POTRESNA ISPOVIJEST

IMALA JE SAMO 14 KADA SU JE PRODALI U BIJELO ROBLJE 'Seksala sam se sa 110 ljudi svaki dan'

Sa samo 14 godina, Megan je prodana kao bijelo roblje. Danas, 11 godina kasnije, živi u konstantnom strahu da će se mračne sjene prošlosti vratiti po nju, prenosi Blic.rs.

Potresno poglavlje života ove djevojke počelo je kada je bila na ljetovanju u Grčkoj sa svojom majkom.

- Cijeli moj identitet, sve je bilo ukradeno. Ukoliko sami niste bili dio ovog pakla, nikada nećete razumjeti – objašnjava Megan koju je svoju ispovijest objavila u knjizi koja je trebala na nju imati svojevrsni terapeutski učinak.

- Kada sam izašla iz svega, nisam nikome smjela pričati o onom što mi se dogodilo. Samopouzdanje sam sasvim izgubila, drhtala bih kada bi neko pored mene viknuo ili samo povisio ton. Bila sam sjena – priča Megan kojoj je dijagnosticiran sindrom posttraumatskog stresa.

Megan je bila dijete razvedenih roditelja koji su oboje imali problema s alkoholom.

Prve večeri ljetovanja, prisjetila se Megan, majka i ona su sišle u hotelski bar, gdje je prvi put primijetila Jaka, zgodnog Albanca koji joj je odmah privukao pažnju.

Do kraja tjedna, Megan je uvjerila majku da ostanu u Grčkoj gdje bi ona živjela sa svojim novim dečkom. Prema njenim riječima, majka se tada nije osjećala najbolje. Pristala je i ubrzo i sama započela vezu s lokalnim ugostiteljem.

Za Megan, to je bila prilika da konačno zakorači u novi život, pun mogućnosti, ljubavi i razumijevanja. Veza sa Jakom, dosta je obećavala i tada je konačno osjetila mir za kojim je dugo tragala.

No ubrzo se njegov neodoljivi šarm pretvorio u zvijer željnu kontrole. Njegove promjene raspoloženja postale su veoma naporne i sve češće je spominjao svoju obitelj.

Pričao je da je njegova majka bolesna od raka i da joj je hitno potrebna operacija, a da njegova obitelj nema novca za tako nešto. Morali su se preseliti u Atinu gdje žive njegovi rođaci koji bi mu pomogli da nađe bolji posao.

Megan se složila, iako je znala da bi se u tom slučaju morala rastati od majke.

Kada su stigli u Atinu, Megan je otkrila užasavajuću istinu koja je stajala u začelju divnih obećanja i ubrzo se našla u središtu prostitucije.

- Sjećam se koliko sam drhtala kada sam prvi put išla stepenicama te zgrade gdje su njegovi rođaci živjeli. Nikada neću zaboraviti hladan znoj koji me je oblijevao i govorio mi da nešto nije kako treba – priča Megan.

Ostavili su je u maloj sobi bez prozora sa jednim madracem koji je ležao na podu. Pored njega je stajala mala kamera.

Tada ju je prvi put silovao. Ostavio ju je na prljavom krevetu, umazanom krvlju, dao joj 50 funti i kutiju kondoma. To je bio njezin prvi seks u životu.

Godinama kasnije krivila je sebe što tada nije pobjegla. Zbog čega se nije borila i pokušala da se izbavi iz tog pakla?

Umjesto toga, ostala je na tom madracu, na kojem je kasnije imala seksualne odnose s različitim muškarcima koji su joj davali novac za njene usluge.

Svakodnevno je trpjela poniženja, a kada bi se usudila da Jaka zamoli da je pusti, prijetio bi joj da će joj ubiti majku. Njeno samopouzdanje bilo je toliko uništeno da je i sama povjerovala da nikada neće biti bolje. Da ne može da bude jer ona ni ne zaslužuje bolju priliku.

U potpunosti je ovisila od Jaka. Da li će dobiti čistu garderobu, hranu, vodu…Za sve je morala dobiti posebnu dozvolu.

Jedno vrijeme bila je prostitutka u na ulicama Italije, što je na nju ostavilo posebne traume. Za seksualne usluge dobivala bi tek 20 funti.

- Nisam imala odmor. Nikad. Bilo je 40, 50, 60 klijenta na jedan dan – objašnjava ona.

Dok zadire u svoju turobnu prošlost, Megan se sjeća da je jednom zadovoljila čak 110 muškaraca, nakon čega se teško razboljela .

Prema njenim riječima bila je, na neki način u poslusvjesnom stanju i cijelu situaciju je preživjela tako što je uspjevala da 'isključi mozak' u nekim momentima. Neuhranjena, blijeda i izmorena. Megan je preležala sifilis i salmonelu šest puta. Kad god se ne bi ponašala u skladu s 'dogovorom' bila bi surovo kažnjavana.

Jak ju je kasnije prodao drugom makrou koji ju je sve vrijeme tjerao da svojoj majci piše pisma i šalje razglednice kako bi je uvjerila da je sve u redu.

- Bili su vrlo proračunati i uvijek razmišljali par koraka unaprijed. Nije bilo tako lako ustati i pobjeći, a pogotovo u mom mentalnom stanju. Nisam imala dovoljno snage za tako nešto. Zarobili su ne samo moje tijelo, već i dušu i um. Postala sam robot koji je izvršavao svoje dužnosti – govori Megan.

Nekoliko puta bila je privedena u policijsku stanicu, ali od prevelikog straha nije smjela ispričati svoj problem. Živjela je konstantnoj paranoji da će biti ubijena i da prate svaki njen korak.

Na kraju je preživjela psihotičnu epizodu i nakon toga stacionirana u grčkoj bolnici gdje je provela tri mjeseca. Odvojena od vanjskog svijeta, osjetila se dovoljno sigurno da ispriča šta joj se dogodilo.

Liječnici su kontaktirali njenu majku i njih dvije su ubrzo ponovo bile zajedno i vratile su u Britaniju. Megan je dobila terapiju antidepresivima i sedativima i dugo se borila sa depresijom, anksioznošću i mračnim mislima.

- Nakon dugo vremena, konačno živim u miru. Osjećam da sam jaka i odlučna. Sada se osjećam kao Megan – tiho je rekla, prenosi Blic.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:21