HOROSKOP I TUGA

KAKO PREPOZNATI DA VAM JE PARTNER POD STRESOM? Ovan postaje bijesan, Rakovi plaču, a Djevice ne mogu pričati o tome

Ilustracija
 iStock

Premda vam astrologija možda služi samo za zabavu, otkrit ćete da mnoge općenite osobine i mehanizmi ponašanja opisuju svaki pojedini horoskopski znak.

S tim općim karakteristikama ste vjerojatno već upoznati, a možda znate i koji partneri odgovaraju vašem horoskopskom znaku, što vas može izbaciti iz takta ili kakav će vam biti sljedeći tjedan.

Međutim, znate li kako pojedini znakovi pokazuju tugu i stres? Naravno, svatko od nas se s kriznim situacijama u životu nosi na svoj način, no neke generalne smjernice možda će vam pomoći u razumijevanju reakcija najbližih vam osoba.

Evo kako reagiraju...

OVAN

Impulzivan, zaslijepljen bijesom i nesposoban obavljati dnevnu rutinu. Pokazuje neprijateljstvo, ali bez imalo entuzijazma da nešto riješi.

BIK

Izoliraju se, tješe hranom ili postaju letargični. Imaju osjećaj da su ‘sami protiv svijeta’, nedostaje im strpljenja i lako ih se razbjesni.

BLIZANCI

Previše razmišljaju, postaju tihi i djeluju kao da su ‘negdje drugdje’. Što se tuge tiče, slabo je podnose i isključuju se od vlastitih osjećaja.

RAK

Emotivni, zahtjevni te plaču i zbog najmanjeg problema. Skloni su fizičkim manifestacijama kao što su bolovi u trbuhu i osjećaju se izdvojeno od ostatka svijeta.

LAV

Pokazuju da su pod stresom, ali svejedno se znaju dovesti do ruba živčanog sloma. Imaju kratak fitilj i zahtjevni su te skloni tome da se prikazuju kao žrtve.

DJEVICA

Imaju snažne reakcije, ali nisu sposobni razgovarati o tome. Postaju bezobrazni, a ponekad i agresivni.

VAGA

Postaju jako nesigurni i promjenjivog raspoloženja, a želja za druženjem i društvom im se drastično smanjuje. Često se osjećaju beznadno iako pokušavaju održati sliku sreće i sabranosti.

ŠKORPION

Kad je tužan, Škorpion postaje agresivan, ima se potrebu izolirati i mijenja raspoloženje iz minute u minutu. Čini se kao da im se miješa osjećaj melankolije s paranojom i sami se boje svojih osjećaja.

STRIJELAC

Osjećaju se letargično i ponekad koriste razne supstance kako bi pobjegli od tog osjećaja. Uozbilje se, napeti su, postaju netolerantni i preplavljeni su osjećajem brige za budućnost.

JARAC

Postaju nemotivirani, osjećaju se beznadno i počinju previše razmišljati. Čini se kao da su iznimno mentalno aktivni, prisiljavaju se da racionalno prođu svaki osjećaj, ali ništa zapravo ne zaključe.

VODENJAK

Postaju vrlo teški i tihi. Izoliraju se i odvajaju od svijeta kako god znaju i umiju, pa čak i u trenucima kad se čine veseli.

RIBE

Mahnito razmišljaju o tome što se događa i pamte svaki ružan događaj koji im se dogodio. Postaju tjeskobni, izoliraju se dok ih pritom preplavljuju osjećaji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:55