RIJEČ VIŠE

LEGENDARNI HRVATSKI SKIJAŠKI EKSPERT NAKON 15 GODINA U KITZBÜHELU 'Meni je ovo mjesto posebno bitno, ovdje sam dolazio s Ivicom Kostelićem'

 
 Tom Dubravec / CROPIX

Trener. Profesor na fakultetu. Skijaški serviser. Lovac. Skijaški demonstrator. Sve to je Ivica Franjko, popularni Frenki. Od onih faca koje su svima simpatične. Frenki je ponovno stigao u Kitzbühel. Nakon 15 godina!

Ovdje je kao član HZUTS-a (Hrvatski zbor učitelja i trenera sportova na snijegu), organizacije koju već dulje vrijeme uspješno vodi Dag Modrić. HZUTS je prvi put izabrao Kitzbühel za svoju bazu, za mjesto gdje će skijaški učitelji, uz nadzor demonstratora, produžiti svoju licencu, uvježbati likove za ispit i sl. Bili su zadnji dani studenoga, domaćini oduševljeni brojnošću Hrvata.

- Da, lijepo smo primljeni i posebno mi je drago što se to dogodilo baš ovdje, u Kitzbühelu. Dobar odabir. Meni posebno bitno mjesto, jer sam dolazio ovdje kao trener i serviser naše reprezentacije, s Ivicom Kostelićem. Dosta je godina prošlo, čini mi se da se nije puno toga promijenilo, osim novih žičara i još ponekog detalja infastrukture. Ne mogu reći je li Kitzbühel doista jedno od najboljih svjetskih skijališta, ali je činjenica da se ovdje vozi najpoznatija utrka svijeta, da je staza jako puno, da sve štima onako kako bi trebalo. Veselim se novoj suradnji HZUTS-a i Kitzbühela - riječi su Ivice Franjka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:09