World of Warcraft: Wrath of the Lich King

Troll Hunter spreman za borbu

World of Warcraft je danas vjerojatno poznat svakom igraču pa čak i onom koji se ne zanima previše za virtualni svijet zabave. Blizzard je prije nekoliko godina predstavio originalnu igru, svijet u kojem ljudi igraju zajedno, bore se međusobno i rješavaju mnoge misije zajedno i to vrlo uspješno. Mnogo igrača je uvidjelo kvalitetu i tako nam je sada na red stigla već druga ekspanzija ove odlične igre.

Novosti

Ova ekspanzija nas vodi u Northrend, hladno mjesto prepuno snijega. Arthas se sprema na invaziju ovog prostora, a vaši junaci su jedini dostojni borbe protiv njega. Blizzard je i ovaj puta slušao svoje igrače i sada rješavanje questova postaje još zanimljivije. Priča se još više dotiče vašeg lika i traži od vas veću povezanost sa misijom koju obavljate na različite načine. Kako bi sve bilo još zanimljivije, uz zadržavanje svih starih ostvarenja koje ste postigli, dodano je mnogo novih detalja koje možete pratiti o svom liku i tako vas Blizzard još više spaja s njegovom sudbinom. Ovaj puta uvedena je i nova rasa s kojom možete zaigrati. To je Death Knight, warrior/warlock koji osim standardnih bliskih napada može koristiti i crnu magiju kako bi napao protivnika. Umjesto da počinje od prvog levela, on počinje od 55. levela i tako vas odmah stavlja u ravnopravniji položaj s ostalima. Također je podignut prag maksimalnog levela što znači da ćete sada svoj lik moći dovesti do 80. levela. Osim toga, u sredini Northrenda se nalazi i nova player versus player zona zvana Lake Wintergrasp. Tamo se obje frakcije imaju priliku boriti za važne strateške točke i osigurati si posebnu opremu koju je moguće dobiti isključivo ovim putem. Ova ekspanzija se više približava već postojećim igračima i nudi sadržaj za njihove napredne likove dok će se novi igrači vjerojatno prvo upustiti u priču originala i druge ekspanzije prije nego zakorače u Northrend.

Lijepo

Nešto prije izlaska ekspanzije puštena je zakrpa kojom je poboljšana grafika World of Warcrafta. Tako je omogućeno stvaranje prekrasnog svijeta Northrenda i igračima dana prilika uživanja u polarnoj svjetlosti i prekrasnim krajolicima na koje će naići u svojoj avanturi. Unatoč tome ne treba zaboraviti da se grafika zasniva na četiri godine starom engine-u pa ipak nemojte očekivati previše od nje, ali barem ćete igru moći zaigrati i na malo starijem računalu.

Uz sve novosti World of Warcraft i dalje ostaje ista, već poznata igra u kojoj uživaju milijuni igrača, a sa ovom ekspanzijom će broj igrača zasigurno i porasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2022 13:09