ZA KVALITETNIJI ŽIVOT

FOTO: SVJETSKI DAN ZDRAVLJA Aktivna Hrvatska i Kineziološki fakultet na Danu otvorenih vrata kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović

 
Suzana Arslani, Lukrecija Dragić, Jakov Kitarović, Renata Sopek, Kolinda Grabar-Kitarović, Toni Dabinović, Ivan Antunović i Stipe Cigić
 Ivan Brezovec

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i ove godine upriličila je Dan otvorenih vrata povodom Svjetskoga dana zdravlja. Stručni tim sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska predvođen voditeljem trenerskog tima Ivanom Antunovićem i ambasadoricom Renatom Sopek upoznao je predsjednicu s aktivnostima i treninzima koji građane očekuju diljem Hrvatske.

Ivan Brezovec
Kolinda Grabar-Kitarović i Renata Sopek

Ivan Brezovec
Lukrecija Dragić, Renata Sopek, Kolinda Grabar-Kitarović, Toni Dabinović i Ivan Antunović

Partner projekta, Kineziološki fakultet iz Zagreba, sudjelovao je u Danu kroz organizaciju sportsko-rekreacijskih sadržaja namijenjenih djeci i mladima s ciljem unaprjeđenja zdravlja. Predsjednica je, kao i brojni prisutni građani, razgledala sadržaje koji svakodnevno mogu pomoći boljoj tjelesnoj aktivaciji i zdravijem životu.

KIF je ispred Ureda predsjednice postavio pet sportskih postaja koje su uključivale prikaz gimnastičkih elemenata, malog nogometa, odbojke, badmintona, veslanja i drugih atraktivnih vježbi uz pomoć konopa, obruča, čunjeva, štapova i girija.

Uz stručno vodstvo, građani su isprobali različite sportove i vježbe. Najatraktivnija postaja zasigurno je bio trampolin na kojemu su studenti KIF-a pokazali zavidne vještine na radost najmlađih posjetitelja. Kao i prošle godine, veliko zanimanje izazvao je i veslački ergometar, isti kao onaj iz popularne TV serije "House of Cards".

Ivan Brezovec
Tomislav Madžar, Renata Sopek, Lukrecija Dragić i Ivan Antunović

Hrvatska liječnička komora, partner Aktivne Hrvatske, na svom je info pultu građanima mjerila indeks tjelesne mase, savjetovala i podijelila informativne brošure koje nam mogu poslužiti kao podsjetnik kako svakodnevno živjeti zdravije.

Porazna je činjenica da je gotovo 90% nedovoljno aktivnih mladih osoba, pa su stoga ovakvi događaji izuzetno važni kako bi se o ovoj problematici educirao što veći broj naših sugrađana. Ured Predsjednice RH Danom otvorenih vrata posvećenih zdravlju i sportu i ovim se putem uključio u borbu za promjenu nepovoljnih statistika.

Ivan Brezovec
Ivana Kerner i Iva Pejnović Franelić

Ivan Brezovec
studenti KIF-a

Predsjednica Republike Hrvatske pokroviteljica je sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska koji je posljednjih nekoliko godina aktivirao gotovo 25.000 građana Hrvatske.

Upravo 21. travnja u Karlovcu počinje proljetno/ljetno vježbanje - zato pozivamo sve građane da se pridruže ovim besplatnim treninzima pod stručnim vodstvom. Za sudjelovanje se možete prijaviti putem službene web stranice projekta www.aktivnahrvatska.hr.

Ivan Brezovec
Kolinda Grabar-Kitarović i Katarina Šarić

Ivan Brezovec
Pavle Mikulić, Katarina Šarić, Ivan Segedi i Marijo Možnik

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:44