PROGNOZA ZA 2015.

HOĆETE LI SE OVE GODINE ZALJUBITI ILI PRONAĆI POSAO? Saznajte u velikom godišnjem horoskopu!

 Colourbox

Najbolji i najtočniji horoskop donosimo vam u suradnji s najčitanijim hrvatskim magazinom za astrologiju ASTRO MAGAZINOM.

Ovan

21.3. – 20. 4.

Jupiter vam otvara vrata osobnog razvoja a povoljne prilike unaprjeđuju vaš posao. Zrelije ćete pristupiti učenju i dugoročnim planovima uz sigurno vodstvo Saturna. Počinje razdoblje potrebe za duhovnim iskustvima, koja ćete ostvariti kroz putovanja ili nove tehnike osobnog razvoja.

Novac&Posao

Proljeće 2015. svojom će toplinom probuditi vaš financijski život. Venera boravi u Biku od 17. ožujka do 11. travnja. Mars joj se pridružuje od 31. ožujka i ostaje u Biku do 11. svibnja. Njihove će energije oživjeti vaše prihode. Prihvatite svaku mogućnost dodatne zarade, koliko se god činila neznatnom. Krajnji rezultat može nadmašiti vaša očekivanja, ne samo u novcu, već i u stvaranju novih prilika za daljnju zaradu. Moći ćete pokazati svoje vještine i one će biti zapažene. Smislite nove načine kako biste povećali svoje prihode, korištenjem svih svojih vještina. Ako vjerujte u svoje vještine pravi je trenutak da zatražite povišicu ili bolje radno mjesto. Poduzetnici u ovom razdoblju mogu očekivati veće prihode, naplatu potraživanja i prve rezultate projekata koji su nedavno započeli.

Mars posjećuje vašu financijsku kuću tek svake dvije godine, pa je pravi trenutak da razmislite o dugoročnim financijskim ciljevima. Uz njegovu pomoć ćete uspješno pripremiti situaciju koja će vam omogućiti bolju zaradu. Postavite temelje uspjeha koji će vas pratiti iduće dvije godine! Mars će vam dati dar hrabrosti i odlučnost kojom ćete zakoračiti prema cilju. Jupiter u kolovozu ulazi u znak Djevice, a u drugom dijelu godine udružuje snage s Plutonom u Jarcu.

Njihova energija donosi uzlet vašem poslu i razvoju karijere. Stoga druga polovina godine može donijeti velike rezultate. Prilika je to da stabilizirate posao ili mu donesete željeni razvoj. Nekima će to biti pomak prema poslu kojeg zaista vole raditi, ili bar vedrije prihvaćanje svakodnevnih obveza.

Mars u Djevici od 25.rujna do 12. studenog donosi poseban polet u vaš radni život. Lakše se fokusirate na praktičnu stranu života, što je za vašu naglu, vizionarsku i prodornu narav vrlo povoljno. Više praktičnosti pomoći će vam da pronađete bolji i brži način obavljanja svakodnevnih obveza, što će vam ostaviti više slobodnog vremena.

Pomrčina Mjeseca 28. rujna 2015. donijet će vam prepoznavanje onoga što najviše trebate da biste se osjećali sretno i sigurno. Intuicija, ako poslušate njen glas, pokazuje vam pravi put kojeg su vaše misli potisnule u drugi plan. Prisjetit ćete se aktivnosti koje su vas nekad činile sretnima, nekog zapuštenog hobija ili osoba koje su vas mogle nasmijati. Prekapajući u tom trenutku po prošlosti vaši će se osjećaji smekšati, pa se nemojte iznenaditi sjetnom raspoloženju, kao i suzama koje će pročistiti vaš pogled u budućnost aktivnosti.

Ljubav & Odnosi

Vladar vašeg znaka, Mars 22. veljače u ljubavnom je zagrljaju s Venerom. Venera u Ovnu ističe zavodljivost, zadirkivanje i ljubavnu igru kojom ispituje koliko je privlačna i poželjna. Mars će bez oklijevanja ispuniti svaku njenu želju. Njihova udružena energija probudit će u vama vašu drsku i izazovnu privlačnost kojom ponekad nesvjesno plijenite pozornost i osvajate neoprezna srca. Vrlo ste zavodljivi, a vaši ljubavni apetiti posebno su naglašeni. Ako ste u sretnoj vezi, vaš će partner ponovo u vama ugledati upravo onakvu osobu u koju se zaljubio, što će oživjeti vaš odnos.

Pomrčina Mjeseca 4. travnja u Vagi može donijeti sudbonosni događaj koji će osvježiti vaš ljubavni život. Vrlo jasno ćete sagledati mogućnost razvoja svojih romantičnih želja. Taj vas moćni utjecaj može nadahnuti da donesete važne odluke vezane za vašu vezu i spremnost na ozbiljne obveze prema partneru. Intimne i sretne veze mogu se produbiti do nove razine međusobnog razumijevanja ili biste mogli sresti osobu koja će imati važnu ulogu u vašem društvenom životu.

Jupiter u prvom dijelu godine pojačava vaše ljubavne apetite. Tri vruća dana u kolovozu, kad Mars bude na početku Lava, a Jupiter i Venera na samom kraju Lava mogli bi biti obilježeni velikom strašću. Od 9. do 11. kolovoza, premda nisu u aspektu, njihov zajednički boravak u kući vaše spremnosti na ljubavne avanture mogli bi biti dani za pamćenje. Samci će biti spremni na ljubavna osvajanja i na avanture, što će im život ponovo učiniti uzbudljivim i dati im osjećaj vitalnosti. Mogli biste sresti svoju novu, veliku ljubav, a oni sretni u vezi doživjeti prosidbu, vjenčanje ili neki privatni ritual kojim će učvrstiti svoju ljubavnu vezu. Ovnovi u braku imat će obilje ideja kako obogatiti svoj ljubavni i seksualni život.

Krajem godine, kad Venera 8. studenoga uđe u znak Vage, smireno romantično raspoloženje uljepšat će vaš odnos s partnerom. Ne samo da osjećate partnerovu pažnju, već i sami pronalazite bezbroj načina kako pokazati svoju ljubav. Spremni ste ugađati partneru i ispuniti njemu ili njoj svaku želju.

To povoljno razdoblje traje do 5. prosinca, pa ga iskoristite da raščistite sve nesporazume u vezi. Možete otvoreno razgovarati o svojim željama, smireno objasniti što vas smeta. Čak ste spremni prihvatiti zamjerke koje partner ima na vaše ponašanje i s lakoćom pristajete na kompromise koji će učvrstiti vaš odnos.

Psiha & Raspoloženje

U prvom dijelu godine, a posebno od 12. siječnja do 19. veljače, kad Mars boravi u Ribama, radije ćete se baviti svojim unutarnjim svijetom osjećaja i snova, nego užurbanom svakodnevicom. Trebat će vam više vremena za odmor i više samoće za rad na sebi. Potrebu da budete sami ispunit ćete dugim šetnjama, otkivate snagu meditacije.

Nemate posebnu potrebu za druženjem, osim najbližih osoba koje će prepoznati i poštivati vašu privatnost u ovom osjetljivom trenutku. Zaštitite se od psihičkog i fizičkog iscrpljivanja pa i sami poštujte svoje granice.

Neptunov dugotrajni boravak u kući vaše duhovnosti trajno će vas zainteresirati za rad s energijama, snovima ili anđelima. Skloni ste područjima koja povezuju tijelo i njegove energije, poput joge, shiatsu masaže ili reikija, pa bi neke od tih aktivnosti mogle postati vaša trajna navika.

20. veljače Mars je u konjunkciji s Neptunom, koji će smekšati vaše srce. Zaljubljivi ste, pomalo zbunjeni, beskrajno romantični. Osjetljiv trenutak u kojem je stvarnost zamagljena može u vama pokrenuti bujice kreativnosti.

Planetarni ciklusi

Ako ste rođeni između 21. i 31. ožujka mudri Saturn je u trigonu s vašim Suncem. Njegov vam utjecaj pomaže da učvrstite temelje i važne strukture svog života. Daje vam mogućnost da i sami sazrijete na razne načine i naučite se u potpunosti oslanjati na sebe. Nova stabilnost je posebno naglašena u učenju, studiranju, podučavanju ili pisanju.

Ako ste rođeni između 2. i 11. travnja, nekonvencionalni Uran prolazi točno preko vašeg Sunca. Želja za slobodom, neovisnošću i pobuna protiv nepotrebnih pravila postaje snažno naglašena u vašem ponašanju. Prepoznajete da se trebate odvojiti od uhodanih struktura života i nastaviti dalje na drugačiji način. Privlače vas neobična iskustva, žudite za novim i nekonvencionalnim načinom života.

Ako ste rođeni između 3. i 6. travnja moćni će Pluton aspektom kvadrata izazivati vaše Sunce. Duboka promjena vašeg života moguća je prepoznate li što vam u dosadašnjem životu oduzima moć, a koja iskustva i navike vas osnažuju. Ako ste spremni na susret sa svojom pravom prirodom, moći ćete lakše kontrolirati svoj budući razvoj. Poput gusjenice možda ćete još neko vrijeme biti učahureni u sebe, no trenutak kad ćete poletjeti kao leptir nije daleko. Pročistite svoj život i dušu od svega što je staro i nepotrebno.





Bik

21.4. - 21.5.

Saturn vam pruža mogućnost financijske stabilnosti, a Jupiter vam daruje radost, ljubav i sreću

Novac & Posao

Zahvaljujući produženom kretanju Merkura kroz vašu kuću karijere, od početka godine pa sve do 12. ožujka znatiželjno ćete istraživati svoje poslovne mogućnosti. Imate puno ideja kako unaprijediti način zarađivanja, te učvrstiti svoj društveni položaj. Od 21. siječnja do 11. veljače, kad se Merkur kreće retrogradno kroz vašu kuću karijere, nemojte se zbuniti privremenim odgodama, nesporazumima i manjim pogreškama na poslu. U tom ćete razdoblju lakše obnoviti stare poslovne kontakte i podsjetiti se svojih poslovnih snova.

Od sredine veljače do sredine ožujka ponovo će se pokrenuti one poslovne mogućnosti koje su privremeno zastale. Kad 11. travnja Venera uđe u kuću novca i vrijednosti možda se nećete moći oduprijeti pojačanom trošenju. Do 7. svibnja potreba da ugodite svojim željama mogla bi se oteti kontroli.

Merkur će donijeti obilje novih ideja i pametnih rješenja kako bolje zarađivati u razdoblju od 1. svibnja do 8. srpnja. To je jako dugo razdoblje u kojem je aktivirana vaša kuća novca, pa ćete biti vrlo domišljati u pronalaženju brzih rješenja za unaprjeđenje svoje financijske situacije. Imat ćete priliku naučiti neke nove vještine. Nemojte je propustiti, jer se naizgled jednostavna vještina može razviti u zanimljiv novi projekt. U razdoblju Merkurovog retrogradnog kretanja, od 19. svibnja do 11. lipnja budite pažljiviji s novcem, odgodite sve važne i velike novčane transakcije. Trenutak je da još jednom promislite o svojim planovima, da preispitate svoje prioritete. Možda ćete shvatiti da vam neke stvari koje želite i nisu toliko važne, bar ne u ovom trenutku. Mars će dodatno ubrzati tijek novca u vašem životu od 12. svibnja do 24. lipnja.

Od nepromišljenih i prenaglih investicija spasit će vas jedino Saturn koji je svojom zrelom energijom prisutan od ove godine u vašem financijskom životu. On može unijeti red u vaša ulaganja, dugove i kredite. U dvogodišnjem ciklusu stabilizacije vaših novčanih poslova s bankama i drugim ulaganjima možda će smiriti vaše želje, ali će vam darovati snažniji osjećaj sigurnosti. Energija Saturna će vam dati snagu i koncentraciju da obavljate neophodne poslove i da se lakše nosite s administracijom.

Uz njegov utjecaj vrijeme je da počnete pažljivije planirati svoju financijsku budućnost. Obiteljske prihode postavite na novi temelj. Napravite novu organizaciju zaduženja u plaćanju računa i raspravite osjetljivo pitanje troškova. Sigurno ćete pronaći mnogo mogućnosti uštede, kako biste, umjesto da se rasipa, svoj novac usmjerili na ono što zaista želite i što vam donosi zadovoljstvo. Možda ćete se odreći nekih sitnijih zadovoljstava da biste ostvarili ona veća. Venera će od 8. studenog do 4. prosinca poboljšati suradnju s kolegama i nadređenima. Svakodnevne poslove lakše ćete delegirati drugima i dobiti podršku i pomoć čak i kad ju ne budete tražili.

