MODA NA CRVENOM TEPIHU

FOTO: Zašto je Halle Berry odjenula donje rublje Nine Ricci?

ZAGREB - Angelina Jolie u travno-zelenoj toaleti - hm, kao da ta čudna boja nije dovoljna, haljina je ukrašena i stotinama sitnih Swarovski kristala - ako mene pitate, osamdesete u najgorem izdanju, tipični američki maturalni barbie kič! Priznajem, ja sam u manjini, pohvale za najveću globalnu glumačku zvijezdu opet su se sručile na portale, pogotovo jer je uza se držala svoj najbolji aksesoar, Brada u crnom. Modne urednice i blogerice zaljubljene su u Angelinu, no njima ne treba vjerovati, one su modne žrtve slijepe kod očiju, uvjerene da je Angelina uvijek najljepša i najelegantnija. Griješe!

Loše toalete

Julianne Moore, divna glumica sofisticirana stila, u svojoj hot pink Lanvinovoj haljini izgledala je kao matador kojem je bik otrgnuo jedan rukav, Heidi Klum nosila je Marc Jacobsovu haljinu koju kao da je kreirala jedna od Heidinih natjecateljica iz “Top model”a, a Burberryjevu haljina Leighton Meester, zvijezde nagrađene TV serije “Glee”, lako bismo zamijenili za nešto blijedo s buvljaka iz sedamdesetih.

Dobar dizajner ne garantira eleganciju, sve je na ženi koja haljinu nosi!

Toalete na Zlatnim globusima dokazale su iznova da je jednostavnost na crvenom tepihu najsigurniji put do elegancije, da je eliminiranje, kao što je govorila Coco Chanel, uvijek bolje nego gomilanje, što redovno zaboravlja Sandra Bullock koja kao da je svoju narukvicu na brzinu pokupila u dućanu Accessorize … Shvatili smo i da je otkačenost seksualno prenosiva bolest, kao što je jedan američki novinar komentirao luđački styling Helene Bonham Carter (nosila je vjerojatno najgoru kreaciju Vivienne Westwood svih vremena i satenske cipele različitih! boja).

Romona Keveza nije se proslavila haljinom za zanosnu Christinu Hendricks istaknuvši nepotrebno njezine obline nevjerojatnim, Nijagarinim slapom volana.

Oduševljeni muškarci

Smaragdno zelena boja vladala je crvenim tepihom. Neugledna Peggy Olson iz “Momaka s Madisona” i odlična glumica Elizabeth Moss neočekivano je zasjala u smaragdu Donne Karan, a boju tog dragulja odlično je nosila i Mila Kunis, zvijezda “Ludih sedamdesetih” i velikog hita “Crni labud” u ponešto napadnoj kreaciji Vere Wang. I Catherine Zeta Jones proslavila je oporavak svog spuruga Michaela Douglasa u raskošnoj, smaragdnoj haljini Monique Luhillier.

Muškarci u publici zasigurno su pljeskali i haljini Versace Ateliera koju je nosila January Jones, hitchcockovska plavuša iz “Mad Mena”. Ne čini li vam se da je u tome ipak pretjerala kreacijom koja podsjeća na kostime Jane iz filmova o Tarzanu?

Posve nepotrebno, i Michelle Williams odlučila nas je vratiti vremeplovom unatrag u haljini Valentino s margaritama kojima ponovno priziva Miju Farrow iz šezdesetih, dok nas je Tina Fey u haljini Jaggerove cure L’Wren Scott podsjetila na Morticiu Adams. Što reći za Halle Berry u donjem rublju Nine Ricci?

Nezaboravne kreacije

Natalie Portman - slavljenica je bila preslatka u ružičastoj haljini Viktora & Rolfa, no crvena ruža sa Swarovski kristalima, hm, hm…

Sofia Vergara - nabrijani glamur senzualne ljepotice kao iz zlatnog doba Hollywooda u kreaciji Vere Wang

Nicole Kidman - ona modno rijetko griješi, pa tako nije ni pogriješila ovom svijetlom Pradinom haljinom. No, botox je tiho uništava, čak je i njezino držanje postalo neprirodno ukočeno

Tilda Swinton - žena koju ne vole neupućeni, no ona od svih glumica najbolje poznaje modu i ovom kombinacijom Jil Sander točno najavljuje look sljedećeg proljeća

Robert Downey Jr. - sjajno sivo odijelo odlično kombinirano s crvenim detaljima koji su u vezi s njegovim filmom “Iron Man II”

Anne Hathaway - gola leđa iz nekog razloga na crvenom tepihu redovito dobivaju odlične kritike, pa vedra Anne nije pogriješila ovom Armanijevom haljinom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:46