DONACIJA ZA KBC SESTRE MILOSRDNICE

HVALEVRIJEDNA AKCIJA ŠKOLE HELEN DORON Djeci je sad u bolnici ipak ljepše i ugodnije, a didaktička abeceda je, što se tiče roditelja, apsolutni hit

 
 PROMO

Škola za engleski jezik za djecu Helen Doron poznata je po svojim donacijama, a ove godine donirali su didaktičke igračke u KBC Sestre milosrdnice i to Odjelu za rehabilitaciju djece u Klinici za reumatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te su preuredili prostor Odjela za rehabilitaciju djece, gdje mališani od najranije dobi pa sve do 18 godina dolaze na dijagnostičke usluge i terapiju.

Do ideje za donaciju didaktičkih igračaka koje se koriste u terapijske svrhe došlo je nakon što je prof. logoped Martina Starčević Perica s kolegicom Anom Šečić, mag. edukacijske rehabilitacije, održala radionicu “Pričajmo o djeci”, nakon koje su iznijele problem nedostatka materijala na Odjelu.

PROMO

- Zahvalni smo na donaciji didaktičkih igračaka jer se djeca brzo zasite starih i svaka nova im je osvježenje. Budući da djeca koja dolaze na terapiju trebaju puno ponavljati, nove didaktičke igračke omogućile su im novi način učenja istih stvari na različite načine. Različitost didaktike veseli djecu i čini im terapiju manje monotonom - objašnjava Martina Starčević Perica.

Nakon što je Danijela Haralović, nacionalni franšizer Helen Doron za Republiku Hrvatsku, u bolnicu donijela didaktičke igračke, došla je na ideju druge donacije - uređivanja prostora Odjela za rehabilitaciju djece.

PROMO

- Primijetili smo da je čekaonica Odjela za rehabilitaciju djece izgledala vrlo otužno. Djeca koja dolaze na terapije u čekaonici provode dosta vremena i htjeli smo im uljepšati čekanje terapije i pružiti im što ugodniji posjet bolnici - rekla je Haralović.

Uređenje prostora dogovaralo se u lipnju, provedeno je početkom srpnja, a za sve je bila zadužena dizajnerica Dina Stambolija, koja je čekaonicu htjela napraviti šarenom, veselom, razigranom i funkcionalnom.

PROMO

- Najveći izazov bio je oglasni zid Klinike gdje je trebalo uklopiti u tapetu, koju sam ilustrirala, elemente koje bolnica svakodnevno koristi. Primjerice, kutiju za uputnice, prostor za pribadanje obavijesti, radno vrijeme i slično, da imaju smisla u samoj ilustraciji, ali da se i jasno vidi što je bitno - govori Stambolija.

Martina Starčević Perica s Odjela za rehabilitaciju djece zadovoljna je reakcijama na novi prostor.

PROMO

- Komentari su pozitivni, prostor je organiziraniji, a djeci je ljepše i ugodnije. Mogu se više igrati, a imaju i svoj kutak za bojanje i čitanje knjiga. Didaktička abeceda je, što se tiče roditelja, apsolutni hit - izjavila je.

Oduševljenje novim uređenjem podijelio je i Hrvoje Plavetić, otac sedmomjesečne bebe koja je čekala svoju terapiju.

- Super je prostor, baš je lijepo uređeno za djecu i naša je bebica bila oduševljena sličicama na zidu - rekao je.

Kroz ovu donaciju Helen Doron škola engleskog jezika i dalje nastavlja pomagati djeci diljem Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:37