Ljubav & Odnosi

Saturn je nakon duge dvije godine završio svoj utjecaj na vaš ljubavni život. On postaje vedriji i lakši, donosi vam više zadovoljstva. Osjećaj slobode da budete ono što jeste, da možete pogriješiti i da ne mora sve uvijek biti pod kontrolom u vašoj vezi ponovo će vam vratiti veliki osmjeh na lice.

U prethodnom ste razdoblju trebali naučiti preciznije izražavati svoje želje. Bolja komunikacija s partnerom otklonila je mogućnost nesporazuma zbog kojeg ste se nekad posve nepotrebno ali jako tvrdoglavo ljutili. Ponekad su obveze prema partneru za vas predstavljale pritisak koji je zaledio vaše srce. Nova zrelost u odnosu i drugačija podjela obveza i samih temelja veze najbolja je podloga za bezbrižnije ljubavno razdoblje.

Ipak, od 15. lipnja do 18. rujna Saturn će se vratiti da provjeri jeste li savladali sve lekcije u odnosu s partnerom ili vas još jednom mora upozoriti da ne pravite iste greške. Rođeni između 20. i 22. svibnja imaju još jednu priliku postaviti nove granice u svojoj vezi, bilo da je osvježe novim načinima ponašanja ili da završe vezu koja nije bila sretna i ispunjavajuća.

Uz ponešto opreza osjetit ćete da se možete prepustiti ljubavi i da možete imati puno povjerenje u partnera. Tim više što vas Jupiter poziva na igru. Vaše je srce spremno otvoriti svoja vrata i radosno podijeliti ljubav. Spremni ste reći da novim iskustvima i novoj fazi svoje veze. Od 23. listopada pa do kraja godine smireno uživate u svim lijepim stvarima koje donosi stabilna veza. Odlična komunikacija, bogat društveni život koji dijelite s partnerom i uživanje u ugodnim životnim radostima daju vam upravo onakav osjećaj sreće kakvu zamišljate u svojim snovima.

Samci koji žele vezu će s mlađakom, 11. prosinca, uploviti u odlično razdoblje za novi početak ozbiljne ljubavne veze. Ako ste u vezi, svjež vam pogled na vlastite kvalitete i vaše želje pomaže krenuti u novom smjeru kako biste bili još sretniji u zajedničkom životu.

Venera od 5. prosinca pojačava potrebu za nježnostima i raznim užicima. Vaša urođena senzualnost može se rascvjetati u bezbrižnom razdoblju u kojem se prepuštate svim užicima koji hrane tijelo i srce. Kraj godine i blagdansko raspoloženje postavlja odličan okvir vašem romantičnom raspoloženju. Puno ćete pažnje posvetiti ispunjavanju želja svog partnera. Više se radujete mogućnosti da usrećite partnera, jer ćete tako najviše usrećiti i sebe.

Psiha& Raspoloženje

Kroz vašu kuću duhovnosti već neko vrijeme prolazi Uran sa svojim bljeskovima iznenadnih i moćnih spoznaja. Tijekom godine pridružuju mu se drugi planeti, naglašavajući važnost vašeg unutrašnjeg, duhovnog života.

Od 20. veljače, puna tri mjeseca, do 20. travnja morat ćete se potruditi da uravnotežite svoj društveni život, poslovne i obiteljske obveze s unutarnjim pozivom da uronite u svoj intimni svijet. U tom razdoblju smanjite svoje društvene aktivnosti i odvojite više vremena za odmor i rad na sebi. Vi uvijek imate na raspolaganju puno energije i vrlo ste izdržljivi, no u ovom razdoblju ste usporeni i umorni. S druge strane jača vaša intuicija.

Pomrčina 28. rujna može donijeti intenzivno mistično ili duhovno iskustvo. Spremni ste napokon pustiti neke čvrste spone koje su vas vezale za prošlost. Prošlost se na neki način razrješava uspomenama koje vas osnažuju. Možete susresti osobe koje su vam u prošlosti bile važne i pomiriti sve razmirice. Vjerujte svojim instinktima. Priuštite si duhovni ili iscjeljujući tretman koji već dugo priželjkujete.

Planetarni ciklusi

Ako ste rođeni između 25. i 30. travnja, produhovljeni Neptun će biti u sekstilu s vašim Suncem. Potaknut će zanimanje za duhovnost i kreativnost. Istražite svoju osjećajnu stranu, prepustite se glazbi i ezoteričnim temama. Bezbolno ćete pustiti neke stare navike i osjećaje, osjećati se slobodniji u izražavanju svojih umjetničkih i maštovitih vještina.

Za rođene između 20. i 22. svibnja Saturn će biti u opoziciji vašem Suncu. Usmjerit će vašu pozornost na ozbiljne teme u vezama koje su za vas značajne. U vezama, privatnim i poslovnim sudarate se sa stvarnošću, a to vam pomaže da točno procijenite kako bi trebalo bolje organizirati odnose.

Želite jasno odrediti koje osobine i navike definiraju vašu osobnost, što vam je važno, a što nije. Pročistite se od nepotrebnih stvari u svojim odnosima.

Rođeni između 3. i 6. svibnja imaju na raspolaganju povoljnu energiju Plutona. Godina je bogata raznim mogućnostima osobne preobrazbe. Možete se riješiti svojih osobina koje vam se čine lošima. Pluton vam može donijeti unutarnji osjećaj snage kojom ćete samosvjesno i hrabro razvijati svoje stvaralačke mogućnosti.





Blizanci

22.5. – 21.6.

Saturn će učvrstiti vašu vezu na duge staze, a Jupiter donosi sretan obiteljski život uz mogućnost pozitivnih promjena i obilja

Novac & Posao

Produženo kretanje Neptuna kroz kuću karijere i društvenog položaja i dalje vas nadahnjuje da svoju kreativnost i duhovnost ostvarujete kroz posao. On vas zaodijeva karizmatičnom energijom, pa kroz posao možete steći novu vrstu privlačne i zavodljive reputacije. Uspjeh postižete maštom i nekom vrstom iluzije, stvarajući oko sebe ozračje blagosti i nadahnuća.

Početak godine, od 12. siječnja od 20. veljače odlično je poslovno razdoblje jer energični Mars donosi polet i miče sve prepreke s vašeg puta. Jednom u dvije godine Mars u Ribama ohrabrit će vas da odustanete od neproduktivnih načina zarađivanja i hrabrim odlukama promijenite svoj poslovni smjer.

Oslonite se na zavodljivost i stil, a ne na grubu prodornost. Spretni ste u prilagođavanju situaciji i njenim stalnim promjenama. Ubrzat će se vaš poslovni napredak. Mars i Neptun u konjunkciji 20. siječnja odličan su trenutak da pokrenete novi kreativni projekt.

Venera je od 27. siječnja do 20. veljače u vašoj kući karijere, što pojačava mogućnost uspjeha koji vam može donijeti i popularnost. Dobit ćete otvoreno priznanje i pohvalu za svoj rad, no još više od toga, iskreno divljenje kolega.

Ako se bavite javnim radom, u ovom razdoblju možete doći u središte zanimanja javnosti. Pomrčina Sunca 20. ožujka potaknut će vas da se zapitate u kojim svojim poslovnima aktivnostima iskreno uživate, a što vam predstavlja teret. Dopustite da unutarnji svijet progovori glasom intuicije, prihvatite ono što budete čuli. Trenutak je da svoj aktivni um stavite u drugi plan. Premda se logičnim razmišljanjem neke nove odluke čine neostvarivima, nemojte od njih odustati.

Od 7. svibnja do 5. lipnja vladarica vrijednosti i novca - Venera, je u vašoj kući zarađivanja. Njena podrška će ubrzati priljev novca, uključujući stara potraživanja. Budući da je Mars istovremeno u vašem znaku, tražit ćete aktivno nove mogućnosti zarade i samosvjesno promovirati svoje vrijednosti. Od 24. lipnja do 8. kolovoza Marsova će prodorna energija donijeti nove mogućnosti zarade. Sami stvarate svoje prilike, puno radite i pronalazite učinkovita rješenja koja ubrzavaju priljev novca. Mlađak 16. srpnja pokreće ciklus ulaganja. Dio zarade uložite u štednju, a dio za pokretanje novih projekata.

Ljubav & Odnosi

Novo razdoblje vašeg ljubavnog života počinje već 23. prosinca 2104. kad Saturn pokrene zreliju fazu vaših odnosa. Iduće dvije godine mogu biti izazovne za partnerske i poslovne odnose, no ako ste spremni na istinu i na promjene, vaš će odnos postati još kvalitetniji.

Pravi je trenutak da postavite svoju vezu na čvrste temelje. Parovi koji nemaju dugi staž mogu se odlučiti na zajednički život, na službeno ozakonjenje veze i preuzimanje većih odgovornosti u zajedničkom životu. Mlade parove više će zaokupiti praktična životna pitanja, što će romantičnu stranu veze staviti u drugi plan. To može izazvati određene trzavice, no vaši osjećaji ostaju duboki i stabilni, vaša odanost partneru posve je neupitna. Saturn traži da zajednički radite na svom odnosu i daruje vam još dublje razumijevanje partnera i zreli osjećaj stabilnosti veze. Osjećate da je partner vaš oslonac, prihvaćate da stvarnost ne mora baš svakog dana biti prekrasna i romantična.

Oni u dugotrajnim vezama trebaju preispitati postojeća pravila i navike. Mnogo njih treba promijeniti i prilagoditi novim potrebama obaju partnera, no tu se može javiti otpor.

Vaša veza nije u fazi širenja i optimizma, već u fazi reorganizacije i pročišćavanja. Veza je u nekoj vrsti skupljanja kako bi se ponovo mogli povezati sa samom srži vaših osjećaja i svih onih stvari koje su važne za oboje i koje su vas u početku i povezale. Možda ćete se suočiti i s neugodnom istinom o tome kako vas partner vidi, na kojim vam vašim navikama zamjera.

To nije lako prihvatiti, ali nemojte dopustiti da vas djetinji osjećaji i taština odvedu u svađu. Istovremeno budite iskreni prema partneru.

Pronađite istančan način da svoje zamjerke iznesete objektivno i smireno, predložite koje biste promjene u partnerovom ponašanju voljeli vidjeti. Ne zaboravite u svemu tomu pokazati da ljubav još živi u vašem srcu.

Samci ne bi trebali pristati na kompromise, ući u odnos koji ne ispunjava želje, samo zato da se pobjegne osjećaju samoće. Takvo bi vas iskustvo moglo još samo više rastužiti. Pričekajte pravu priliku, vidjet ćete da će se isplatiti. Mlađak, 13. listopada, potiče otvoreno iskazivanje ljubavi , a posebno pogoduje samcima koji su u potrazi za novom ljubavi. Mlađak, 11. prosinca, točka je zaokreta prema vedrijoj fazi odnosa, koji će u idućoj godini naglasiti Venera. Merkur će od 20. studenog do 10. prosinca razvedriti vaš odnos s puno zabave i radosti. Duhovitost će ublažiti oštricu svake kritike, pa ćete se rado nasmijati i na vlastiti račun.

Psiha & Raspoloženje

Jupiter i Pluton u vašim okultnim kućama uzburkat će duboke slojeve nesvjesnog, koje će eterični Neptun pokušati izraziti kroz novi smjer kojim razvijate svoju karijeru. Pluton u osmoj kući potaknut će vas da znatiželjno istražujete tajne postojanja. Postajete senzibilniji prema nevidljivim energijama i pokušavate savladati neke tehnike kojima ćete ih bolje prepoznati i raditi s njima.

Od 11. ožujka do 11. svibnja Venera, Merkur i Mars prolaze kroz vašu dvanaestu kuću.

Usmjerit će pozornost na unutarnji svijet. Odvojite što više vremena za odmor ili meditaciju. Vaši su snovi živopisni i vrlo dramatični, pokušajte ih uhvatiti i zapisati. Pomoću njih ćete još bolje upoznati svoj unutarnji svijet. Budite prijemnik za poruke unutarnjeg svijeta. Pišite dnevnik, osluškujte svoju intuiciju i pokušajte primijeniti svoja nova znanja o suptilnim energijama. Priuštite si masaže i iscjeljujuće tretmane.

