SLASNI SPECIJALITETI

FOTO: JOŠ JEDAN POSEBAN BADNJAK NA ZAGREBAČKOM FULIRANJU Predstavljamo riblji meni za prste polizati, probajte mu odoljeti!

 
Bakalar poke (Pokeraj); Takoyaki (Hanami); Pašteta bakalar (Vodnjanka)
 Sandro Sklepić

Već tradicionalno, Fuliranje ima svoj special badnji meni - osim jela iz svakodnevne ponude, restorani i gastro entuzijasti pripremaju nove specijalitete za Badnjak.

Japanska kućica Hanami poznata je po svojim slasnim Takoyaki kuglicama od hobotnice, a za Badnjak će ih pripremati s malim twistom - japanske okruglice bit će punjene kozicama.

U azijskim badnjim specijalitetima možete uživati i na Pokeraju - uz poke bol s tunom i lososom, pripremaju i varijantu s domaćim štihom - Poke bakalar.

Sandro Sklepić
Pokerai - losos poke

Vrlo interesantnu kombinaciju osmišljava kreativan Chef Palfi na kućici The Garden Bar&Kitchen. Barem jednom tjedno izbacuju neki novitet, a za Badnjak ćete kod njih moći isprobati hot dog s lososom i kozicama.

Najviše volite tradicionalno? I vas čeka bogata ponuda tradicionalnih jela na istarskim i dalmatinskim kućicama. Što je Badnjak bez hobotnice? Black Pepper s Hvara od početka festivala usavršava svoju "Hobu po noninom" i kažu da će za Badnjak biti nevjerojatno slasna. Pravi je to tradicionalni gulaš od hobotnice kakve spremaju none u Dalmaciji.

Sandro Sklepić
Black Pepper - 'Hoba po noninom'

Opat - Vrata Kornata pripremat će brudet od bakalara na kornatski, a ako ste više za finger food dok ćakulate s prijateljima, nemojte zaobići njihove sjajne riblje grickalice, Fried Fish&Shrimps.

Istrijani se čvrsto drže bakalara na sto načina: Vodnjanka će posjetiteljima poslužiti paštetu od bakalara uz istarski pjenušac, Fermaj Tovara namaz od bakalara, odnosno bakalar na bijelo s domaćim toplim kruščićima i slasne, slane inćune s maslinovim uljem i rukolom.

Sandro Sklepić
Vodnjanka - pašteta od bakalara

A jeste li ikad probali burger od bakalara? Kušajte ga na susjednoj istarskoj kućici, B.A.B Piantina.

Blagdansko radno vrijeme:

24.12. - Badnjak 11 - 03 h

25.12. - Božić 12 - 23 h

26.12. - Sv. Stjepan 12 - 23 h

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:21