Trine

Vrlo je zgodno umom pomaknuti neke predmete

Iako bi se nekome moglo činiti kako više nema 2D igara i kako su akcijske igre u kojima se krećete sa jedne strane na drugu prelazeći prepreke izumrle, dobro pogledajte ovaj naslov. Trine se vraća korijenima i izvlači ono najbolje iz platformskih igara, kombinirajući to sa odličnom grafikom i pričom.

Tko da sada budem?

Na početku igre upoznajete pozadinsku priču kao i tri glavna lika s kojima ćete igrati. U uništenom kraljevstvu, lopov, čarobnjak i vitez se nalaze zajedno pokraj jednog čudnog objekta nazvanog Trine. Osim toga, Undead je pokorio zemlju i uvukao se u svaki kutak. Trine ovim likovima omogućuje povezivanje duša na poseban način, a to vama znači kontrola tri lika odjednom. Tako u svakom trenutku u igri možete odabrati lika s kojim ćete igrati. Ako trebate visoko skakati, koristiti luk i strijele, igrat ćete sa lopovom. Ako trebate telepatski pomicati predmete ili si stvoriti kutiju ili most kako biste prešli prepreku, tu je čarobnjak. Kada dođe vrijeme za borbu, dovoljno je prebaciti se na viteza koji vrlo lijepo vitla mačem i ubija neprijatelja bez problema. Ovo se sasvim mijenja kada Trine igrate u coop multiplayeru. Tada svatko kontrolira jednog od likova i svatko mora pronaći način da prijeđe prepreku sa svojim likom. To je baš ono što je posebno zabavno jer o vašem uspjehu ovisi svaki igrač. U misijama ćete osim neprijatelja sa oružjem imati i neprijatelje u obliku raznim zagonetki i prepreka. Na vama je da pronađete način kako i s kojim likom ih je najlakše i najbolje riješiti. Ovo je također posebno zabavan dio, iako ćete nakon nekog vremena savladati vještine svakog lika i prelaziti prepreke bez većih problema.

Bajkovito

Trine izgleda odlično. Mape, likovi, efekti, sve izgleda odlično. Osim toga je u igri prisutan i dobar zvuk, a naročito bismo izdvojili pripovijedanje između misija kao i objašnjavanje situacije na početku svake. Igra je vrlo zanimljiva i razlikuje se od većine današnjih PC igara. Zbog toga bismo je preporučili svakom igraču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:16