NEISKRENOST

ISTINITE ISPOVIJESTI MUŠKARACA KOJI SU TRAŽILI LJUBAV ONLINE ‘Rekla je da je zgodna plavuša, a bila je sijeda i ispalo joj je umjetno zubalo’

 iStock

Koliko god bilo praktično, traženje partnera online skriva i svoje opasnosti. Teško možete biti sigurni da je osoba s kojom vodite ugodan razgovor upravo takva kakvom se predstavlja, bilo fizički, bilo psihički.

Međutim, kad se govori o ‘opasnostima’ koje vrebaju u spajanju parova preko interneta, najčešće se upozorava žene i mlade ljude na to, međutim u istoj se situaciji nalaze i muškarci koji iskreno traže srodnu dušu.

Pet muškaraca različite dobi ispričali su za Daily Mail svoja neugodna i poražavajuća iskustva s traženjem partnerice online.

Brian i žena s umjetnim zubima

Brian Fletcher ima 70 godina i umirovljeni je vlasnik restorana iz Tauntona u Somersetu. Razveden je i ima dvoje odrasle djece, a sam je već 15 godina. Kao i svako drugo biće, i Fletcher je sanjao o ispunjenoj vezi, no njegov prvi spoj nakon 31 godine braka nije prošao ni blizu kako je zamišljao.

Upoznali su se preko interneta i dogovorili za večeru u njezinom domu, no ona ni izbliza nije djelovala kao osoba koja mu se predstavila online. Otvorila mu je vrata s cigaretom u jednoj ruci, krpom za prašinu u drugoj, bez šminke, potpuno raščupana u pohabanoj, staroj majci i pidžami-hlačama. Nakon nekoliko minuta izmislio je razlog da ode.

No, tu nije bio kraj njegovim mukama, još niz puta mu se dogodila ista ili slična stvar. Jedna koja se predstavila kao ‘atraktivna plavuša’ zapravo je bila stara, sijeda gospođa kojoj je ispalo umjetno zubalo dok se smijala.

Kao najgore iskustvo navodi primjer žene koja ga je pozvala na večeru. Fletcher je vozio tri sata do njezine kuće da bi shvatio da je fotografija koju je objavila stara 25 godina. Bila je pretila i strašno neuredna. Kako je napisao, kuća joj je strašno smrdjela, nabrojao je 11 mačaka, a posvuda je bila razbacana mačja hrana, mlijeko i gomila mačjih zahoda.

Muškarac kojeg 'treba ženiti' na neviđeno

John Merritt ima 62 godine i radi u supermarketu u West Sussexu gdje i živi. Dvije godine je bez partnerice i pokušao je pronaći toplu osobu na raznim druženjima, plesovima i slično, no bez uspjeha. Prijateljica mu je sugerirala da proba online servise: ‘Zgodan si, šarmantan i zabavn, žene će se baciti na tebe.’ Naravno, nije bilo baš tako.

Jedna žena s kojom je izmijenio brojeve telefona, kad su se konačno čuli, upitala ga je: ‘Zvučiš naprosto divno, želiš li živjeti sa mnom?’ Druga ga je htjela odvesti u krevet na prvom spoju što je Merritt komentirao: ‘To je za tinejdžere ili mlade ljude. U mojim godinama prvo želite romansu. U šezdesetima zapravo više tražite prijatelja, nekoga s kim dijelite interese i s kim vam je ugodno izvaliti se na kauč.’

Upoznao je još jednu potencijalnu partnericu, ali ona nikad nije bila slobodna. Kad god bi se pokušali nešto dogovoriti, nisu mogli jer je gospođa svaku večer morala čuvati unuke.

Tipična online prevara: 'Nemam dovoljno novaca za vizu!'

61-godišnji John Vayne iz Lincolnshirea je sam otkako mu je prije 18 godina preminula supruga. Nakon puno vremena konačno se odvažio pronaći novu ljubav, no nije imao sreće.

Nekoliko je mjeseci već bio član jednog online servisa za upoznavanje kad je vidio fotografiju žene u srednjim godinama koja mu se činila poznata. Ubrzo se sjetio da se radi o slabo poznatoj glumici te je iz vica odlučio poslati joj mail. Odmah je dobio odgovor - i ona je imala 61 godinu, ali je živjela izvan Engleske. Nakon nekoliko poruka izrazila je želju da se nađu, no nije imala novaca za vizu pa ga je zamolila za posudbu. Odmah mu je bilo jasno da se radi o prevari i da je netko samo iskopao njezinu sliku na inetrnetu.

Problem ljubomorne kćerke

51-godišnji Stephen Knight direktor je tvrtke iz Oxfordshirea i prije više od godinu dana prekinuo je dugu vezu. ‘Bio sam na dvadesetak spojeva i možda su tri prošla u redu. Naučio sam da su žene ili deset godina starije ili deset kilograma teže nego što se predstavljaju na internetu. Ne znam zašto to rade, mene to strašno žalosti’, kaže Stephen i dodaje:

‘Upoznao sam razne žene - od doktorica koje nemaju vremena za vezu do samohrane majke koja je na spoj dovela 7-godišnje i 9-godišnje dijete i očekivala da im svima platim ručak. Kad sam pristojno odbio, izjurila je iz restorana. Jednu sam odveo u krasan restorančić, no čim ga je vidjela izvana rekla je da to njoj ne odgovara i da idemo na drugo mjesto. Odvela me na neko skupocjeno mjesto gdje je cijelu večer pričala samo o sebi i kako joj je bivši partner preminuo od karcinoma.’

Kao najgore iskustvo navodi vezu sa ženom koja je živjela na jugu Francuske. Posjetio ju je nekoliko puta, a onda je jednom ona njemu došla u posjetu sa svojom 11-godišnjom kćerkom. Kćer je bila toliko ljubomorna na njihovu vezu da je neprestano unosila blato u kuću, a pri tuširanju je izvukla zastor van kade i pustila tuš da teče po njemu te napravila poplavu. Kad je procurio strop u dnevnoj sobi, majka se nije ni ispričala i to je bio kraj njihovog druženja.

'Sviđaš mi se, ali stan još uvijek dijelim s bivšim. On nema kamo...'

Martyn Curtis, 67-godišnji umirovljeni konzultant iz Readinga u Berkshireu sam je od razvoda već 25 godina. Čvrsto vjeruje da je na jedan od dogovorenih spojeva stigla majka od žene s kojom je komunicirao jer ni po čemu nije nalikovala na osobu koja mu je poslala sliku. Jedna je stigla sa 5-godišnjom kćerkom, a jedna je priznala da joj bivši dečko još uvijek spava na kauču.

‘Rijetko se dogodi drugi spoj. Imao sam velika očekivanja kad sam se priključio online traženju partnera prije nekoliko godina, ali doživio sam samo razočaranje. Najviše me nervira što se ne uklanjaju profili ljudi koji više nisu članovi ili su se pokazali kao prevara. Zato nikad ne znate kome pišete. Jednom sam vidio profil žene za koju sam znao da je preminula prije šest mjeseci’, požalio se Martyn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 19:51