Spider-Man - Shattered Dimensions

Nijedna prepreka ne može zaustaviti Spajdija

Poznati junak kojeg je ugrizao pauk se još jednom vraća na računala. No ovaj puta nije sam… na neki način. Spider-Man ovaj puta dolazi u četiri različita oblika, točnije, pojavljuje se u četiri različite dimenzije gdje ga očekuju drugačiji kostimi, posebne mogućnosti i naravno sasvim različiti neprijatelji.

Related content

Poseban u svakoj dimenziji

Nakon što Misterio provali u muzej i pokuša ukrasti ploču koja sadrži posebne moći, Spider-Man ga uspijeva spriječiti u tome i ploča se razbija. No upravo zbog tih moći, dijelovi ploče bivaju razasuti kroz različite dimenzije. Tako Madam Web, žena s mogućnosti predviđanja događaja, upoznaje Spider-Mana s drugim dimenzijama kako bi on mogao započeti misiju spašavanja ploče. Osim sadašnjosti i “običnog” Spider-Mana, čekaju vas i Spider-Man iz prošlosti, budućnosti kao i Ultimate Spiderman. Istovremeno će vam se otključavati po četiri misije koje ćete moći zaigrati kojim god redom želite.

Svaka misija započinje odličnom animacijom u kojoj će biti predstavljen vaš trenutni neprijatelj koji se dočepao jednog od fragmenata ploče. Naravno, nećete istog trena doći do njega jer će taj neprijatelj dati sve od sebe da vas zaustavi. Tako će vam postavljati razne prepreke i slati razne svoje pomoćnike koji bi vam trebali postavljati prijetnju. Ono što je posebno zanimljivo su upravo te različite dimenzije u kojima ćete igrati. Tako ćete u jednoj dimenziji biti brzi, imati neprobojno odijelo i mlatiti sve oko sebe, dok ćete se u drugoj morati šuljati dok vas neprijatelj vreba raznim strojnicama i puškama. Isto tako se razlikuju i neprijatelji i njihovi bossovi. Dok vas u budućnosti čekaju ogromni likovi koji primjerice upravljaju strujom, u sadašnjosti će vas napadati Pješčani čovjek, u prošlosti vas čeka čovjek sa ogromnom strojnicom, itd. Bossovi su zaista maštovito kreirani, a i borbe protiv njih su posebno zanimljive. Od vas će se tražiti pronalaženje slabe točke neprijatelja i iskorištavanje iste kako biste dokrajčili bossa. Kako bi sve ovo bilo zabavnije, tijekom nivoa ćete skupljati bodove, pauke i ambleme. Kasnije ćete pomoću tih bodova moći otključati razna pojačanja, nove poteze pa čak i nova odijela za vaše Spider-Mane.

Nažalost, nakon vrlo brzo vremena, potezi koje radite, neprijatelji, skakanja i sve ostalo se počinju ponavljati pa iako ste u drugim dimenzijama, osjetit ćete da ste sve to već vidjeli i odigrali… prije par minuta. Jedina stvar koja će razbiti tu monotoniju su opet bossovi koji uvijek imaju spremno neko iznenađenje.

Superheroj mora imati lijepo odijelo

Grafika je na odličan način uspjela prezentirati svaku od dimenzija. Tako će uz Spider-Mana i njegove neprijatelje i okoliš izgledati drugačije i već pri prvom pogledu na ekran ćete znati gdje se nalazite. Grafika u nekim dijelovima izgleda kao da je rukom nacrtana što nam se zaista svidjelo. Animacije su također odlične, od onih početnih koje se odvijaju poput stripa do animacije koje se pojavljuju usred igre. Moramo pohvaliti i zvuk, točnije glumu jer su na govoru radili i različiti glumci te tako Spider-Man osim izgleda i zvuči drugačije kada se nađe u novoj dimenziji. Dakako, ovo ništa ne bi značilo da tu nisu klasične, simpatične, na dobar način loše, Spider-Manove šale kojima izaziva neprijatelja.

Preporučujemo vam da odmah spojite kontroler jer bi vam kontrole na tipkovnici mogle predstavljati problem. Jedino što smo zamjerili igri je kamera koja u nekim trenucima zna biti zaista užasna. Nakon nekoliko skokova će se kamera postaviti baš onako kako vam najmanje odgovara, a ručno podešavanje kamere zna biti zamorno. No nakon par misija nakon što smo se pomirili s ovom činjenicom smo i zaboravili na ovaj problem i jednostavno uživali u odličnoj akcijskoj igri koju preporučujemo svakome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2022 11:19