U PRODAJI NOVI MAGAZIN EGO Što smo htjeli? Magazin kakav bismo i sami željeli čitati

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.12.2018. u 17:00

 

Razgovarajući o tome kako publici predstaviti naš novi proizvod, magazin koji upravo listate, odlučili smo se za slogan: “Magazin kakav ste željeli”. Htjeli smo, naime, jednom rečenicom opisati proizvod kakvog na hrvatskom tržištu već godinama nema, časopis u kojem je sadržan sukus onoga što nas posljednjih mjeseci zaokuplja, što nas veseli, potiče rasprave, tjera na razmišljanje, ali i na smijeh.

U Egu je tako svoje mjesto našao cijeli niz na prvu možda i nepovezanih tema, kao što su priča o strojaru Karlu Banu koji se ostavio jednog zanata da bi se posvetio drugom - kovanju vrhunskih japanskih noževa, zatim ona o impresivnoj karijeri Tomislava Mihaljevića, zagrebačkog đaka koji danas vodi američki Cleveland Clinic i raspolaže budžetom od nevjerojatnih deset milijardi dolara, kao i o velikom Milku Šparembleku, najstarijem aktivnom koreografu na svijetu. Devedeset mu je, naime, godina.

Kao što cete, vjerujemo, iščitati iz prvog broja Ega, naš je stav da su umjetnost i ljepota u životu daleko od sporednog. Kako bismo pričama proizašlim iz pera naših sjajnih autora pridružili i jednako dojmljivu vizualnu prezentaciju, posegnuli smo za najjačim kreativcima u kompaniji, kao i onima izvan nje.

Uz naše izvanredne fotografe, timu se pridružila i Mare Milin, zaslužna za filmični modni editorijal iz kojega je proizašla i, nadamo se da ćete se složiti, hipnotično privlačna naslovnica. Genijalnu priču “Cat Person”, na temelju koje je američka spisateljica Kristen Roupenian dobila milijun dolara za cijelu zbirku, a koju prvi put možete pročitati upravo ovdje, ilustrirala je umjetnica Hana Tintor, predstavnica nove generacije hrvatskih ilustratora o kojoj ćete, sigurni smo, još mnogo čuti. Isto vrijedi i za Sandu Anderlon, nevjerojatno duhovitu kolažisticu koja je svojim radovima oplemenila nekoliko priča u magazinu.

Okupljeni oko želje da stvorimo magazin koji će zabaviti čitatelje, ali i poticati rasprave, udaljili smo se od ideje da zadovoljimo nekoga drugog. Istina je, zapravo, da smo napravili baš onakav magazin kakav bismo i sami željeli čitati. I vjerujemo da smo zajedničkim naporom desetaka zaljubljenika u analogno uspjeli stvoriti magazin u koji ćete se, nakon nas, zaljubiti i vi.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo