KAKO ISKORISTITI STANKU ZA RUČAK

Kava? Ne, hvala. Botox!

Iako pravo samopouzdanje dolazi iznutra, većina žena temelji ga na fizičkom izgledu. Dokazano je da samopouzdanje žene raste kada primi kompliment.

Istraživanja o utjecaju društvenih stereotipa na samopouzdanje žena i djevojaka u Hrvatskoj pokazala su da bi čak 83 posto žena željelo nešto promijeniti na svom izgledu i to – odmah! Ako je moguće, tijekom stanke za ručak...

Sve više žena i muškaraca i u Hrvatskoj poseže za botoxom. U središtu Zagreba otvoren je specijalizirani centar u kojem se nude manji estetski zahvati lica čiji se rezultat za razliku od kozmetičkih tretmana vidi vrlo brzo i traje mjesecima.

„Namjera je bila izaći ženama u susret da se izbjegnu dugotrajna dogovaranja termina za tretmane popunjavanja bora ili povećanja usnica“ – objašnjava voditeljica Instituta za estetiku mr. Nela Bučević. „Zahvate izvode liječnici, a osoba je nakon 15-tak minuta spremna na povratak na posao!“

Tretman umjesto shoppinga

Prostor je opremljen sa stilom i ništa ne podsjeća na ordinaciju nego prije na recepciju hotela.

Ljubazno osoblje u diskretnom razgovoru sluša želje klijenata i odgovaraju na pitanja.

Tija J. (33) je u Institut navratila usput, za vrijeme šopinga u Bogovićevoj, iako nije planirala.

„Umijesto već rezervirane torbe, novac sam potrošila na korekciju gornje usnice“ – kroz smijeh priča Tija, koja je o zahvatu razmišljala već dulje vrijeme. „Zanimalo me ima li zdravstvenih posljedica, boli li i koliko košta te mogu li platiti na rate.“

Poslovna je politika Instituta tretmane koji su donedavno bili rezervirani za bogate i slavne, učiniti dostupnima i „običnim“ ljudima.

Botox je lijek

Toksin botulin koristi se kao lijek poslijednjih dvadesetak godina u gotovo svim granama medicine, npr. u pedijatriji za liječenje nekih mišićnih nepravilnosti, u oftalmologiji za liječenje blefarospazma, a u kozmetologiji već desetak godina bez iznimke bilježi rezultate.

Dr. Deana Šarića poznatog hrvatskog oftalmologa i supspecijalistu za tretmane botoxa i filera pitali smo gdje se kriju zamke ovakvih zahvata.

„Kao i svaki lijek, u prevelikim dozama i u nestručnim rukama i botox može izazvati nuspojave. Takve i slične preparate mogu davati isključivo educirani liječnici“- pojasnio nam je dr.Šarić uz napomenu kako prirodni izgled lica treba zadržati, a ne izbrisati.“ Treba ostaviti ili čak naglasiti poneku sitnu asimetriju kako bi se postigao odmoran i blag izraz lica lišen stres.“

Unatoč šutnji, estetska medicina ušla je i u živote mnogih Hrvata. Vrlo često ni bračni partneri ne znaju što je tajna izgleda njihovih supruga od kojih neke preventivno uzimaju botulinumtoxin jer ne žele dobiti duboke bore, dok ih one druge imaju i na ovaj ih se način posve sigurno riješavaju.

Tretman botoxom košta od 300 kn na više, ovisno o tome koliko mišića se želi privremeno "paralizu".

www.botox.hr

Institut za estetiku, Bogovićeva 1, Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:54