OBITELJSKI PONOS

GLAVNI DIZAJNER IKEA-e OTKRIO KOJI JE TVRTKIN NAJBOLJI PROIZVOD SVIH VREMENA 'Imam mnogo toplih uspomena na tog Klippana'

 Tomislav Krišto / CROPIX

Glavni dizajner švedske robne kuće IKEA Marcus Engman otkrio je u intervjuu s Business Insiderom koji je, po njemu, najbolje dizajnirani proizvod u povijesti tvrtke.

Engman, koji je počeo raditi za IKEA-u još 1983., kao 16-godišnjak - otkrio je kako je njegov najdraži proizvod dvosjed Klippan.

Klippan je prvi put proizveden još u 70-im godinama prošlog stoljeća, a dizajnirao ga je Engmanov otac.

- Sjećam se kada ga je donio kući radi testiranja, i kada je pitao sestru i mene što mislimo o njemu. Imam mnogo toplih uspomena na taj dvosjed, i drago mi je da je toliko dugo preživio, rekao je Engman.

Engman je posebno zadovoljan s jednostavnošću Klippana, i s time koliko je prilagodljiv. Riječ je o standardnom dvosjedu koji može proći kroz većinu vrata, a može imati razne prekrivke kako bi promijenio izgled prema želji.

- Možete mu promijeniti boju, i živjeti s njim dugo vremena, rekao je i dodao kako je zbog niske cijene zanimljiv novim vlasnicima stanova - u Hrvatskoj košta samo 1.300 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:15