EPOHALNI SAVJETI

FRAZE KOJE MORATE IZBJEGAVATI U ŽIVOTOPISU Evo zbog kojih će vas sve izraza poslodavci u startu eliminirati!

Mnogo je savjeta kako biti konkurentan na tržištu rada, međutim prije svega valja proći prvi krug potrage za poslom i napisati dobar životopis. Mnogi prilikom koncipiranja svog CV-a pretjeraju s pridjevima i opisima te postignu suprotan efekt od željenog. Donosimo vam najomraženije fraze koje poslodavci najmanje žele vidjeti u životopisu svog potencijalnog zaposlenika.
 Foto: Instagram

1. "Inovativan"

Mnogi se u svojim životopisima razbacuju tim pridjevom iako ih on zapravo ne karakterizira. Čak i ako jeste inovativni, savjetuju stručnjaci, nemojte to napisati u svom životopisu. Dokažite to prvom prilikom.

2. "Dugogodišnje radno iskustvo"

To što imate mnogo iskustva u nekom poslu, odnosno radili ste ga dugi niz godina - zapravo ne govori ništa o tome koliko ste zapravo stručni i vješti. Radije se poslužite primjerima uspješnih projekata ili kampanja koje ste imali do sada.

3. "Odgovoran"

Prije svega, odgovornost se podrazumijeva, a osim toga ne govori mnogo o vama. Odgovornost je pridjev koji poslodavci najmanje vole vidjeti u vašem CV-u. Više ih zanimaju stvarna dostignuća i rezultati u prošlim poslovima.

4. "Kreativan"

Kreativnost se toliko često koristi u životopisima da je već izgubila svoje pravo značenje i poslodavci se jednoglasno slažu kako biste je apsolutno trebali izbjegavati u svom CV-u.

5. "Organiziran"

Jedan od pridjeva koji zapravo ne govori ništa o konkretnim vještinama i sposobnostima. U čemu ste točno organizirani i kakav utjecaj to ima na konačan ishod prilikom rjševanja zadataka i obavljanja posla - to zanima vašeg budućeg poslodavca.

6. "Motiviran"

Motivacija prilikom prijave na novi posao se podrazumijeva. Zapravo, poslodavcima se mnoge stvari podrazumijevaju i morat ćete ih obavljati bez obzira bili motivirani ili ne i radi toga nećete dobiti posebnu zahvalu.

7. "Stalo mi je do rezultata"

Posao se radi upravo zbog rezultata. O rezultatima ovisi boljitak ili gubitak tvrtke pa u skladu s time i vaša plaća. Poslodavaci se slažu kako im je ova fraza jedna od najomraženijih.

8. "Timski igrač"

Rad u timu podrazumijeva mnoge segmente i ostaje nedorečeno kakve su vaše komunikacijske i socijalne vještine. Radije se poslužite pridjevima poput: empatičan, strpljiv u komunikaciji s kolegama i slično.

9. "Stručnjak"

Ovu riječ jednostavno nemojte koristiti.

10. "Radna etika"

Dolazak na posao na vrijeme, korektnost prema kolegama, obavljanje dnevnih zadatak te općenito obavljanje dužnosti i poštivanje dogovora koji su unaprijed definirani se podrazumijeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:26