Planetarni ciklusi

Rođeni između 21. svibnja i 1. lipnja suočavaju se s ozbiljnim Saturnom koji će zahtijevati da se posvetite partnerskom odnosu. Više ne možete ignorirati stvarnost pa će vam biti lakše procijeniti koliko ste zapravo zadovoljni s onim najvažnijim privatnim i poslovnim partnerskim odnosom. Imate pojačanu potrebu da jasnije odredite svoje potrebe i svoje prioritete. Sve one navike i odnose koje se ne nađu na vašoj ljestvici važnosti trebali biste prekinuti.

Rođene između 26. i 31. svibnja sanjivi će Neptun aspektom kvadrata natopiti nadahnućem. Lako se možete povezati sa svojom duhovnom i kreativnom stranom. No najprije morate nešto žrtvovati, pustiti sve ono što ne podržava intuitivnu stranu osobnosti.

Teško održavate ravnotežu između stvarnosti i mašte, no pravu istinu potražite u sebi, a ne u vanjskom svijetu.

Uran će biti u sekstilu sa Suncem za sve koji su rođeni između 3. i 11. lipnja. Osjetit ćete okus slobode i želju da budete samostalniji. Ključ nesputanosti su iskreno izražavanje vlastitih stavova i komunikacija bez predrasuda.





Rak

26.6.- 22.7.

Pred vama je godina uzbudljivih promjena na poslu koju će ubrzati Mars i Uran. Saturn vam pomaže izgraditi nove svakodnevne navike koje poboljšavaju zdravlje i donose dobro raspoloženje

Novac & Posao

I u prvom dijelu godine, Jupiter će boraviti u vašoj kući novca, a njegov ekspanzivni i uspješan financijski ciklus traje do 11. kolovoza. Do tada možete povećati obilje u svom životu i razviti jednu od ključnih stvari za financijski uspjeh – samopouzdanje.

Ako još niste počeli ubirati bogate plodove njegova utjecaja, promislite još jednom što za vas ima vrijednost. Postavite jasne i ostvarive ciljeve, imate još dovoljno vremena da ostvarite ono što želite. Prihvatite samo one poslove koji su dobro plaćeni i nemojte odstupati u svojim zahtjevima kod sklapanja ugovora i pregovora o radnim uvjetima i plaći. Borite se za svoje interese. Možete se fokusirati na veće kupovine i investicije, jer će vas Jupiter financijski podržati. Jedino se čuvajte nepromišljenih i nepotrebnih kupovina, jer ćete svega željeti više nego što vam stvarno treba.

Nemojte biti rasipni.

Uvećajte svoje vrijednosti stjecanjem novih vještina. Svaki tečaj i radionica u kojoj uživate, koja vas može osnažiti na tržištu rada i učiniti vas konkurentnijim u poslu, biti će višestruko korisna. Odvojite vrijeme i trud da sudjelujete u njima.

Mars i Uran između 20. veljače i 31. ožujka sve vaše vrijeme i energiju usmjeravaju na značajne pomake u karijeri. Ova izrazito dinamična energija može vas ohrabriti da pokrenete vlastiti posao. Želja za samostalnim djelovanjem i hrabrost da posegnete za svojim osobnim profesionalnim željama toliko je intenzivna da ste spremni i na impulzivno djelovanje.

Nakon što Jupiter napusti vašu kuću novca, u nju dolazi Mars. Od 8. kolovoza do 24. rujna razdoblje je u kojem svoje velike snove možete pretvoriti u stvarnost. Samosvjesno poduzmite akcije koje će unaprijediti vaš poslovni položaj, bilo da uspješnim pregovorima dobijete povišicu ili donesete važnu poslovnu odluku. S Marsovom energijom bit ćete vrlo izravni u izražavanju svojih financijskih želja.

Pomrčina Mjeseca 28. rujna bit će vaš profesionalni vrhunac u ovoj godini. Bit ćete u središtu zbivanja, a vaše će znanje i iskustvo biti prepoznato. Dobit ćete priznanje koje ste itekako zaslužili.

Venera će dugo boraviti u vašoj kući novca. Od 5. lipnja do 8. listopada pojačava vaše želje za lijepim i ekstravagantnim stvarima. Promislite o svojim željama i koliko ste spremni platiti da ih ispunite. Ravnoteža između vremena i novca – i kako možete koristi jedno da biste dobili drugo – također je tema o kojoj trebate promisliti. Za vrijeme Venerinog retrogradnog kretanja od 25. srpnja do 6. rujna možete očekivati zastoj u priljevu novca. Dajte prednost kvaliteti nad kvantitetom i odlučite se na dugoročna rješenja umjesto onih popularnih koja su kratkog daha.

Ljubav & Odnosi

Vaš ljubavni život se i 2015. kreće poput velikog klatna između vlastitih potreba i potreba drugih. Pokušajte uhvatiti taj ritam i prihvatiti da još neko vrijeme u području vaših privatnih i poslovnih veza postoji nestabilnost. I dalje se događaju razne, često skrivene promjene koje teško možete kontrolirati. Vaš ljubavni život ima razdoblje uzburkanih strasti, no ono što bi trebalo imati prednost ove godine je potreba da sami sebe osnažite i ispunite svoje snove.

Saturn je nakon dvije godine napustio vašu kuću romantičnih osjećaja, pa će time i vaš unutrašnji, emotivni život imati manje blokada. Lakše ćete pokazivati osjećaje. Osjećate se bezbrižnije, pa ćete spontanošću ponovo privući vedrije trenutke u svoj ljubavni život.

Pluton i dalje svojim dubokim i tajnovitim energijama donosi intenzitet, ali i daljnje promjene u vašu vezu. Povjerenje, istina i odanost vrlo su važne, ali idu u oba smjera. Sve ono što očekujete od partnera, morate i sami pružiti.

Vrlo intenzivni trenuci duboke povezanost s partnerom i ostvarenja svojih najdubljih želja su 3. siječanj, kad će svjetlost Sunca razotkriti neke tajne, ali i duboke strasti. 11. ožujka moguć je trenutak napetosti u kojem se vaša i partnerova očekivanja teško usklađuju. Sačuvajte hladnu glavu i nemojte dopustiti svojim uzburkanim osjećajima da vas izbace iz kontrole. Hladne glave lako ćete se dogovoriti.

15. srpnja jedan je od izazovnih trenutaka u vašoj vezi, jer su istog dana Mjesec, Merkur i Mars u opoziciji Plutonu. Na površinu izbijaju skrivene potrebe, nagoni i misli koje ste pokušavali potisnuti i staviti pod kontrolu.

Ta erupcija potisnutog sadržaja donosi vam osjećaj olakšanja, a partner će steći još bolji uvid u vaš unutarnji svijet.

19. prosinca imat ćete dubok i značajan razgovor s partnerom koji će uskladiti vaše poglede na vezu i njen budući razvoj.

Dok Venera bude prolazila kroz vaš znak, od 8. svibnja do 5. lipnja partner će biti spreman ugoditi svakoj vašoj želji. Sve što trebate napraviti jest da umiljato zamolite za pomoć. U ovom razdoblju zračite posebno privlačnim energijama, neodoljivo ste slatki i posebno zavodljivi. Svima koji su u potrazi za novom vezom to će donijeti uzbudljive trenutke, a ako ste u stabilnoj vezi, osjetit ćete toplinu partnerove ljubavi.

Psiha & Raspoloženje

Ove godine ćete bolje shvatiti svoje osobne duhovne težnje. Prepoznat ćete kakav oblik duhovnosti donosi najveće razumijevanje i unutrašnji osjećaj mira. Mogli bite usvojiti neke nove poglede na duhovnost i odlučiti se na istraživanje.

Od 1. svibnja do 8. srpnja Merkur, Mars i Sunce prolaze kroz vašu tajnovitu dvanaestu kuću. Najviše ćete koristi imati ako si osigurate što više odmora i samoće. Važno je da uskladite obveze s usporenim ritmom svog osobnog života. Uronite u svoj unutrašnji svijet, meditirajte, puno spavajte, uživajte u glazbi i čitanju.

Idealno je razdoblje da se povučete na neki obnavljajući tečaj ili wellness centar. Retrogradno kretanje Merkura od 19. svibnja do 11. lipnja će vam pomoći da spremno promijenite zastarjela uvjerenja. Naučit ćete vjerovati svojim instinktima i uskladiti se s ritmom prirode.

Planetarni ciklusi

Rođeni između 27. lipnja i 1. srpnja imaju tijekom godine podršku Neptuna. Trigon Neptuna i Sunca budi znatiželju o duhovnim i kreativnim potrebama. Istražite svoju nježnu stranu, prepustite se glazbi i ezoteričnim temama. Trebali biste pustiti stare obrasce ponašanja kako biste još intenzivnije razvili svoju kreativnost.

Ako ste rođeni između 4. i 13. srpnja slobodoljubivi Uran biti će u kvadratu na vaše Sunce. Život se otvara pred vama kad shvatite da ništa nije nemoguće. Želite više osobne slobode da biste istraživali svoje mogućnosti razvoja. Uranova energija donosi neočekivane doživljaje koji ponekad mogu stvoriti kaos i iznenadne promjene. Neće vam smetati promjene, uživat ćete u novoj slobodi.

Rođeni između 6. i 8. srpnja pod intenzivnim su utjecajem Plutona koji je u opoziciji Suncu. Godina pred vama donosi duboke preobrazbe. Pročišćavate se od utjecaja prošlosti i stvarate posve nov i svjež temelj budućeg razvoja. Moć, kontrola, intimne teme osobito povezane sa seksualnošću i novcem dominirat će vašim mislima. Morate se upustiti u istraživanje tih osjetljivih tema i otkriti svoje skrivene strahove. Njegujte svoju kreativnu moć koja je neophodna za vaš razvoj tijekom ove godine.





Lav

23.7.-22.8.

Jupiter vas nadahnjuje emocijama i jača avanturistički duh, a Saturn vam omogućava uspjeh u onome što vam je najvažnije

Novac & Posao

Nakon 11. kolovoza, kad Jupiter napusti vaš znak i uđe u Djevicu, u središtu vašeg zanimanja bit će financije, investicije i briga za egzistenciju. Jupiterov ciklus donosi rast i širenje, zahtijevajući od vas punu pažnju kako biste iskoristili sve mogućnosti koje vam se pružaju. Jupiterov ciklus traje dvanaest godina i možda će vam koristiti da se prisjetite onoga što se događalo tijekom 2003. godine, a što je bilo vezano uz vaše financijsko stanje i imovinu. Naoružani prethodnim iskustvima, korisnim savjetima mudrih ljudi te moćnom Jupiterovom zaštitom, u drugom dijelu godine svoju ćete budućnost moći graditi na čvrstim temeljima. Tranzit tog planeta u Djevici traži od vas da razmišljate o "velikim stvarima" i fokusirate se na bitno, a donosi vam i konkretne poticaje u vidu veće plaće, bonusa, priljeva novca od prodaje nekretnina ili honorarnog posla. Trebate razmišljati o investicijama te razvijati svoje talente i vještine. Kako vam bude raslo samopouzdanje, rast će i potreba za istraživanjem novih oblika poduzetništva i stjecanjem prihoda iz drugih izvora.

Jupiter je planet izobilja, a kod vas će naglasiti potrebu za luksuzom i legalnim načinom bogaćenja. Proradit će vaš dobar nos za biznis i dokazat ćete da znate baratati s novcem. Neki od vas mogli bi se domoći pravog bogatstva putem kupnje ili prodaje, uvoza-izvoza ili, pak, trgovanjem i renoviranjem vrijednih predmeta.

Zajedno s Jupiterom, između 25. rujna i 12. studenoga u području financija bit će vam i Mars pa možete očekivati ubrzano napredovanje i dugoročne financijske injekcije. Uspješno ćete sanirati prethodne novčane rupe, naplatiti potraživanja ili ostvariti dogovore koji vam jamče sigurniju budućnost. Odluke ćete donositi brzo i sigurno, a naruku će vam ići i neke objektivne okolnosti. Sredina listopada bit će vrlo sretno i unosno razdoblje – isplatit će vam se financijski rizik i ono što tad napravite imat će pozitivan odjek u dugoročnom smislu.

Ljubav & Odnosi

2015. započinje snažnim naglaskom na ljubav, brak i međuljudske odnose. Merkur, Venera i Mars u Vodenjaku aktiviraju područje koje se tiče odnosa koje ostvarujete s drugima omogućujući vam da već na početku godine zabljesnete na ljubavnom planu.

