CIJELA OBITELJ SE PRESELILA

Dječak s Messijevim dresom morao pobjeći iz Afganistana zbog prijetnji

 Twitter

Petogodišnji dječak iz Afganistana koji je postao internetska senzacija nakon što je uslikan kako nosi improvizirani dres s imenom Lionela Messija napravljen od plastične vrećice, prisiljen je napustiti svoju domovinu.

Naime, otac Murtaza Ahmadija (5) tvrdi kako je internetska slava njegovog sina učinila njegovu obitelj metom telefonskih prijetnji i kako se boji da bi dječaka mogli oteti.

Mohammad Arif Ahmadi, čiji je sin došao na sve svjetske naslovnice ranije ove godine, kazao je kako su se preselili u susjedni Pakistan u nadi da će tamo pronaći bolji život.

- Život nam je postao bijedan - kazao je Ahmadi za AP telefonirajući iz novog doma u gradu Quetta.

Dodao je kako obitelj nije željela napustiti Afganistan, no kako su prijetnje postajale sve ozbiljnije i ozbiljnije.

Obitelj je prvo otputovala u glavni grad Pakistana, Islamabad, no tamo nisu mogli ostati jer im je standard bio previsok. Kasnije su preselili u Quettu.

- Prodao sam sve što sam posjedovao i poveo obitelj iz Afganistana kako bi spasio život sinu kao i živote ostatka obitelji - kazao je otac.

Ranije ove godine Afganistanski nogometni savez obećao je dogovoriti sastanak s Messijem i malenim Murtazom. Također, pisalo se da će Messi doći u Afganistan posjetiti dječaka ili će dječaka poslati u Španjolsku. No ništa od toga se nije ostvarilo, kazao je Ahmadi. Dječak je od svega dobio samo Messijev originalni dres.

- Ipak, Muratza se nada kako će jednog dana upoznati svog heroja - zaključio je otac.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:38