ALL IN ONE

JEDAN DAN ZA NOVI OSMIJEH Prva dnevna bolnica dentalne medicine u Hrvatskoj

Sva pitanja o estetskoj kirurgiji i neinvazivnim zahvatima, koja vas zanimaju općenito ili na vašem primjeru, možete postaviti vrhunskim stručnjacima kroz obrazac u članku do 30. listopada 2018. Odgovore ćemo objaviti na Jutarnji.hr te poslati mailom korisnicima koji su postavili odabrana pitanja.

Što znači dnevna bolnica? Dnevna bolnica podrazumijeva kompletan proces od pregleda, dijagnostike, savjetovanja, zahvata i operacije u općoj anesteziji, ako je to potrebno, pa sve do oporavka. Pacijentima se tako osigurava ostanak u apartmanu s potpunom skrbi i kontrolom nakon operativnog zahvata.

"Kako se sve više pacijenata odlučuje za takve složene zahvate istodobne ugradnje implantata i protetike, bilo je nužno omogućiti im sve potrebne uvjete za liječenje i oporavak.

POSTAVITE PITANJE DOKTORU KROZ NAŠ OBRAZAC

Pritom se u složenim i zahtjevnim zahvatima uz upotrebu opće anestezije ugrađuju implantati i izrađuju novi zubi u jednom danu, što je za pacijenta potpuno bezbolno i maksimalno komforno rješenje", istaknuo je mr. sc. Marko Krmpotić, dr. med. dent., specijalist oralne kirurgije.

Zbog toga je dio liječničkog tima i specijalist anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja.

Mr. sc. Krmpotić, dr. med. dent, objašnjava kako se radi o vrlo kompleksnom obliku stomatološke terapije koja zahtijeva posebnu educiranost stručnjaka i adekvatnu tehnološku opremljenost ordinacije i laboratorija. Korištenje implantata otvorilo je nove mogućnosti u liječenju nedostatka zuba. Implantologija je danas okosnica i temelj svake ozbiljnije stomatološke terapije.

POSTAVITE PITANJE DOKTORU KROZ NAŠ OBRAZAC

POTPUNA ANESTEZIJA U STOMATOLOŠKOJ PRAKSI

Uvođenje potpune anestezije za zahvate dentalne medicine omogućuje otklanjanje bilo kakve boli i nelagode pri izvođenju zahvata. Iskustvo stručnog tima pokazalo je kako upravo bol predstavlja stres i nelagodu pri posjetu stomatologu. Primjena potpune anestezije tijekom terapije, posebno pri opsežnijim i dugotrajnijim zahvatima, pacijentima uvelike olakšava terapiju.

ALL IN ONE UGRADNJA IMPLATANATA

All In One ugradnja je implantata u potpunoj anesteziji. "Koncept All in one inovativni je pristup u dentalnoj medicini i jedinstven u Hrvatskoj. Riječ je o zahvatu prilagođenom pacijentu gdje se u jednom aktu, u potpunoj anesteziji obave svi potrebni radovi. Istodobno se popravljaju, liječe ili vade zubi, modelira i nadograđuje kost, ugrađuju implantati i uzima otisak.

Ono što bi se standardnim protokolom radilo u nekoliko faza i više dolazaka u stomatološku ambulantu sada se obavi u jednom posjetu dok je pacijent uspavan. Ovakav pristup moguć je zahvaljujući dnevnoj bolnici u sklopu koje ovakve zahvate obavljamo rutinski, sigurno i potpuno bezbolno", istaknuo je mr. sc. Krmpotić.

"Oporavak je brz, a pacijent napušta polikliniku s privremenim radom nakon zahvata te nema potrebe za bolovanjem. All in one koncept najbolje dolazi do izražaja kod kompleksnih implanto-protetskih slučajeva, ali je primjenjiv i kod standardnih dentalnih zahvata ako pacijenti imaju strah od stomatologa ili samo žele maksimalni komfor. Desetogodišnje iskustvo sa zahvatima u potpunoj anesteziji, kao i naš tim specijalista jamac su za kvalitetu i sigurnost pacijenata te vam uz pomoć najsuvremenijih tehnologija u stomatologiji omogućuju da do potpuno novoga osmijeha dođete sigurno i brzo.

POSTAVITE PITANJE DOKTORU KROZ NAŠ OBRAZAC

POTPUNA ANESTEZIJA

Zahvat se obavlja u potpunoj anesteziji i dok pacijent spava, tim liječnika obavlja vađenja zuba, liječenja, popravke, brušenje, ugradnju implantata, a na kraju se uzima i otisak. Za manje od 24 sata pacijent dobiva potpuno novi osmijeh i potpunu funkcijsku i estetsku sanaciju bez obzira na početno stanje pri dolasku. Takvim pristupom pacijentu se omogućava da bezbolno i udobno, a potpuno sigurno obavi radove za koje je inače potrebno 5-10 posjeta", naglasio je mr. sc. Marko Krmpotić, dr. med. dent.

UKLJUČENO I PO 15 STRUČNJAKA

U all in one konceptu u terapiju se prema potrebi uključuju specijalisti iz različitih područja, pa je tako ponekad i do 15 stručnjaka direktno uključeno u liječenje. Specijalizirani tim za kompleksne stomatološke terapije čine oralni kirurg, protetičar, polivalentni stomatolog, anesteziolog, dentalni tehničari, anesteziološki tehničar, medicinske sestre i pomoćno osoblje.

"Rješavamo one slučajeve koji zahtijevaju složene multidisciplinarne pristupe, a naglasak stavljamo na liječenje i rješavanje zdravstvenih problema pacijenata, pri čemu se vodi računa i o estetskoj komponenti. Svaka stomatološka terapija po definiciji je i estetski zahvat. Mene i moj tim raduje činjenica da svojim znanjem i kompetencijom pomažemo u rješavanju složenih i zahtjevnih slučajeva te vraćamo osmijeh na lice svojim pacijentima", naglasio je mr. sc. Marko Krmpotić, dr. med. dent.

BRZO I EFIKASNO

Standard za kvalitetnu stomatološku praksu je multidisciplinarni timski pristup u liječenju, gdje svaki specijalist rješava problem za koji je najstručniji, a pacijent u konačnici dobiva najkvalitetniju moguću terapiju.

"Možemo zaključiti da je danas lijepo i izazovno biti stomatolog i stajati na usluzi pacijentima jer zahvaljujući dostignućima struke i tehnologije možemo rutinski rješavati i najzahtjevnije slučajeve i podići kvalitetu života svojih pacijenata na višu razinu, a kao krajnji domet struke istaknuo bih zigomatične implantate za slučajeve ekstremne resorpcije kosti čeljusti. Uvođenjem dnevne bolnice svim klijentima omogućili smo potpuno zadovoljstvo i što kraće izbivanje od svakodnevnih obaveza, a cijeli tretman i postoperativni tijek brži su i efikasniji od standardne procedure", zaključio je mr. sc. Marko Krmpotić, dr. med. dent.

Novi broj magazina Appeal vas očekuje na kioscima u studenom, a prvi broj možete prelistati ovdje.

Poliklinika IMED vodeća je regionalna privatna poliklinika fokusirana na područje lica, čeljusti i usta pri čemu su svi segmenti pokriveni na specijalističkoj razini. Djelatnost poliklinike Imed objedinjuje maksilofacijalnu, rekonstrukcijsku i plastičnu kirurgiju, stomatologiju i zubotehnički laboratorij.
Poliklinika Imed nastala je 2009. godine, a njezini osnivači su mr. sc. Marko Krmpotić i dr. sc. Sandra Anić-Milošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:10