Mars dolazi prvi, jačajući područje ljubavi od 4. prosinca 2014. do 12. siječnja. Njegov tranzit puni vas strašću, povjerenjem i energijom za bliske odnose. Darovat će vam i veliku dozu hrabrosti pa ćete osobi koja vam se sviđa prvi prići, dok će zauzeti partneru postavljati izravna i smjela pitanja. Kad bude ljubav u pitanju, ponašat ćete se kao da vam se silno žuri i nemate što izgubiti.

Venera naglašava emocije i privrženost od 3. do 27. siječnja, i to bi moglo biti jedno od najromantičnijih razdoblja u godini. Svojim ljubavnim žarom i putenošću, planet ljubavi pomoći će vam da lakše dobijete podršku i steknete više štovatelja. Neće vam nedostajati udvarača, a neki od njih mogli bi postati dosta uporni i naporni.

Razdoblje od 5. siječnja do 13. ožujka obilježit će naglašena komunikacija i bolja povezanost u partnerskim odnosima. Zahvaljujući Merkuru, to će biti idealno vrijeme da istražite kako se možete izraziti kroz zajedništvo i bolje razumjeti osobe iz vaše okoline.

Nešto više nerazumijevanja i razmirica očekuje vas od 20. siječnja do 10. veljače, kad Merkur bude retrogradan. Budite strpljivi – možda ćete na prvi spoj ili važan razgovor duže čekati, no isplatit će vam se. Iskoristite vrijeme da preispitate svoje osjećaje i analizirate neke odnose. Imate li nekih neriješenih pitanja vezanih uz bivšu vezu, vrijeme je da sve raščistite te oslobođeni prošlosti krenete naprijed.

Od sredine godine ljubav na velika vrata ulazi u vaš život; od 5. lipnja do 7. listopada Venera će biti u vašem znaku, s tim da će od 25. srpnja do 5. rujna biti retrogradna. Preplavljeni snažnim emocijama, krojit ćete planove za budućnost duboko uvjereni da za vas i vašeg izabranika postoji neko posebno mjesto. Ljetna avantura potpuno će vas obuzeti pretvarajući se u nešto mnogo ozbiljnije nego što ste u početku mislili.

Ako ste zauzeti, sredina ljeta donosi veliko iskušenje koje će pokazati koliko je vaša veza uistinu jaka. Osobe koje ćete sretati testirat će vaše emocije, a moguće je i da upoznate ljubavni zanos i strast koju još niste iskusili.

Psiha & Raspoloženje

Područje duhovnosti povezano je s vašim povlačenjem u sebe i onda kad bude naglašeno izražena će biti, i vaša intuicija, i potreba za smirenjem i odmorom. Između 21. lipnja i 8. kolovoza Sunce, Merkur i Mars obasjavat će to područje. To bi moglo biti idealno vrijeme za pronalaženje prave mjere između društvenog i obiteljskog života te poslovnih i privatnih obveza. Tjelesna energija tada će lagano opadati pa će biti važno da se odmorite i napravite odmak od posla te posebno nekih obveza koje nisu važne ni nužne. Sretna je okolnost što je to vrijeme godišnjih odmora što znači da biste si ovog ljeta trebali priuštiti pravu relaksaciju i ljetovanje bez većih napora i stresova.

Smireni i okrenuti sebi, moći ćete bez panike analizirati postojeću situaciju te možda promijeniti prioritete, naročito ako niste zadovoljni onime što ste postigli. To je također dobro razdoblje za bavljenje duhovnim disciplinama, jogom, meditacijom i kreativnim izražavanjem.

Planetarni ciklusi

Ako ste rođeni između 23. srpnja i 3. kolovoza, zreli Saturn poticajno djeluje na vaše Sunce pomažući vam da postavite čvrste temelje za svoj profesionalni i privatni život. Također vam donosi prilike da sazrijete i budete sigurniji u sebe. Kao izvor stabilnosti nameću se vaši kreativni potencijali, obiteljske spone i snaga podsvijesti.

Rođeni između 4. i 14. kolovoza primat će impulse nekonvencionalnog Urana koji će ih potaknuti na traženje veće slobode i samostalnosti. Novi pogled na sebe može vas inspirirati da radite neobične izbore i tražite drukčiju inspiraciju za svoje osobne projekte. Umjesto da slijedite utabane staze, tražit ćete neki svoj put.

Ako ste rođeni između 4. i 23. kolovoza, sretni Jupiter tvorit će konjunkciju s vašim Suncem. Taj vam aspekt omogućava rast, ekspanziju, dobre prilike i lakše postizanje ciljeva. I malo truda može vas daleko odvesti pa poduzmite sve što možete kako biste si kreirali svoj idealni život. Izazovi, novi doživljaji i učenje ključ su vašeg napredovanja u 2015.





Djevica

23.8.- 22.9.

Saturn jača posvećenost domu i obitelji, dok Jupiter donosi nove prilike i budi želju za avanturama

Novac & Posao

Planetarni poticaji omogućit će vam uspješno baratanje novcem, nekad i prave financijske akrobacije, zahvaljujući kojima ćete svaku kunu pametno iskoristiti. Imat ćete dobar osjećaj za novac, znat ćete kako uštedjeti, gdje uložiti, na što potrošiti...

Međutim, pomrčine Mjeseca 4. travnja i 28. rujna aktivirat će vaše područje financija i to će biti vrlo kaotični i uzbudljivi dani. Nerazumnim ili neplaniranim troškovima mogli biste prekoračiti budžet ili se upustiti u kredit koji vam baš i ne treba. Pomrčine najavljuju promjene pa čak i ako niste imali na umu nikakve financijske pothvate, budite spremni na iznenadne preokrete i nove okolnosti koje će zahtijevati fleksibilnost i brze reakcije.

U pozitivnom smislu, pomrčina Mjeseca od 4. travnja istaknut će vaša financijska i imovinska pitanja. To će biti vrijeme za analizu prihoda te planiranje štednje, budućih troškova i ulaganja. Aktivnosti koje tada pokrenete mogu polučiti dobre rezultate. Pomrčina Mjeseca od 28. rujna pomoći će vam da se izvučete iz dugova, otplatite kreditne obveze i oslobodite se obiteljske prtljage. Manje ćete strahovati za egzistenciju te se s više sigurnosti odvažiti na financijski rizik.

Između 20. veljače i 1. travnja, te 12. studenog i 3. siječnja 2016. Mars će probuditi vaš smisao za baratanje novcem, donoseći vam više hrabrosti za pokretanje novih projekata. Aktivnije bavljenje ugovorima i financijskim pitanjima pomoći će vam da poboljšate svoju materijalnu situaciju. 2015. obilježena je plodnim financijskim ciklusima koji će vam osigurati dovoljno mogućnosti da obnovite svoj budžet i isplivate iz financijskih problema.

Ljubav & Odnosi

Uz snažne vibracije Venere, Marsa i pomrčina, u kombinaciji s romantičnim Neptunom, vaš ljubavni život doživjet će blistave i uzbudljive trenutke. Upravo zahvaljujući zanesenom Neptunu, vaša će ljubav biti iskrena i nježna, a vi motivirani na rušenje barijera koje vas priječe u primanju i davanju emocija. Od 12. siječnja do 20. veljače Venera i Mars pridružit će se Neptunu u vašem području ljubavi i braka. Život samaca uljepšat će slatka i strastvena romansa, dok će veze zauzetih biti zrele i obećavajuće. Ako se prepustite emocijama i otkrijete svoje želje, sve je moguće! Tada ćete zračiti nekom osobitom privlačnošću, lako ćete privlačiti pažnju i pobirati simpatije.

Kratkoročni Neptunovi impulsi 19. siječnja, 1. veljače i 18. ožujka vode vas do zanosnih susreta, dok intenzivniji Neptunovi aspekti, između 13. i 22. rujna te 26. studenog i 4. prosinca, mogu inicirati početak uzbudljive ljubavne priče. Važno je da razlučite stvarnost od imaginacije te da se uvjerite da je ono što osjećate vi i vaš izabranik stvarno i iskreno. Čak i ako vas sudbina spoji na nevjerojatan način, dopustite malo "zdrave sumnje" jer Neptun je stari smutljivac koji nerijetko iskrivljuje realnu sliku. Ako vam se ljubavna situacija čini nestabilnom, otvoren razgovor o vašim brigama može razjasniti stvari.

Iznenadni uspjeh ili uzbudljiv preokret u sentimentalnom životu moguć je za vrijeme pomrčine Sunca u Ribama 20. ožujka, posebno ako ne budete previše analizirali prošlost nego se usmjerite na ono što je pred vama. Svježa energija mladog Mjeseca može vas odvesti u novi ljubavni početak ili, pak, probuditi strast u postojećoj vezi.

Psiha & Raspoloženje

Vaš duhovni svijet sve do sredine kolovoza hranit će se blagotvornim tranzitom Jupitera kroz vašu dvanaestu kuću. Taj ciklus, koji je započeo u srpnju 2014., može vas inspirirati da se više posvetite istraživanju skrivenih puteva duše i unutarnjih previranja. Zanimat će vas tehnike opuštanja pa biste mogli uroniti u meditaciju, uživati u tišini ili na neki drugi način odmaknuti se od zvukova svakodnevice pronalazeći željeni mir i spokoj.

Aktiviranjem tog horoskopskog područja, bolje ćete razumjeti sebe i svoje skrivene porive, snove i strahove. Tijekom prve polovine 2015. možda ćete prolaziti kroz razdoblja svojevrsnog bijega, izolacije i povlačenja u sebe. Nećete imati izraženu potrebu za društvenim životom, manje ćete se angažirati oko obiteljskih i poslovnih odnosa, a više uživati u tišini. To će biti privremeno, ali i jako korisno, naročito ako osjećate da trebate "napuniti baterije".

Kad Jupiter 11. kolovoza uđe u vaš znak, taj će ciklus biti završen, a predah koji ste uzeli da se maknete iz rutine pokazat će se korisnim za spoznaju o tome što ste ostvarili, voljeli ili izgubili. "Koračanje unatrag" može vam pomoći i da odredite prioritete u idućih dvanaest godina.

Planetarni ciklusi

Ako ste rođeni između 23. kolovoza i 16. rujna, uživat ćete blagodati konjunkcije sretnog Jupitera s vašim Suncem. Taj će vam poticajni aspekt omogućiti progres i širenje u materijalnom smislu, a svoje ciljeve moći ćete lakše ostvarivati. I s malo napora, mnogo ćete postići, stoga budite aktivni i iskoristite svaku priliku da ostvarite svoje snove. Izazovi, avanture i učenje bit će ključni za vaše napredovanje u nastupajućoj godini.

Rođenima između 29. kolovoza i 2. rujna produhovljeni Neptun tvorit će opoziciju sa Suncem. Vaša intimna previranja bit će snažna i često ćete biti usredotočeni samo na to kako se opustiti i maknuti od svega. Neke stvari postat će vam manje bitne, a pod utjecajem Neptuna više ćete držati do snova, intuicije i podsvijesti. Premda ste racionalan i razborit znak, vaše će odluke katkad biti posve iracionalne. Trebat ćete se nakratko maknuti od obiteljskog i profesionalnog miljea te pronaći vrijeme za ispitivanje svoje duhovne i kreativne strane.

Ako ste rođeni između 6. i 8. rujna, sudbinski Pluton bit će u trigonu s vašim Suncem. To je aspekt koji vas tjera na dubinsko istraživanje vlastitog uma, emocija i podsvijesti. Prodiranjem u samu srž svog bića započet ćete proces svojevrsnog pročišćavanja koji će vam omogućiti da uzmaknete prošlosti te stvorite psihički i energijski potencijal za budućnost. Bit će vam važno postići dobru samokontrolu i snagu volje, a to ćete uspjeti ako proniknete u sebe i shvatite što vam je uistinu važno. Kako biste se ove godine razvijali u smjeru u kojem želite, trebate osloboditi svoj kreativni potencijal i vjerovati u sebe.





Vaga

23.9. - 22.10.

Jupiterov utjecaj dijeli vašu godinu na dva različita poglavlja. Prva polovina godine obilježena je aktivnim društvenim životom, a druga jakim emocijama i fokusom na sebe

Novac & Posao

Brojna financijska ograničenja koja su vas pratila zadnje dvije, tri godine, nestaju 23. prosinca 2014., kad Saturn napusti Škorpiona, vašu drugu horoskopsku kuću. Isplatit će vam se napori, štednja i mukotrpan rad koje ste uložili kako biste pokrili dugovanja i omogućili si bolji početak u 2015. Benefite prethodnih ulaganja osjetit ćete krajem 2015., kad Sunce, Merkur i Venera budu poticajno djelovali na vaše imovinsko područje.

