VELIKA POHVALA

European Best Destinations uvrstio Maksimir na popis najboljih parkova

 Marko Todorov / CROPIX

Ugledni turistički portal European Best Destinations još jednom prepoznao je ljepotu Hrvatske i uvrstio Maksimir na popis najboljih europskih gradskih parkova.

Zagrebački Maksimir tako se našao u uglednom društvu parkova Francuske, Španjolske, Engleske, Italije, Njemačke, Irske, Portugala, Mađarske, Bruxellesa i Nizozemske.

Portal je oduševila mnogobrojna biljna i životinjska raznolikost kojom se Maksimir može pohvaliti.

- Park Maksimir izvorno je izgrađen na rubu Zagreba krajem 18. i početkom 19. stoljeća, no danas je sastavni dio grada. Unatoč veličini od samo 316 hektara, park predstavlja utočište brojnim biljnim i životinjskim vrstama. Park ima iznimnu vrijednost u očuvanju ugroženih vrsta i poznat je kao dom za više od stotinu vrsta ptica. Osim hrastove šume stare 100 godina, u parku možete pronaći livade, jezera i potočić koji također predstavljaju važna obitavališta za mnoge biljke i životinje te tako pridonose biološkoj raznolikosti – stoji na stranici.

Ovo nije prvi put da se Hrvatska nalazi na poznatome portalu. Prije samo nekoliko mjeseci Zadar proglašen najpoželjnijom europskom destinacijom za 2016. godinu, a Zagreb je odnio titulu najbolje adventske destinacije u prosincu prošle godine.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:41