MEĐUNARODNI KLUB ŽENA ZAGREB

GASTRONOMSKI UŽICI NA ZAGREBAČKOM VELESAJMU Više od 35 predstavništva stranih država predstavit će autohtona jela na tradicionalnom Božićnom sajmu

 

U Zagrebu, 1. prosinca 2019. godine, Međunarodni klub žena Zagreb organizira svoj već tradicionalni Božićni sajam u prostorijama Zagrebačkog velesajma (paviljon 8), koji se održava pod visokim pokroviteljstvom Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, a humanitarnog je karaktera.

Uz podršku predsjednice i gradonačelnika grada Zagreba te ostale uvažene goste, više od 35 predstavništva stranih država u Republici Hrvatskoj otvorit će svoja vrata svim zainteresiranim te im predstaviti autohtona jela svojih država, pa će tako svi posjetitelji imati priliku “proputovati svijetom” te uživati u gastronomskim užicima raznih kultura. Sajam će se upotpuniti međunarodnom glazbom te spektakularnim nastupima u tradicionalnim nošnjama, a sam događaj otvorit će solistica Valentina Fijačko Kobić s arijom iz moderne opere “Madam Butterfly”. Cijeli nastup bit će praćen orkestrom Hrvatskog narodnog kazališta.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, koji će također imati priliku osvojiti vrijedne nagrade putem bogate tombole i tako sudjelovati u prikupljanju sredstava koja su ove godine namijenjena udruzi Mali zmaj u Zagrebu.

Mali zmaj je udruga čiji je cilj poboljšati kvalitetu života siromašne i potrebite djece. Neprofitna je nevladina organizacija koja djeluje već deset godina sa sjedištem u Zagrebu.

bozicni sajam

Članovi su volonteri, njih 56, a pomažu više od 150 obitelji u Hrvatskoj s ukupno 350 djece. Ove obitelji od udruge na mjesečnoj bazi dobivaju pomoć u obliku hrane, namirnica, odjeće i ostalih potrepština potrebnih za život.

Međunarodni klub žena Zagreb poziva sve zainteresirane da potpomognu dobru svrhu te ujedno provedu nedjeljni dan u zabavnoj atmosferi upoznajući različite kulture i njihovu gastronomiju.

Međunarodni klub žena (IWCZ) je nevladina, neprofitna udruga za žene svih nacionalnosti koje borave u Hrvatskoj. Ima više od 250 članica iz 50 različitih zemalja. Jedan od ključnih ciljeva kluba jest prikupljanje sredstava za grupe i ustanove u Hrvatskoj koje djeluju za dobrobit žena i djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 22:48