Između 23. listopada i 22. studenoga Sunce i Merkur unose znatiželju i samopouzdanje u vaše financijsko poslovanje. To je sjajno razdoblje da se afirmirate i pokažete svoj talent, pregovarate o povećanju plaće, bonusa ili olakšica, te više saznate o tome kako možete raspolagati s novcem.

Venerin utjecaj u vašem financijskom području, od 5. do 30. prosinca, mogli biste doživjeti kao pravi blagdanski poklon za koji ste se naradili i koji ste zaslužili. Pokraj financijskih pogodnosti, očekuju vas i uistinu lijepi i luksuzni darovi. Nešto će vam biti poklonjeno, no dio toga kupit ćete sami. Na vašoj listi želja naći će se kozmetika, parfemi, nakit, fina odjeća... Naklonost Venere iskoristite kako biste pametno uložili novac i napravili dugoročne financijske planove.

Ljubav & Odnosi

Vi ste možda znak ljubavi i braka, ali za vrijeme dugotrajnog boravka nepredvidljivog Urana u vašoj sedmoj kući, pronalazit ćete nove načine za primati i davati ljubav. Uran je na pola puta svog ciklusa kroz znak Ovna i vašu sedmu kuću, a upravo zahvaljujući njemu, vaša ljubavna priča nekad će nalikovati adrenalinskoj vožnji u "vlaku smrti" u zabavnom parku.

Uran aktivira, potiče i stvara promjene pa će romanse sa sobom nositi faktor iznenađenja i neuobičajenosti. Pod njegovim uplivom možete obogatiti svoj sentimentalni život iznenadnim ljubavnim susretima i kratkotrajnim avanturama, promijeniti bračne navike ili bračnog partnera, raditi stvari drukčije nego inače te općenito pokušavati biti drukčiji i originalniji, čak i ako će vam to znatno zakomplicirati život. U razdobljima od 28. veljače do 9. ožujka te od 16. do 27. lipnja sretni Jupiter aktivirat će Uranov povoljan utjecaj, donoseći vam dinamična i uzbudljiva ljubavna iskustva.

Mars će zapaliti iskru strasti i vratiti vjeru u ljubav u razdoblju od 20. veljače do 1. travnja. To će biti vrijeme brzih promjena i progresa u svim oblicima romantičnih situacija. Imat ćete potrebu prepustiti se emocijama ili donositi odluke u žaru trenutka. Vjerovat ćete svojim porivima i nećete biti neodlučni, kakve inače Vage znaju biti. Isplatit će vam se smjele odluke i ljubavni rizik. Preuzmite inicijativu kako biste dobili više od onoga što imate.

Psiha & Raspoloženje

Filozofski Jupiter 11. kolovoza započinje 12-mjesečni ciklus kroz vašu dvanaestu kuću, područje duhovnosti, izolacije i introspekcije. Njegov će vas tranzit učiniti mirnijima i zamišljenijima u drugoj polovini godine. Manje će vas zanimati društveni život te dodatne i sportske aktivnosti, a više unutarnji doživljaji.

Trebat ćete pronaći vremena za meditaciju, povući se nakratko u izolaciju i pobjeći od svakodnevnog stresa. Skrivena energija ohrabrit će vas da radite samostalno ili stvorite neko svoje sveto mjesto. Fizička energija bit će smanjena, dok će rasti psihička snaga i moć podsvijesti. Ovaj Jupiterov tranzit može vam pomoći da razvijete, slijedite i iskoristite intuiciju. To je izvrsno vrijeme za istraživanje bioenergije i alternativnih oblika liječenja.

Mars će se pridružiti Jupiteru od 25. rujna do 12. studenoga, i to može biti razdoblje vaše najveće samozatajnosti i pritajenosti. Mnogo toga događat će se "ispod površine" i dosta ćete se truditi da svoju privatnost zadržite za sebe. Moguće su skrivene aktivnosti, tajni poslovi i tajne veze. Ako ste zauzeti, trenuci samoće pomoći će vam da bolje sagledate svoju vezu i shvatite što zaista želite.

Planetarni ciklusi

Ako ste rođeni između 22. rujna i 3. listopada, zreli Saturn bit će u sekstilu sa Suncem. Saturnove vibracije pozivaju vas na odricanje i marljiv rad kao zalog dugoročnog uspjeha. Iskazivat ćete veću zrelost, bit ćete ozbiljni i dobro usredotočeni. Podrška tog ozbiljnog planeta pomaže vam da dobro iskoristite plodove svojih prethodnih zalaganja i svega što ste napravili dok je bio u vašem znaku, između 2010. i 2012. godine.

Rođenima između 5. i 13. listopada nekonvencionalni Uran tvorit će opoziciju sa Suncem. Uran, tvorac kreativnog nereda, dat će vam iskru živahnosti i ekscentričnosti. Nizat će se bljeskovi neočekivanih događaja koji će vam omogućiti da zablistate novim svjetlom. Zaboravite na tradiciju – budite korak ispred svog vremena! Drukčiji pogled na ljubav i brak donosi vam više slobode.

Ako ste rođeni između 6. i 9. listopada, imat ćete intenzivnog Plutona u kvadratu sa Suncem. Pluton podrazumijeva transformaciju pa je 2015. pogodna za dubinsko preispitivanje sebe te pokretanje korjenitih promjena. Mogli biste se jedno vrijeme začahuriti kako biste se kasnije preobrazili u prekrasnog leptira. Njegovanje vlastite kreativnosti nužno je za osobni razvoj i napredovanje.





Škorpion

23.10. - 21.11.

Jupiterov povoljan tranzit donijet će vam sretne prilike, dok će vam Saturn pomoći da osigurate financijsku stabilnost

Novac & Posao

Saturnov idući tranzit je vaša druga kuća, kuća imovine. Od 23. prosinca 2014. vi ćete biti u financijskoj misiji koja će vam pomoći da preokrenete svoj budžet.

Saturnova energija ima moć kontrakcije i tjera vas na oprezniji i konzervativniji pristup. Pod Saturnovim utjecajem, bit ćete bolje organizirani i usmjereni na štednju i financijsku konsolidaciju, bez obzira kakva je vaša situacija. Imate li kakvo dugovanje, Saturn će vas motivirati na smišljanje najboljeg plana kojim ćete ga isplatiti. Želite svoje financije postaviti na čvrste temelje, Saturnovo usmjerenje ka dugoročnosti omogućit će vam da kreirate plan za održivi razvoj. Također, manje ćete trošiti na sitna životna zadovoljstva, a više se usmjeriti na veće troškove i egzistencijalna pitanja. Koja god bila vaša financijska pozicija, Saturn će vam pomoći da odlučite glavom, a ne srcem te prihvatite posljedice onoga što ste napravili – ili niste.

Produženi Merkurov tranzit kroz vašu osmu kuću, područje kredita, investicija, poreza i partnerove imovine, omogućit će vam bolji pregled i, ako je potrebno, uvođenje poboljšanja na tom sektoru. Merkurov utjecaj od 2. do 8. srpnja povoljan je za razmatranje financijskih dokumenata, naročito onih koji se odnose na osiguranje, mirovinu i sve oblike zajmova i kreditnih ugovora. Ako vam nešto nije jasno, ili nije po vašem standardu, diskutirajte i pregovarajte o promjenama.

Merkurov retrogradan ili usporen ciklus, od 18. svibnja do 10. lipnja, pogodno je vrijeme za reviziju postojećih ugovora i sporazuma, ali ne i za potpisivanje bilo čega novog. Ako ste zapali u dugove ili neko vama duguje, naročito ako je to vezano uz obiteljske ili bračne financije, Merkur će vam pomoći da ostvarite otvoren i detaljan dogovor od kojeg će sve strane imati koristi.

Ljubav & Odnosi

Nebeski ljubavnici, Venera i Mars, od 17. ožujka do 12. svibnja zajedno će prolaziti kroz vašu sedmu kuću, kuću braka i veza, naglašavajući romantiku i seksualnu privlačnost. Pored njih, 20. travnja i 18. svibnja, i mladi Mjesec potencira mogućnost ljubavne veze.

Boginja ljubavi Venera dolazi prva, pomažući vam da probudite emocije i aktivirate svoje zavodničke čari od 17. ožujka do 11. travnja. To je zacijelo vaše najromantičnije razdoblje u 2015. i idealno je za osvajanje osobe koja vam se sviđa ili pokazivanje osjećaja kroz dirljive poklone. Venera će vas naoružati šarmom koji će vam pomoći da privučete pažnju suprotnog spola te dobijete više ljubavi i podrške, pa će svaki veći napor da privučete novu ljubav ili produbite postojeći odnos, pasti na plodno tlo.

Strastveni Mars podgrijava vaš erotski žar i budi energiju za uzbudljiviji ljubavni život od 1. travnja do 12. svibnja. Imat ćete potrebu za većom dominacijom u svojoj vezi ili ćete se osmjeliti na prvi korak ka ostvarenju nove romanse. Bili sami ili zauzeti, imat ćete priliku za ljubavni progres i veće erotsko zadovoljstvo. Ovaj se ciklus događa jednom u dvije godine pa ga trebate iskoristiti da poboljšate ljubavni i bračni život. Zato, ako vam se čini da vam je veza u škripcu, budite hrabri – Mars će vam pomoći napraviti dobar odabir i pozitivan pomak. Okrenite se prema budućnosti jer s Marsom na svojoj strani, moguć je ubrzani ljubavni napredak.

Psiha & Raspoloženje

Druga polovina godine, a posebno njeni zadnji mjeseci, donose vam okrenutost sebi i svojoj dobro skrivenoj intimi. Vi ste inače znak koji nerado otkriva svoj privatni život, a u tom će razdoblju to biti potencirano.

U vašoj mističnoj dvanaestoj kući Merkur će boraviti duže nego inače, od 27. kolovoza do 1. studenoga, i kroz to vrijeme više ćete se oslanjati na svoj unutarnji glas nego na racionalnu prosudbu. Raspoloženje će vam varirati, bit ćete šutljiviji i bolje ćete se izražavati stihovima, glazbom, slikama i plesnim pokretima, nego riječima. Dok bude Merkur retrogradan, između 17. rujna i 8. listopada, mučit će vas različite sumnje i dubioze, a ako ste zauzeti, pokolebat će se vjera u partnera. I vi ćete tada biti skloni tajnama, a moguće je i da otkrijete neke podatke koje ćete morati zadržati za sebe.

Dok Venera bude u Vagi, od 8. studenoga do 4. prosinca, neće vam biti teško žrtvovati se za one koje volite ili, pak, za svoje ciljeve i ideale. U tim jesenskim danima tama će se uvući u vaše misli i srce, što će u određenim okolnostima i biti dobro jer će vam pomoći da prodrete dublje u sebe i spoznate što želite od ljubavi i svog privatnog života. Možda je ono što imate manje od onog što zaslužujete. Ako ste u tajnoj vezi, imat ćete osjećaj da se gušite. Taj će osjećaj jačati od 12. studenoga, kad će se senzibilnoj Veneri u vašoj dvanaestoj kući pridružiti i pritajeni Mars. Vaše aktivnosti bit će sužene; morat ćete se prilagoditi postojećim ograničenjima i ljudima o kojima na neki način ovisite. Nekad će vam se činiti da ste postali rob navika, roditelja, partnera, djece ili, pak, poslovnih autoriteta. Vaša buntovna priroda teško će se miriti s takvim stanjem, no sve do 2. siječnja 2016., dok Mars bude u tom području, bolje je da ne poduzimate nikakve radikalne korake. Kraj 2015. uistinu će biti kraj jednog razdoblja i novu godinu moći ćete započeti otvoreni prema drukčijim iskustvima i većoj slobodi. Također, bit ćete bogatiji za čitav jedan složeni unutarnji svijet, isprepleten emocijama, iskustvima i nadama, koji će ojačati vašu podsvijest i učiniti vas izdržljivijima.

Studeni i prosinac povoljni su mjeseci za bavljenje aktivnostima u kojima će doći do izražaja vaša intuicija, kreativnost i umjetnički talent. Želite li izvući iz sebe maksimum, povucite se neko vrijeme u osamu.

Planetarni ciklusi

Ako ste rođeni između 29. listopada i 8. studenoga, imat ćete sretnog Jupitera u sekstilu sa Suncem. To je znamen poticajnih utjecaja koji će vam omogućiti brže napredovanje i lakše svladavanje prepreka. Vaša velikodušnost vodi vas do lijepih prijateljstava i boljih međuljudskih odnosa, a moguće je i da se otisnete na putovanje koje će vam proširiti vidike. Profesionalni uspjeh i financijski benefiti naoružat će vas optimizmom i samopouzdanjem.

