RECEPT ZA VITKOST

Kako skinuti 10 kilograma do ljeta: Dukanova dijeta zaslužna za liniju Kate i Pippe Middleton

ZAGREB - Kada slavne glumice, pjevačice i supermodeli dobiju djecu, njihove sretne vijesti u sekundi obiđu cijeli planet. A onda se u rekordnom i običnim ljudima neshvatljivom roku te novopečene majke pojave na crvenom tepihu utegnutije i zgodnije nego ikad. Pred televizorima diljem svijeta bezbroj se “običnih” novopčenih majki već stoput zapitalo: pa dobro, kako im to uspijeva?

Tajna savršene linije

Za mnoge od njih više nema misterija. Malo holivudskih tajni uspijeva ostati skriveno, pa tako i ona da su zvijezde A liste s crvenih tepiha posljednjih godina potpuno poludjele za Dukanovom dijetom. Osim Francuskinja, koje u njenim rezultatima uživaju cijelo desetljeće, i Amerikanki, koje su oduševljeno prihvatile ovaj način prehrane prije dvije-tri godine, Dukanova dijeta uvukla se i na jedno prilično ekskluzivno mjesto.

Zasigurno se još sjećate prekrasne linije Kate Middleton na bajkovitom vjenčanju u Westminsterskoj opatiji, profinjennog i privlačnog izgleda njene majke te seks-bombe o kojoj se priča još danas - Pippe. Nikad opovrgnute kuloarske priče kažu da je za liniju ženskog dijela obitelji Middletom zaslužna upravo prehrana po Dukanu.

Hrvatsko izdanje hit dijete

“Dukan dijetu” na hrvatskom prvi u Hrvatskoj izdaje Jutarnji list, a može se kupiti na svim kioscima od ponedjeljka 7. svibnja po cijeni od 49,90 kuna. Ova korisna knjiga na više od 300 stranica objašnjava sve tajne kako da postignete i zadržite svoju idealnu težinu, a sve je potkrijepljeno receptima i konkrenim primjerima jelovnika.

Iako ih malo to javno i otvoreno priznaje, za više se glumačkih i glazbenih zvijezda priča da liniju održavaju Dukanovom dijetom te da upravo za njom posežu kad trebaju izgubiti nekoliko nakupljenih kilograma prije važnog događaja ili snimanja.

Supermodel Gisele Bündchen, ženski dio obitelji Middleton te Penelope Cruz i Jennifer Lopez, koje su Dukanovom dijetom skinule kilograme nakon poroda, najglasnije su promotorice tog načina prehrane.

Dukanova dijeta rezultat je 35-godišnjeg istraživanja liječnika Pierrea Dukana, u Francuskoj je popularna već deset godina i osvojila je milijune diljem svijeta, a sljedećeg će se ponedjeljka prvi put pojaviti i u hrvatskom izdanju. Jutarnji list izdaje knjigu o toj revolucionarnoj dijeti, u kojoj se mogu naći sve upute za mršavljenje Dukanovom metodom, recepti i jelovnici, kao i popis sto namirnica u kojima se može uživati bez imalo grižnje savjesti.

Glavna je karakteristika Dukanove dijete učinkovitost i dugotrajni rezultati. Pierre Dukan je radio na njoj tri desetljeća i naposljetku razvio način prehrane koji uključuje četiri faze: dvije u kojima se kilogrami gube te dvije tijekom kojih se težina stabilizira.

Okosnica dijete su proteini, odnosno bjelančevine, a četiri faze slijede jedna iza druge i nadopunjuju se, tako da se nijedna faza ne smije provoditi samostalno, provodi se isključivo kompletna dijeta.

Sve počinje naglim gubitkom kilograma u samo nekoliko dana - to je prva faza, “faza napada”, koja traje od jednog do deset dana i tijekom koje se smiju jesti samo bjelančevine.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:33