I DUGOG OPORAVKA Saznajte sve o novoj, sigurnoj i neinvazivnoj metodi za podizanje očnih kapaka

Sva pitanja o estetskoj kirurgiji i neinvazivnim zahvatima, koja vas zanimaju općenito ili na vašem primjeru, možete postaviti vrhunskim stručnjacima kroz obrazac u članku do 30. listopada 2018. Odgovore ćemo objaviti na Jutarnji.hr te poslati mailom korisnicima koji su postavili odabrana pitanja.

Dr. Ivana Nola, omiljena liječnica poznatih hrvatskih lica i jedna od najpoznatijih dermatovenerologinja u Hrvatskoj, otkrila nam je sve o novoj, sigurnoj tehnici za borbu s prvim znakovima starenja kože, i to bez noža. - Starenjem i promjenom kvalitete kože i potkožnih struktura javlja se umoran izgled bez obzira na to koliko je osoba naspavana. Zbog pojave viška kože na gornjim vjeđama, žene se žale najčešće kako ne mogu više nanijeti sjenilo, tuš ili olovku na gornji kapak. U slučaju pojave viška kože na donjim vjeđama ili pojave masnih jastučića umoran izgled se dodatno naglašava – navode iz poliklinike. S obzirom na to da su danas sve popularnije neinvazivne metode pomlađivanja, idealan tretman za ovu vrstu problema je nekirurška korekcija vjeđa, odnosno podizanje kapaka bez noža. Sve o novom hit tretmanu doznali smo od dr. Ivane Nole.

POSTAVITE PITANJE DOKTORU KROZ NAŠ OBRAZAC

1. ŠTO JE NEKIRURŠKA KOREKCIJA VJEĐA? I ŠTO JE PLASMAGE?

Nekirurška korekcija vjeđa predstavlja uporabu plazma tehnologije Plasmage uređajem (engl. plasma based energy") koja sublimacijom bez ablativnog efekta na kožu omogućuje zatezanje kože, rješavanje viška kože, bora i dobroćudnih izraslina. Opisani rezultati se postižu ionizacijom atmosferskih plinova koji dovode do instant kontrakcije vlakana kože oko očiju i ne oštećuje se ostalo tkivo.

2. KOLIKO PROCEDURA TRAJE

Za proceduru je potrebno izdvojiti najmanje sat vremena. U to je uračunato i apliciranje anestetske kreme, koja na koži mora biti namazano 30 minuta.

3. KOLIKO TRETMANA JE POTREBNO?

Broj tretmana ovisi o fiziološkom odgovoru naše kože na tretman, ali i o našim zahtjevima do koje mjere smo s korekcijom vjeđa zadovoljni. Navedeni tretmani, ako se ponavljaju, provode se nakon 4 tjedna, sve do postizanja željenog rezultata.

4. JE LI TRETMAN SIGURAN

Tretman je neinvazivan, jednostavan, za iskusnog liječnika, za provedbu i siguran. Daje rezultate kao kirurški zahvat, no bez oživljavanja i bespotrebnih rizika kirurškog zahvata.

Plasmage uređaj zadovoljava EU mjere sigurnosti za okoliš i zdravlje.

5. MOGUĆE NUSPOJAVE

Neposredno nakon tretmana javlja se otok. Manja neugodnost može potrajati 2-3 dana. Otok i točkaste krastice razvijaju se na mjestu svakog doticaja s kožom. Sitno točkaste kraste otpadaju već 5. dan, a neke se zadržavaju do 7. dana. Izuzetno je bitno nakon tretmana striktno se držati prepisane njege kože od strane dermatologa.

6. NJEGA NAKON TRETMANA

Izuzetno bitno je ne na silu skidati krastice i aplicirati kreme koje je prepisao dermatolog. Koža se ne smije najmanje 4 tjedna izlagati suncu, solariju ili sauni. Važno je nanositi cijelo to vrijeme kreme s visokim zaštitnim faktorom i nositi sunčane naočale.

7. KADA ĆU VIDJETI REZULTATE I KOLIKO ĆE TRAJATI?

Već nakon sedmog dana, po otpadanju krasta, mogu se zamijetiti rezultati, koji se razvijaju još naredna 2-4 tjedna. Ovisno o stupnju rezultata koji želite postići, potrebno će biti više od jednog tretmana. Trajnost rezultata ovisi o broju provedenih tretmana, vašeg stila života, prirode kože i vašeg biološkog ritma starenja.

POSTAVITE PITANJE DOKTORU KROZ NAŠ OBRAZAC

Novi broj magazina Appeal vas očekuje na kioscima u studenom, a prvi broj možete prelistati ovdje.

Poliklinika NOLA pruža usluge medicinskih specijalističkih pregleda s dijagnostikom i operativnim zahvatima. Usko područje rada je onkološka kirurgija dojke i dermatologija. Osnovni cilj je pružiti vrhunsku uslugu korištenjem najsuvremenije opreme u skladu s potrebama pacijenata poštujući sva medicinska načela. Razvijanjem svijesti o uslužnoj strategiji naše djelatnosti, kontinuiranim unaprjeđenjem znanja i vještina zaposlenih, nastojimo aktivno i neprekidno poboljšati učinkovitost svojih aktivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 10:49