Oni koji slave rođendan između 26. listopada i 5. studenoga uživat će podršku spiritualnog Neptuna. Sekstil Neptuna s vašim Suncem jača vašu podsvijest i duhovnost donoseći snagu intuicije i snova koja vam može biti dragocjeni saveznik u pronalaženju pravog izbora.

Rođeni između 1. i 11. studenoga bit će osnaženi sekstilom Plutona s njihovim Suncem. Moćni Pluton nahranit će vaše unutarnje rezerve, dajući vam novu snagu onda kad bude najpotrebnije. Moguća su neobična iskustva koja će vam omogućiti da pobijedite neprijatelje i vratite se još jači i vitalniji. Zanimat će vas mistika i alternativni oblici liječenja.

Strijelac

22.11.- 21.12.

Saturn u prolasku kroz vaš znak potiče vas na osobni razvoj, a Jupiter u Djevici donosi profesionalni napredak

Novac & Posao

Poticajan utjecaj Jupitera mnoge će potaknuti na putovanja, studiranje i stručno usavršavanje, kao i na česte kontakte s inozemstvom. Posao će iziskivati više vremena i koncentracije, a posebno će biti važno da zadržite jasnoću i fokus na svoje ciljeve. Pođe li vam to za rukom, lakše ćete prepoznavati prilike kada se pojave, znat ćete što je dobro za vas, a što trebate promijeniti ili od čega odustati. Bit ćete produktivni, bez problema ćete na sebe preuzimati velike projekte i odgovornost, pa je ovo godina u kojoj, bez imalo sumnje, možete ostaviti snažan trag na profesionalnom planu i steći priznanja o kojima ste do sada samo sanjali. Energičan Mars pridružuje se Jupiteru u razdoblju od 25. rujna do 12. studenog što će dodatno naglasiti vaše ambicije, pa to može biti najproduktivnije i najživlje poslovno razdoblje u godini. Napravite ćete izbor, a hrabre odluke i sklonost preuzimanju vodstva pomoći će vam da snagu usmjerite u profesionalni uspjeh.

Pluton, snažan pokretač, nastavlja svoje kretanje kroz vašu drugu kuću zarade i novca. U godini ste mogućnosti da povećate prihode, da otkrijete nove načine za zaradu, a neupitna je i vaša sposobnost da energiju novca iskoristite u svoju korist. Tijekom godine ćete imati dvije odlične prilike da riješite financijske probleme, oslobodite se loših navika i ojačate materijalnu stabilnost. Značajni datumi vezani uz novac i zaradu su 3. siječnja, 11. ožujka, 16. srpnja i 19. prosinca. Tada možete donijeti odluke koje će rezultirati prekretnicom u vašem financijskom stanju, otkriti nove načine uvećanja ušteđevine ili se odlučiti za pomalo neuobičajenu investiciju. Od 21. prosinca 2014. do 20. siječnja 2015. imat ćete iznimno samopouzdanje i preuzet ćete odgovornost za svoje materijalno stanje. Ako se trebate izboriti za ono što vam po vašem mišljenju pripada, ovo će biti pravo vrijeme, ali suzbijte poriv za neumjerenim luksuzom i ne razmećite se svojim uspjehom.

Merkur će vam pomoći da sredite svoje financijske podatke, dobijete potrebnu podršku u vezi novca, potpišete korisne ugovore ili riješite neke birokratske, zakonske teškoće između 10. prosinca i 2. siječnja 2015. Tada možete puno naučiti o sebi i svom odnosu prema novcu, jasno uvidjeti koje navike morate promijeniti da biste povećali svoje bogatstvo. Tijekom cijele godine ulažite napor u to da organizirate, prikupite ili predate svu važnu financijsku dokumentaciju.

Ljubav & Odnosi

Vaš ljubavni život ima dodatnu toplinu i strast, osobito između 12. svibnja i 24. lipnja kada vaše prirodno polje odnosa aktivira strastveni Mars. To vam može dodati samopouzdanje i pojačati energiju što pomaže ako ste u potrazi za partnerom ili pokušavate poboljšati svoj ljubavni odnos. Hrabar izbor ili hrabar potez može ubrzati razvoj događaja u vašem ljubavnom životu, pa budite spremni napraviti prvi korak u to vrijeme. Mars želi brzi napredak, pa ponekad možete biti nesmotreni u odnosima s najbližim osobama. Tu energiju je najbolje iskoristiti tako da postanete pokretač pozitivnih promjena u ljubavnom životu, da budete proaktivni u stvaranju planova za budućnost, da dopustite da postojeći odnos prijeđe na sljedeću razinu.

Nježnost, ljubav i privlačnost zračit će iz vas od 11. travnja do 7. svibnja i to će biti jedno od najromantičnijih razdoblja tijekom cijele godine. Vaša moć da tada osvojite druge bez posebnog napora dolazi od utjecaja Venere koja će vam podariti magnetsku privlačnost. Drugi će vam udovoljavati i izlaziti ususret, lako ćete dogovarati izlaske i spojeve ako ste u potrazi za partnerom. U svim osobnim odnosima imat ćete lijepa i ugodna iskustva!

Merkur, koji upravlja vašim prirodnim poljem odnosa dugo vremena će boraviti nasuprot vašem Suncu. Od 2. svibnja do 8. srpnja on ističe vašu sposobnost komunikacije, pomaže vam da susretnete osobe koje su vam spremne pomoći, da upoznate zabavne i zanimljive osobe. Ako imate odnose u kojima treba raspraviti nesporazume, to je pravo vrijeme. Možete se udružiti ili iskreno sprijateljiti s osobom koja je mlađa od vas, jedinstvena i razigrana, koja će u vaš život unijeti puno radosti i veselja. Ipak, dok se razgovara i druži pod utjecajem Merkura, važno je da zadržite pozitivne stavove i razigran pogled na stvari.

Retrogradno kretanje Merkura između 18. svibnja i 10. lipnja može u vašim odnosima, ali i u ljubavnom životu dovesti do kašnjenja ili nesporazuma. Oboružajte se strpljenjem, ponovite i potvrdite dogovore da izbjegnete zabune, provjerite detalje ili razgovarajte o očekivanjima kako biste se osigurali od razočarenja. Ako ostanete oprezni, to razdoblje vam može pomoći da osvježite svoj ljubavni život, prisjetite se lijepih trenutaka iz prošlosti i poboljšate komunikaciju sa svim važnim osobama u vašem životu. To je ujedno i sjajna prilika da s voljenom osobom razjasnite sitne nesporazume, što će dovesti do novog zadovoljstva u vašem odnosu. Tijekom cijele godine, vaše najbolje ljubavno razdoblje je od sredine travnja do početka srpnja, pa tada pojačajte svoje napore u potrazi za partnerom ili u rješavanju ljubavnih poteškoća.

U prijateljskim odnosima i društvenom životu možete očekivati dobre doživljaje tijekom cijele godine. Vaš društveni život će postati dinamičan i uzbudljiv nakon 27. kolovoza, a vaši izlasci i druženja će dobiti na kvaliteti. Izbjegavat ćete rutinu, poznata mjesta i osobe će vam biti dosadni, pa ćete spremno izaći iz svoje zone udobnosti. S bliskim i iskrenim prijateljima ćete puno razgovarati, a ako vas dijeli udaljenost, učinit ćete napor da s njima ostanete u kontaktu preko poruka, društvenih mreža ili čestih poziva. Tijekom rujna i listopada bit ćete jako uspješni u povezivanju s osobama s kojima dijelite poslovne interese. Retrogradan Merkur između 16. rujna i 8. listopada može dovesti do zabuna u poslovnim terminima ili dogovorima, pa se potrudite da potvrdite sve detalje unaprijed!

Do sredine studenog vaša će društvena popularnost biti velika, iskreno ćete uživati u druženjima i izlascima. Upoznavat ćete različite osobe i s njima razmjenjivati ideje i iskustva. To vas može potaknuti da pred sebe postavite nove ciljeve ili sanjate neke nove snove.

Psiha & Raspoloženje

Tijekom cijele godine bit ćete usmjereni na konkretne događaje u svom životu, nećete imati posebnu potrebu da se povlačite u sebe i osamljujete. Uživat ćete u druženju čak i kada neki vaši odnosi prođu kroz iskušenja. Manju potrebu za osamom i okretanjem u unutarnji svijet osjetit ćete tijekom studenog i prosinca. Tada ćete biti intuitivni, snovi vam mogu biti znakoviti i upečatljivi, a unutarnji glas vrlo jasan. Posljednji tragovi vaših strahova i nesigurnosti iz prošlosti će nestati, usmjerit ćete se na svoje snove za budućnost.

Planetarni ciklusi

Ako ste rođeni između 22. studenoga i 2. prosinca osjetit ćete otrežnjujući utjecaj Saturna. Donosit ćete zrele odluke, ojačat će vaš osjećaj odgovornosti, pristat ćete na poneko ograničenje i postavit ćete svoje osobne granice. Otkrit ćete jednu novu dimenziju svoje osobnosti i zbog toga ćete se osjećati snažnije. Ako ste rođeni između 27. studenog i 2. prosinca otkrit ćete svoju duhovnu i kreativnu stranu, osvijestiti svoju inspiraciju i bezgraničnu maštovitost, dopustiti da vas vodi snažna intuicija i unutrašnji glas. Ravnoteža između mašte i stvarnosti može vam biti pomalo iskrivljena i krhka. Odgovore na sve svoje dileme pronaći ćete u sebi ako ste rođeni između 4. i 13. prosinca. Željet ćete još više slobode i neovisnosti, cijenit ćete svoju samostalnost i individualnost. Neće vas opterećivati mišljenje većine, slijedit ćete svoj originalan put.





Jarac

22.12. - 20.1.

Zbog Saturnovog utjecaja možete biti povučeni i samozatajni, a najveće promjene su moguće u domu i obiteljskim odnosima zahvaljujući utjecaju Marsa i Urana

Novac & Posao

Dugotrajan boravak radoznalog Merkura u vašoj kući posla i karijere, od 27. kolovoza do 2. studenog dragocjena je pomoć u postavljanju, ostvarivanju i uspješnom vođenju različitih projekata, kao i širenju poslovnih djelatnosti. Merkurova energija bit će promišljena i usmjerena na cilj, što će vas potaknuti na mudro djelovanje, naročito u razdoblju retrogradnog hoda, između 16. rujna i 11. listopada.

Kako će kašnjenja ili zbunjujuće situacije tada biti učestale, pažljivo planirajte aktivnosti i provjeravajte informacije. Merkur će vas potaknuti na fleksibilniji pristup poslu, raspolagat ćete s mnoštvom informacija, lako ćete se snalaziti u različitim projektima i situacijama, a možete dobiti priliku sudjelovanja u poslovima koji će proširiti vaša znanja i usavršiti vještine. Pojačane aktivnosti bit će vezane uz studiranje, usavršavanje ili putovanja.

Konstruktivno razdoblje u studenome navješćuje prolazak Marsa i Venere kroz vašu kuću karijere. Svojim radom ćete ostaviti dojam na strateške partnere i nadređene, stvorit ćete korisne poslovne odnose i potvrditi ostvareni uspjeh. Lako ćete se izboriti za neke pogodnosti u radnom prostoru. Napredovat ćete brzo i prodorno, pa je ovo razdoblje ključno za učvršćivanje poslovnih pozicija i proboj u karijeri.

U fokusu će biti i financijski uspjeh i zarade, u čemu vas podržava i Jupiter: bit ćete u mogućnosti jasno sagledati svoje mogućnosti, a kako ćete donositi dobre odluke na planu ulaganja, približit ćete se ostvarenju određenih ključnih ciljeva. Ako ste spremni na dugoročna ulaganja i disciplinu, bilo koji vid štednje na koji se odlučite u jesenskim i zimskim mjesecima, višestruko će vam se isplatiti. Ako imate teškoća s dugovima ili porezima, veliki su izgledi da ih tada riješite jer ćete znati pregovarati oko novca, a uz vas će biti i osobe čije savjete vrijedi uvažiti.

