SVI STE POZVANI

FOTO: ZAGREBOM ĆE SE OPET MARŠIRATI ZA ŽIVOTINJE Povorka s transparentima hrabro i glasno dići će glas za sve one iskorištavane i mučene

 
 Udruga Pobjede

Drugu godinu za redom, zajedno sa sestrinskom udrugom Prijatelji životinja, osječka Udruga Pobjede organizira Marš za životinje, koji će se održati u subotu 8. prosinca u Zagrebu s početkom u 11 sati, povodom Međunarodnog dana prava životinja.

Mjesto okupljanja je Trg kralja Tomislava, odakle će povorka s transparentima hrabro i glasno dići glas za sve životinje - one koje se iskorištavaju i muče u industriji zabave (cirkusi, zoološki vrtovi), proizvodnji odjeće i hrane, testiranjima u laboratorijima, one koje se ubijaju od strane lovaca i ribolovaca, kao i one koje se svakodnevno napuštaju i ostavljaju na milost i nemilost ulice i nedobronamjernih ljudi.

Udruga Pobjede

Ako vam je dosta takvog odnosa prema životinjama, ovaj marš pravi je način da pokažete kako vam je stalo. Stanite uz one kojima su oduzeta osnovna prava, pridružite se istomišljenicima i budite dio rastućeg pokreta za nenasilje i pravednost!

Iz Osijeka je organiziran autobus, čijih se 50 mjesta rezerviralo u samo pet dana, ali budući da je bilo i više interesa, iz Udruge Pobjede nadaju se da će mnogi doći na Marš u vlastitom aranžmanu i ne propustiti taj dan biti na pravoj strani povijesti.

Udruga Pobjede

Kao zagrijavanje za Marš pripremljen je i dvodnevni program u osječkom Caffe Baru Peppermint. U utorak 27. studenoga s početkom u 19 sati održat će se radionica izrade transparenata kojima će se izraziti osjećaji, misli i stavovi, a pozivaju se i oni koji neće biti u mogućnosti pridružiti se povorci u Zagrebu da dođu izraditi transparent koji će umjesto njih biti dijelom Marša. Dan poslije, u srijedu 28. studenoga u 20 sati, bit će projekcija HRT-ova dokumentarnog filma "Nevidljive", koji na vrlo dojmljiv način govori o nevidljivim životinjama i ljudima koji su ih odlučili primijetiti pa su tako u njemu, uz moge druge aktivistice i aktiviste, i Udruga Pobjede, njihov Azil te njihova spašena svinjica Super Ljilja.

Udruga Pobjede

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:22