Planovi za ulaganja u suradnji s partnerom, zajednička štednja ili obiteljski projekt u koji je uključeno više osoba dobit će na značaju. Možda ćete poželjeti više financijske neovisnosti ili ćete odustati od nekih dogovora koji vas financijski obvezuju, ali ćete lako i brzo pronaći nova rješenja. Jasno ćete uvidjeti što je najbolje za vas i bez poteškoća ćete svoje zamisli provesti u djelo. Svaki napor koji sada uložite s ciljem rješavanja ključnih imovinskih pitanja donijet će vam dugoročnu korist. Razdoblja između 4. prosinca 2014. i 12. siječnja 2015., te između 12. studenog 2015. i 3. siječnja 2016. bit će posebno zanimljiva u smislu donošenja financijskih odluka. Vaš pogled na zarade i materijalno blagostanje općenito, izmijenit će se. Ako ste izbjegavali donošenje nužnih konkretnih odluka, trošili iznad mogućnosti ili pogrešno ulagali, u ovom ćete se razdoblju morati fokusirati na financije, suočiti se s problemima i pronaći načine na koje biste ih mogli riješiti. Vibracije Marsa potiču vas na akciju, a vi ćete biti ugodno iznenađeni dobrobitima koje će biti rezultat preuzimanja odgovornosti za vlastitu novčanu situaciju.

Ljubav & Odnosi

Pikantnu notu novine i još neiskušanih začina ucijepit će vašem ljubavnom životu Mars, koji će ponovno, nakon dvije godine, pohoditi vašu sedmu kuću partnerskih odnosa, u razdoblju od 24. lipnja do 8. kolovoza. Osjećaji i strasti će se razbuktati, vaše samopouzdanje porasti, a želja za novom ljubavnom vezom, ako ste slobodni, neće napuštati vaše misli. To je pravo vrijeme za izlaske i upoznavanje novih osoba. Moguće je da upoznate jednu zaista posebnu osobu koja će napraviti prvi korak prema vama i brzo vas osvojiti. S velikim entuzijazmom ćete razgovarati o budućnosti i životnim planovima, bit ćete otvoreni i spremni dijeliti svoje misli i osjećaje. Vašoj komunikativnosti će pridonijeti i Merkur između 8. i 23. srpnja: tada kreirano ozračje bit će kao stvoreno za romantični odmor, i potaknut će vas da uživate u svakom trenutku s voljenom osobom.

Venera pojačava vaš šarm, zadovoljstvo izgledom i samopouzdanje, i ucjepljuje vam magnetsku privlačnost između 7. svibnja i 5. lipnja. Tada ćete dobivati posebnu pažnju od potencijalnih partnera, učestale komplimente ili pozive za posebno romantične izlaske. Uživat ćete u osjećaju da ste voljeni i traženi, postat ćete samosvjesni i potpuno sigurni u svoj izgled i nastup.

Najintenzivnije događaje u ljubavnom životu možete očekivati sredinom godine, u svibnju, lipnju i srpnju. Što se prijateljstava tiče, sasvim sigurno ste osjetili velike promjene u prijateljskim odnosima u protekle dvije godine. Reorganizirali ste svoj društveni život, neke osobe su otišle iz njega a neke nove ušle, neki novi prijatelji su utjecali na vaše stavove i odabire... S početkom 2015., vaš je fokus na održavanju stabilnih i dobrih prijateljskih odnosa s osobama u koje imate povjerenje. Razdoblja redovitog godišnjeg prolaska Merkura i Venere (listopad i studeni), kroz vašu kuću prijateljstava unijet će više živosti u društvena događanja i potaknuti vas na česte izlaske.

Otvoreni i radoznali bit ćete naročito u danima od 2. do 20. studenog. To je izvrsno vrijeme za umrežavanje, upoznavanje novih prijatelja i širenje kruga poznanika preko društvenih mreža. Oduševit će vas kvaliteta komunikacije s različitim osobama: njihovi savjeti, informacije i utjecaj kojeg će imati na vas bit će vrelo vaše inspiracije, a ideje ćete uspješno razmjenjivati i s prijateljima i s kolegama. Bit ćete društveno aktivni, stoga i nazočni na svim važnijim društvenim događajima, lako ćete prihvaćati pozive za izlaske i produbljivati odnose. Bit ćete fleksibilni u svojim stavovima, otvoreno ćete slušati tuđa mišljenja i brzo ćete se prilagođavati običajima društva u kojem se zateknete. Ugodna i opuštajuća energija Venere raspirivat će osjećaj zajedništva i pomoći vam da kvalitetno provedete vrijeme s osobama koje su vam drage i s kojima se dobro razumijete. Njen utjecaj između 5. i 30. prosinca donosi dašak glamura i otmjenosti na samom kraju godine, što i jest razdoblje druženja, domjenaka i partija. Vaši društveni odnosi bit će ugodni i konstruktivni tijekom cijele godine, pa ćete shvatiti da ste blagoslovljeni sjajnim prijateljskim odnosima. Razmazit ćete svoje prijatelje ljubavlju, uživati s njima u posebnim trenucima, a večeri ćete oplemeniti kulturnim događajima.

Psiha & Raspoloženje

Nakon 23. prosinca 2014. vaše će se raspoloženje promijeniti, a s njim i pogled na mnoge situacije koje vam se događaju. Tada počinje vaše dvogodišnje putovanje na kojem ćete istraživati odnos sa svojim unutrašnjim bićem i dublje zaroniti u svoju podsvijest. Rođeni u ovom znaku ne slove za previše otvorene i spontane osobe, mogu vas pratiti različiti strahovi ili osjećaj da ste ograničeni u izražavanju svoje prirode. Boravak Saturna u Strijelcu, znaku iza vaših leđa i kući nesvjesnog i uvjetovanog može vam pomoći da otkrijete uzroke svoje suzdržanosti, da se izmaknete od zahtjevnih obaveza i više vremena posvetite sebi. Tako ćete stvoriti bolju ravnotežu u svakodnevnom životu, osloboditi se mnogih pritisaka i otkriti prave prioritete. Ako ste klasični Jarac, što znači i neumorni radoholičar, napravit ćete odmak od svojih obveza, više ćete cijeniti svoje slobodno vrijeme, uživat ćete u trenucima koje možete provesti u osami i bez stresa. Lišeni zabrinutosti, lako ćete odlučiti da radite manje, a više uživate u životu.

Vaša sklonost prema ezoteričnim iskustvima će porasti, a neke duhovne prakse poput meditacije ili vježbanja joge mogu postati sastavni dio svakodnevice. Bit ćete dovoljno otvoreni da se povežete s osobom koja vam može pomoći iscijeliti zdravstvene probleme ili emotivne rane. Možda ćete otkriti sve dobrobiti energetskih tretmana ili pronaći izvrstan način da smirite svoju zabrinutost i ublažite svoju krutost.

Planetarni ciklusi

Ako ste rođeni između 27. i 31. prosinca osjetit ćete blagotvorna utjecaj Neptuna. Ojačat će vaša svijest o tome da postoji svijet izvan materijalnog i opipljivog, postat ćete posebno radoznali kad su u pitanju teme iz duhovnosti ili ćete otkriti i izraziti svoj kreativni potencijal. Bez straha ćete pokazivati svoju nježniju stranu, a svoj senzibilitet ćete izvrsno koristiti za inspirativne maštovite i kreativne projekte.

Ako ste rođeni između 3. i 11. siječnja osnažit će vaša ekscentrična i samosvjesna strana osobnosti. Bit ćete skloni da od svog života stvarate kaos, donosit ćete odluke u posljednjem trenutku i svojim potezima iznenađivati okolinu. Zaboravit ćete na tradicionalne stavove i učiniti nešto što izlazi iz okvira koje ste sami sebi nametnuli.

Ako ste rođeni između 4. i 6. siječnja snažni Pluton u vaš život unosi intenzivnu energiju. Vaše će nestrpljenje biti naglašeno, moguće je da ćete se sukobljavati s autoritativnim osobama, ali ćete se istovremeno osloboditi i mnogih ograničenja. Možete imati jasno iskustvo da je vaša moć bezgranična i zbog toga će okopniti svi vaši strahovi.





Vodenjak

21.1. - 18.2.

Rastu vaše mogućnosti za dobru zaradu zbog blagotvornog utjecaja Jupitera, a Saturn osigurava kvalitetno provedeno vrijeme s najbližim prijateljima

Novac & Posao

Vibracije Marsa aktivirat će vaše prirodno polje financija i zarada od 12. siječnja do 20. veljače, što će vam pomoći da definirate nove materijalne ciljeve. Pritom imajte na umu da će ono što sada odlučite i postavite kao cilj biti na snazi tijekom iduće dvije godine, i pomoći vam da se kvalitetno nosite s izazovima koji su pred vama. U razdoblju ste kada je potrebno da budete odlučni i da napravite prave izbore. Vi znate što želite, a Mars može biti pokretač koji će vas dodatno potaknuti da ostvarite željeno. Savladate li impuls neumjerenog trošenja, pronađete dovoljno hrabrosti za pokretanje dodatnog posla, upustite li se u pregovore o povišici, bonusu ili većim pogodnostima na radnom mjestu, bit ćete uspješni. Ne oklijevajte zatražiti savjet financijskog savjetnika ili razgovarati s partnerom o materijalnim planovima za budućnost; u svakom slučaju, razdoblje je to koje će donijeti dobre i brze rezultate što god da tada poduzmete.

Poticajne vibracije Venere će tijekom veljače ojačati vašu sposobnost da u svoj život privučete obilje. Možete očekivati dodatni novac, financijsku podršku i savjete ili primamljivu poslovnu ponudu. U takvim trenucima prisjetite se da će vam planovi teći glatko ako potpišete ugovore nakon 11. veljače.

Markantna pomrčina Sunca u vašoj kući financija 20. ožujka pomoći će vam da dodatno pokrenete financijske planove i želje. To je izvrsna prilika da se oslobodite loših navika i da započnete novo poglavlje s novim, jasnim ciljevima. Nova strategija u vezi trošenja novca, odluka o štednji ili ulaganju u budućnost pomoći će vam stvoriti stabilniju financijsku osnovu, zbog čega ćete se osjećati sigurnije.

Aktivnosti vezane uz posao i zaradu bit će u fokusu u razdoblju od sredine siječnja do ožujka i pomoći vam da već u prvim mjesecima godine napravite pozitivne pomake na planu posla i financija. Sredinom kolovoza počinje jednogodišnji ciklus u kojem ćete steći nove uvide na planu razumijevanja tokova novca, novi pogled na zarade, poreze i općenito promijeniti nabolje odnos prema novcu. U zajedništvu s partnerom ili obitelji osjećat ćete kako vaša materijalna stabilnost raste, osobito ako su tome prethodile mudre odluke.

Ljubav & Odnosi

U prvoj polovini godine Jupiter obećava sjajne trenutke u ljubavnom životu, nova iskustva i romantične doživljaje koji će vam zagrijati srce. Steći ćete nove uvide i informacije o ljubavnim i partnerskim odnosima, što će vam olakšati učvršćivanje postojećih veza ili ponuditi sjajne prilike za nove ljubavi. Vi ćete dobivati više pažnje od potencijalnih partnera, privlačit ćete osobe s kojima ćete lakše pronaći zajednički jezik, a ljubavne iskre će planuti u pravom trenutku. Novi ljubavni počeci, pod utjecajem Jupitera obećavaju da ćete kroz ljubavni odnos ojačati samopouzdanje, a u timu s partnerom lakše ostvariti mnoge želje. Ako ste u vezi ili braku, do lipnja ćete uživati u sjajnim prilikama da s voljenom osobom uskladite planove za budućnost ili da otputujete na mjesto iz snova, a zajedničke vizije i želje će vas snažno zbližiti.

Dug boravak Venere u znaku Lava, od 5. lipnja do 8. listopada, naglašava sretne ljubavne okolnosti. Retrogradna Venera se tek svakih osam godina zatiče u istom znaku, pa neka vaša iskustva sada mogu biti na neki način povezana s događajima iz 2007. Mogli biste staviti točku na „i“ jednoj priči, osloboditi se određenih utjecaja ili događaje iz te godine sagledati na drugačiji način, ili ćete shvatiti koliko ste se promijenili i postali emotivno stabilniji. Nakon inspirativnih uvida, nastavit ćete predano raditi na poboljšanju ljubavnog života.

Bez obzira jeste li slobodni ili u braku, možete doživjeti manja razočarenja između 1. kolovoza i 5. rujna. To je važno razdoblje u kojem vam se savjetuje usporiti i razmisliti što vam donosi istinsku sreću u ljubavi, a što vas opterećuje. Ako ste slobodni, rujan i početak listopada bit će ispunjeni brojnim ljubavnim prilikama.

Mladi Mjesec u Lavu, 14. kolovoza, naglasit će određene situacije u odnosima i pomoći vam da se usredotočite na budućnost s partnerom, da se pomirite ili da zaboravite na duhove svoje ljubavne prošlosti. Ovo razdoblje možete shvatiti kao priliku za novi ljubavni početak. Ako ste slobodni, nova ljubav vam je nadohvat ruke, a ako ste zauzeti, promijenite svoju ljubavnu rutinu i oplemenit ćete odnos s voljenom osobom.

Saturn ulazi u vašu kuću prijateljstava i društvenog života krajem ove godine, pa će ovo biti važna tema u 2015. Na pomolu su promjene, situacije u kojima ćete morati razlučiti prava, istinska prijateljstva od poznanstava, i postaviti zdrave temelje u svim socijalnim kontaktima. Fokusirajte se na osobe u čijem društvu iskreno uživate i s kojima možete iskreno razmijeniti svoje dojmove, misli i osjećaje. Odnosi koje ste „prerasli“ ili vam više nisu zanimljivi ostavite iza sebe, i ne trošite svoje vrijeme i energiju na osobe s kojima vam je naporno i nelagodno.

Distancirat ćete se od osoba koje u vama izazivaju osjećaj obveze, i posvetiti se učvršćivanju i produbljivanju kvalitetnih prijateljskih odnosa. Društveno ćete sazreti i napraviti autentične izbore osoba s kojima želite provoditi vrijeme.

Ovakav tranzit Saturna jača sklonost ka udruživanju s grupama istomišljenika, uključivanju u rad određenih organizacija, umrežavanju zbog sličnih interesa, ali i osjećaj dužnosti prema takvim grupama. Bit ćete spremni podijeliti svoju mudrost i iskustvo s institucijama i organizacijama koje vas podržavaju.

Psiha & Raspoloženje

Povoljan odnos Saturna prema vašem znaku donosi vam stabilnost i dobru perspektivu nakon dvoipolgodišnjeg razdoblja ispunjenog različitim preprekama. Morat ćete se više potruditi, ako vam je stalo do nagrada i priznanja, ali ćete bez poteškoća dobiti ono što ste zaslužili. Saturn donosi kočnice i ograničenja, ali vam i omogućuje uspostavljanje ravnoteže i usmjerava vas da optimalno koristite raspoloživo vrijeme i energiju. Raspoloženje vam se stabilizira, a vi energično kročite prema jasno definiranim, konkretnim i praktičnim ciljevima.

Bit ćete aktivni i optimistični, otvoreni prema životu i ljudima, osobito u prvoj polovini godine. Izuzetak će biti prva polovina siječnja kada će vam trebati više odmora i osame. Tada ćete smanjiti radni tempo i svaki trenutak koristiti za opuštanje, meditaciju, jogu ili duhovnu literaturu. I u prosincu ćete biti skloni mirnom i povučenom načinu života. Proslave i glamur vas neće privlačiti, više ćete uživati u tišini i unutrašnjem miru. Vjerujte svojim instinktima, kada želite odmor i smirenje izađite iz užurbanog ritma jer ćete tako sačuvati energiju i vitalnost.

Planetarni ciklusi

Ako ste rođeni između 21. i 31. siječnja, stabilan utjecaj Saturna pomoći će vam zauzeti odgovoran i marljiv odnos prema dugoročnim ciljevima. Iskoristit ćete zrelu, odlučnu i usmjerenu energiju Saturna da dosegnete ono što već dugo želite. Spremno ćete učiniti prve korake koji vas vode prema ostvarenju željenog.

Ako ste rođeni između 2. i 9. veljače na vas utječe nekonvencionalan Uran. Uživat ćete u okusu slobode, željet ćete više neovisnosti i otkrivati različite životne mogućnosti koje su do sada bježale vašoj pažnji. Ono u što vjerujete ispitat ćete u svakodnevnom životu, istraživat ćete svoj životni stil i nećete robovati tuđim očekivanjima niti pritiscima okoline.

Ako ste rođeni u razdoblju od 2. do 19. veljače blagonakloni Jupiter pomoći će vam u rastu, širenju i prilikama za ostvarenje želja. Uz malo truda i snagu velikih vizija možete za kratko vrijeme ostvariti veliki pomak u ljubavnom, profesionalnom ili obiteljskom životu.





Ribe

19.2. - 20.3.

Vibracije Saturna donose u vaš život nove profesionalne mogućnosti, pod ruku s novim odgovornostima, a Jupiter podržava želju za unaprjeđenje odnosa

Novac & Posao

Pozitivno i iznimno uspješno financijsko razdoblje očekuje vas između 20. veljače i 31. ožujka. Osnaženi vibracijama Marsa i Urana, osjećat ćete naglašenu želju za financijskom neovisnošću i slobodom. Krajem veljače inspirirat će vas brojne ideje o tome kako ojačati financijsku neovisnost, ali vam se savjetuje da neke od svojih zamisli provjerite u praksi.

Poriv za akcijom koju Mars intenzivira jednom u dvije godine posebno je jak, ali može donijeti nestrpljenje ili naglost. Novo samopouzdanje i odlučnost kojima ćete obilovati rezultirat će određenim financijskim odlukama čiji ćete utjecaj osjećati u naredne dvije godine. Potrudit ćete se da dobijete ono što ste zaslužili, ali ćete biti i prilično samovoljni oko novčanih odluka. Neočekivano dobar razvoj dodatnog posla može vam donijeti značajnu materijalnu prednost i približiti vas potpunoj financijskoj neovisnosti.

Između 20. veljače i 17. ožujka iznimno je povoljno vrijeme za financijske pregovore, nove poslovne ugovore ili udruživanje koje može uvećati vaše bogatstvo i pridonijeti osjećaju blagostanja. Ipak, nemojte previše novca potrošiti na luksuz, umjetnost ili usluge. Radoznalost prema isplativim ulaganjima i novim načinima zarade može vas povezati s osobama koje imaju puno znanja o tim temama između 1. i 14. travnja.

Mladi Mjesec 18. travnja i pomrčina Mjeseca 28. rujna može donijeti prekretnice, proboj ili novi financijski početak. Posebno je mladi Mjesec povoljan za početak novog poslovnog projekta ili planiranje proračuna. Trenuci kada Uran aktivira vašu kuću novca mogu donijeti uzbudljive i brze promjene, a mogu vam pomoći i uvećati vaše bogatstvo. U 2015. godini su to sljedeća razdoblja: od 28. veljače do 12. ožujka, 8. travnja, od 16. do 27. lipnja te 25. srpnja.

Ljubav & Odnosi

Sretni Jupiter ulazi u vašu prirodnu kuću odnosa 11. kolovoza i tada počinje njegov blagotvoran dvanaestomjesečni utjecaj koji će vam donijeti rast i širenje u ljubavi. Vaš ljubavni život seli na nova, neistražena područja o kojima ste do sada samo sanjali!

Bez obzira na vaš ljubavni status, sasvim sigurno ćete osjetiti pozitivnu i optimističnu energiju koju Jupiter donosi. Jupiter voli nova iskustva, a to će vas natjerati da napustite svoju zonu udobnosti i izložite se novim iskustvima. Putovanja i avanture bit će sastavni dio vaših romantičnih iskustava u drugom dijelu 2015. godine. Što više novih mjesta posjetite, otkrit ćete više nježnosti i romantike.

Toplo i strastveno razdoblje očekuje vas kada se Mars priključi Jupiteru, između 25. rujna i 12. studenog. Pred vama je dinamičan put u ljubavi na kojem ćete morati pokazati svoju hrabrost i biti iskreni kada činite svoje ljubavne izbore. Tada trebate preuzeti inicijativu, izraziti svoje želje ili jasno definirati svoje planove za budućnost. Snažan utjecaj Marsa osigurava korak naprijed u vašem ljubavnom životu. Vi ćete upravljati promjenama, pa možete birati upravo ono odredište koje želite, možete utjecati na ono što će vam se dogoditi i tko će vam se približiti.

Djelomična pomrčina Sunca u znaku Djevice, 13. rujna ističe nove mogućnosti u ljubavi. Možda ćete iza sebe morati ostaviti neke poznate situacije ili osobe, ali ćete otkriti nove smjerove koji vam mogu pružiti daleko više ljubavnog zadovoljstva, romantike i užitka. Ako ste slobodni, mladi Mjesec 16. srpnja će biti najbolji trenutak u cijeloj godini za pronalaženje novog partnera. Ako ste zauzeti, nesputano ćete uživati u odnosu s voljenom osobom.

Vaše društvene veze i prijateljstva i dalje su pod utjecajem intenzivnog Plutona. Ovaj dugotrajni utjecaj traži iskrenost i lojalnost prema najbližim prijateljima, ali može otežati stvaranje novih odnosa. Možete imati prilike da se zbližite i sprijateljite s utjecajnim osobama. Isto tako, vi možete izvršiti veliku utjecaj na osobe koje su u vašoj blizini jer ćete djelovati uvjerljivo i s integritetom.

Osobe s kojima dijelite iste interese, grupe u čijem radu sudjelujete, ali i kolektivna iskustva dobivaju na važnosti u vašem životu. Ako ste umreženi s pravim osobama, osjećat ćete da ste povezani s univerzalnim izobiljem, sve što vam je potrebno bit će vam dostupno i lako ćete ostvarivati svoje želje zbog podrške različitih osoba.

Merkur će vas potaknuti da između 10. prosinca i 3. siječnja 2016. što više vremena provodite s prijateljima koji su vam zaista važni i koje volite. Dobit ćete motivaciju da nešto lijepo učinite za osobe koje su pozitivno utjecale na vas, bit ćete zahvalni zbog raznolikih i poticajnih odnosa koje imate. Svoje izraze poštovanja i zahvalnosti pokažite na zabavan i kreativan način.

Psiha & Raspoloženje

Godina počinje s potrebom da se osvrnete na svoju prošlost, da osluškujete svoje unutarnje glasove u potrazi za odgovorima na pitanja koja vas muče. Tijekom siječnja i veljače bit ćete okrenuti u sebe, bez velike želje za aktivnim načinom života. Vrijeme u osami bit će vam potrebno, možda se odlučite za meditativno povlačenje ili intenzivno prakticiranje određenih duhovnih vježbi. Zadržite fluidnost i vaša intuicija će biti besprijekorna.

Od 3. do 27. siječnja zbog ugodnog utjecaja Venere možete imati ugodna duhovna iskustva, možete razviti svoj odnos s božanskim. Osnažit ćete svoj unutarnji život na najbolji način, vjerovat ćete svojim instinktima i oni će vas voditi u pravom smjeru. Merkurov utjecaj na vašu podsvijest bit će dugotrajan ove godine. Od 5. siječnja do 13. ožujka imat ćete dovoljno vremena da saznate više o duhovnim temama koje vas privlače kao i da unaprijedite svoje ezoterijske talente. Poznato je da imate snažnu intuiciju i veliki afinitet prema duhovnim temama, a poštujući tu svoju potrebu, sada možete odlično istražiti svoje psihičke i intuitivne sposobnosti.

Zbog usmjerenosti na svoj unutarnji život, početkom godine nećete biti previše društveni. Svaki bijeg od uobičajene svakodnevice bit će poklon za dušu, pomoći će vam da obnovite svoju energiju za godinu koja je pred vama.

Planetarni ciklusi

Ako ste rođeni između 19. i 28. veljače, Saturn u izazovnom odnosu prema vašem Suncu traži od vas zrele i odgovorne odluke, te vas uči da postavite jasne osobne granice. To će ponekad biti veliki izazov za vas, činit će vam se kao da crtate krugove u pijesku koji nestaju pri prvom vjetru. Ipak, svijest o tome kako je vaše vrijeme dragocjeno navest će vas da pravite zrele izbore. Napustit ćete osobe i situacije koje vam više nisu potrebne za rast i okrenut ćete se novim iskustvima.

Ako ste rođeni između 25. veljače i 1. ožujka, Neptun u kontaktu s vašim Suncem donosi vam dozu nerealnosti i sklonost da iz ruku ispustite kontrolu nad vlastitim životom. Život možete doživljavati nerealno, poput sna, jer će Neptun nadjačati razum i jasnoću. Pronađite vrijeme za sebe i istražujete svoju duhovnu i kreativnu stranu.

Ako ste rođeni između 4. i 6. ožujka, transformirajući Pluton ojačava vašu energiju. Možete imati upečatljiva iskustva kroz koja ćete promijeniti svoj život u kratkom vremenu, otkrit ćete svoju pravu snagu i sposobnost transformacije. Ispravno korištenje vlastite kreativne energije postat će ključ vašeg osobnog razvoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:58